?>

GTB üyelerine ‘E-TESCİL’ eğitimi

Gaziantep Ticaret Borsasının (GTB) eğitim faaliyetlerini tek çatı altında toplayan GTB Akademi tarafından, GTB üyesi işletmelere yönelik ‘E-TESCİL’ eğitimi düzenlendi.

Yerel - 2 yıl önce

Gaziantep Ticaret Borsasının (GTB) eğitim faaliyetlerini tek çatı altında toplayan GTB Akademi tarafından, GTB üyesi işletmelere yönelik ‘E-TESCİL’ eğitimi düzenlendi. 

Eğitimde, Türkiye’de borsalar arasında bir ilke imza atarak hizmet ağını online platforma taşıyan GTB’nin E-Tescil uygulamasıyla ilgili katılımcılara bilgiler verdi. 

GTB yeni idari hizmet binasında gerçekleştirilen eğitime, borsa üyesi işletmelerin temsilcileri, GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram ve GTB Tescil ve İstatistik Birimlerinden yetkili personeller katıldı. 

“ONLİNE TESCİLDE BİR İLK OLUŞTURMAKTA” 

E-Tescil Eğitiminin açılışında konuşan GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram, amaçlarının dijital dünyanın sunduğu tüm imkân ve kolaylıklardan üyelerinin en etkin biçimde faydalanmasını sağlamak olduğunu ifade etti. 

Online tescil uygulamasının pandemi döneminde hizmet ağlarına kazandırdıkları bir yenilik olduğunu anımsatan Bayram, düzenledikleri bilgilendirme eğitimleri ve üye ziyaretleriyle uygulamanın bilinirliğini ve kullanım alanını daha da yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi. 

Online tescilin Türkiye’de borsalar arasında bir ilk olduğuna dikkat çeken Bayram, “Sisteminin teknolojik alt yapısını oluşturduktan sonra uygulamaya alan ilk borsayız. Bu bağlamda online borsacılık hizmetleri alanında önemli bir gelişime ve dönüşüme öncülük ettik diyebiliriz. Borsamızın resmî web sitesi üzerinden hizmet sağlayan sistemin anlaşılır ve güvenli bir biçimde işleyişini etüt etmek amacıyla bir süre pilot uygulamalarda bulunduk. Tüm geri dönüşümlerin olumlu olması üzerine e-tescil hizmetlerimize zaman kaybetmeden start verdik. Şu an sistemi kullanan üye firmalarımız mevcut fakat biz tüm üyelerimizin fatura ve müstahsil tescil işlemlerini bulundukları yerden kolay ve hızlı şekilde yapmalarına olanak sağlayan E-Tescil uygulaması hakkında bilgi sahibi olmalarını istiyoruz” dedi. 

E-tescil uygulamasından faydalanmak isteyen üyelerinin öncelikle GTB’ye müracaatta bulunarak kullanıcı adı ve şifresi almak durumunda bulunduklarını belirten Bayram, gerekli şartları taşıyarak sistem üzerinden şifre ve kullanıcı adı alan üyelerin kendi adlarına özel olarak oluşturulan e-tescil sayfasında, fatura ve müstahsil tescil işlemlerini rahatlıkla yapabileceği gibi şimdiye kadar yapmış oldukları eski işlemlerini de gözlemleyebileceklerini sözlerine ekledi. 

WEB SİTESİ ÜZERİNDEN UYGULAMALI EĞİTİM 

GTB Akademi tarafın tertip edilen ‘E Tescil’ eğitimine katılan borsa üyelerine, tescil birimi sorumluları tarafından uygulamanın nasıl kullanılacağı ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verildi. 

 GTB’nin web sitesi üzerinden uygulamalı olarak yapılan eğitimde ayrıca katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı. 

Haftanın Öne Çıkanları

AKP'den istifa eden Fakıbaba'dan bomba açıklamalar...

2022-10-21 12:04 - Siyaset

AKP'li kadın Türk milleti için “Şerefsiz bir milletiz” dedi!

2022-10-16 10:39 - Gündem

22 yaşındaki maden şehidinin paylaşımı yürekleri dağladı...

2022-10-15 18:43 - Gündem

İstanbul'da gökdelende büyük yangın!

2022-10-15 21:53 - Gündem

Madenci cenazesinde gülüşen Soylu ve Koca'ya tepki!

2022-10-17 08:42 - Gündem

2 bin lira altındaki borçlar silinecekti, durum çok başka çıktı!

2022-10-19 07:45 - Ekonomi

Şehit madenci Okan Akgül’ün kızının sözleri yürek yaktı!

2022-10-16 16:54 - Gündem

Ümit Özdağ: IŞİD Türkiye’de örgütleniyor istihbarat topluyor!

2022-10-16 13:25 - Siyaset

Bahçeli'nin prompteri bozuldu, konuşmasına ara verdi!

2022-10-16 18:13 - Siyaset

Uğur Şahin ve Özlem Türeci'den kanser aşısı müjdesi!

2022-10-17 12:36 - Sağlık

İlgili Haberler

Şahinbey Belediyesi, zincir marketin iki şubesini kapattı

00:32 - Yerel

Başkan Fedaioğlu o ailenin imdadına yetişti!

00:30 - Yerel

Gaziantep'in dev et firması konkordato ilan etti!

16:37 - Yerel

GSO'da Şubat Ayı Meclis toplantısı

00:00 - Yerel

Yılmaz: Şehitkamil’de engel tanımıyoruz

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Hüda Par Mersin Milletvekili Faruk Dinç kimdir? Faruk Dinç nereli?

23:08 - Siyaset

Bursaspor - Kahramanmaraşspor maçı ertelendi

22:39 - Gündem

İstanbul’da kar alarmı… Ekrem İmamoğlu AKOM’dan bildirdi: İstanbul’da hangi önlemler alındı?

19:08 - Gündem

Erdoğan neden TÜSİAD'ı hedef aldı? TÜSİAD Başkanları hangi açıklamaları yaptı?

16:39 - Gündem

Gaziantep'in dev et firması konkordato ilan etti!

16:37 - Yerel