Hanefi Avcı'dan Sinan Ateş duruşması öncesi flaş açıklamalar

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Hanefi Avcı, Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, MHP hakkında bir soruşturma açmalı” dedi.

Gündem - 3 gün önce

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Hanefi Avcı, Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, MHP hakkında bir soruşturma açmalı” dedi.

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin dava 1 Temmuz'da başlayacak.

Cinayete ilişkin hakkında işlem yapılan 22 sanık, "tasarlayarak öldürme", "öldürmeye teşebbüs" "suça azmettirme" ve "suça yardım etme" suçlarından yargılanacak.

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı ve Kaçakçılık ile Organize Suçlar Dairesi eski Başkanı Hanefi Avcı, Sinan Ateş duruşması öncesi 12Punto’ya açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Tuncay Mollaveisoğlu’nun “12’den” programına konuk olan Avcı, Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

"MHP hakkında soruşturma açılması lazım"

“Bana göre Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın devreye girmesi lazım” diyen Hanefi Avcı şunları anlattı:

“MHP hakkında bir soruşturma açması lazım, bu öyle basit geçilecek bir olay değil. Bu, önünde sonunda oraya gitmesi gereken bir olay. Yargıtay Savcısının bu noktada bakması gerekir. Böyle bir boyutu var olayın, incelemesi lazım.”

"Böyle bir organizasyon var, herkes görüyor"

Tuncay Mollaveisoğlu’nun “Yargıtay Savcısı tam olarak ne boyutuyla incelemeli?” sorusu üzerine ise Hanefi Avcı şu açıklamayı yaptı:

“Siyasi Partiler hakkında dava açmak, onları incelemek onun yetkisinde. Oraya böyle bir bildirimin gitmesi lazım, oranın böyle bir konuyu incelemesi lazım diye düşünüyorum. İleride gider mi, araştırılır mı, orası ayrı mesele. Devlet, bir şey varsa, var olduğunu biliyorsa, onun varlığı üzerine gitmek mecburiyetindedir. Şimdi bizde öyle bir durum oluyor ki, var olduğunu biliyorsunuz ama bilmiyormuş gibi davranıyorsunuz. Bu aslında devletin kendisini inkârına götürür. Bir zaman neydi, Gülen teşkilatı vardı, herkes biliyordu ama bilmiyormuş gibi davranıyordu. Şu anda da aynı durumdayız, böyle bir organizasyon var. Herkes görüyor ama görmüyormuş gibi davranıyor. Devlet görmemiş gibi davranmamalı. Devlet bakmalı, incelemeli, kimin ne kadar kusuru var, belki yanılıyoruzdur, belki olayı biz farklı algılamışızdır. Belki de bizim bildiğimiz eksiktir daha fazlası vardır. Başka olaylar da var çünkü… Bunu devlet görüp soruşturmalı. Sonunda da ‘gerçek budur’ diye açıklamalıdır. Bunu demezseniz, önce devlet kendisini inkârından başlar, kendini zayıflatır. Yaşadık geçmişte bunun örneğini…”

"MHP ayağa kalkmıyorsa anormallik var"

“Kamuoyunda herkes biliyor, ülkücü olan herkes biliyor, camiadaki bütün basın mensupları da bunu biliyor ama dillendiremiyor” diyen Hanefi Avcı MHP’nin sessizliğini ise şöyle anlattı:

“Dillendirdiklerinde biliyorlar ki dava açılacak. Ülkü ocakları başkanına yönelik kimse böyle bir eylem yapamaz. Yapabilecek kim var, terörist sol gruplardan bazıları yapabilir. Başka kimse böyle planlı programlı saldıramaz. Saldırırsa karşısında bütün ülkü ocakları camiasını, MHP’yi göreceğini bilir. Bir ülkü ocakları başkanına saldırı olduğu günde, tüm ülkü ocakları ve tüm MHP ayağa kalkar. Kalkmıyorsa orada bir anormallik var.”

"Devlet bir grup değil"

Tuncay Mollaveisoğlu ise “Sinan Ateş cinayetinde tam tersi oldu” diyerek MHP’nin sessiz kalmasına değindi. Bunun üzerine Hanefi Avcı da şu değerlendirmede bulundu:

“Bu anormal. Ne diyor herkes, bu cinayet aydınlatılsın. Ama MHP tarafına bakıyorsun onlar bu işin karşısında duruyorlar. Hatta Sinan Ateş ailesine karşı tavırlı duruyorlar. Ailesi tehdit edildiğini söylüyor. Şimdi bu tavırlı duruşun manası ne? Biliyorsunuz ama bilmiyormuş gibi davranıyorsunuz. Bildiğinizi söylemezseniz, sahtekar olursunuz. Devlet de bildiği şekilde hareket etmez, bilmiyormuş gibi davranırsa kendini inkar etmiş olur. Devlet bir grup değil, zayıf bir insan değil. Zayıf güçler kendilerini kamufle ederler. Olayları üstü kapalı söylerler, biliyorken bilmiyor gibi davranırlar. Fakat, devlet mutlak güç bu ülkede o kendini küçültemez, zayıflaştıramaz. Gider, bakar ve inceler. Buna kimse mani olmamalı ve bu sistemin harekete geçmesi lazım. Hatta siyaset hiç karışmadan da yargının bunu yapması lazım ama Türkiye’de maalesef bunu yapmak mümkün değil.”

Hanefi Avcı’nın “devlet” vurgusu üzerine Tuncay Mollaveisoğlu da “Devlet derken Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nı işaret ediyorsunuz” diye ekledi.

Haftanın Öne Çıkanları

MHP'li İzzet Ulvi Yönter, bu kez Emre Kongar'ı hedef aldı!

2024-06-20 11:30 - Gündem

Babasını köprülerin ücretli olduğuna inandıramadı!

2024-06-18 10:58 - Gündem

İmamoğlu Köln'de: İnanamadım, gerçekten burada mısın?

2024-06-21 19:16 - Gündem

Mustafa Varank, özel jetle hacca gitmiş!

2024-06-23 11:47 - Gündem

Ayşe Ateş Bakan Tunç ve Yerlikaya’ya seslendi!

2024-06-19 09:48 - Gündem

Sinan Oğan 100 milyon TL'yi nereden buldu?

2024-06-24 21:01 - Siyaset

Özgür Özel: Görülen tek şey acizliğiniz ve çaresizliğinizdir!

2024-06-22 11:45 - Gündem

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç hakkında suç duyurusu!

2024-06-22 18:19 - Gündem

Şeriatçı grup Gaziantep’te Starbucks’u bastı!

2024-06-24 08:22 - Gündem

Diamond Tema hakkında yakalama kararı çıkarıldı!

2024-06-18 16:52 - Asayiş

İlgili Haberler

Cuma hutbesinde alkol kullanımı 'ahlaksızlık' sayıldı!

17:40 - Gündem

Soylu, kendi döneminde girilen "gri listeden" çıkılmasını kutladı

17:19 - Gündem

Yüzde 38’lik elektrik zammına tepki yağdı!

16:45 - Gündem

Erdoğan'dan 'Beşar Esad' açıklaması

16:16 - Gündem

AKP, ülkeyi soktuğu 'gri liste'den çıkarmakla övündü!

11:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Cuma hutbesinde alkol kullanımı 'ahlaksızlık' sayıldı!

17:40 - Gündem

Soylu, kendi döneminde girilen "gri listeden" çıkılmasını kutladı

17:19 - Gündem

Yüzde 38’lik elektrik zammına tepki yağdı!

16:45 - Gündem

Mezuniyet töreninde Hipokrat Yemini'ne sansür!

10:20 - Gündem

Tanju Özcan: Bolu’da mülteci nüfusu 20 binden 1500'e indi!

10:06 - Gündem