?>

Hayata MMT Amerikan Hastanesi’nde tutundu

14 gün önce geçirdiği trafik kazasının ardından hastaneye kaldırılan 4,5 yaşındaki Merve Gül Polat, hayata MMT Amerikan Hastanesi’nde tutundu.

Sağlık - 6 yıl önce

Türkiye’nin ilk özel hastanesi olan Özel MMT Amerikan Hastanesi hastalarına şifa dağıtmaya devam ediyor. 14 gün önce geçirdiği trafik kazasının ardından hastaneye kaldırılan 4,5 yaşındaki Merve Gül Polat, hayata MMT Amerikan Hastanesi’nde tutundu.

Hastalarına kaliteli sağlık hizmeti sunarak hayata tutunmalarını sağlayan MMT Amerikan Hastanesi, küçük Merve’yi hayata bağladı. 14 gün önce geçirdiği trafik kazasının ardından önce Çocuk Hastanesi’nden derin koma halinde Özel MMT Amerikan Hastanesi’ne sevk edilen 4,5 yaşındaki Merve Gül Polat, doktorların yoğun çabası ile tekrar sağlığına kavuştu.

HAYAT VERDİLER

Minik Merve’nin doktoru Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Bülent Kayık, Merve’yi tekrar eski sağlığına kavuşturmak için doktor arkadaşları ile yoğun çaba sarf ettiklerini ifade etti. Merve’nin hastaneye geldiğinde tüm yaşam fonksiyonlarının neredeyse durduğunu dile getiren Özel MMT Amerikan Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Bülent Kayık, “Merve hastanemize geldiğinde neredeyse tüm yaşam fonksiyonlarını kaybetmişti. Geçirdiği ağır trafik kazasında vücudunun birçok noktasında kırıklar mevcuttu. Çocuk hastanesinden araç dışı trafik kazası, koma, karaciğer laserasyonu, beyin ödemi,akciğer kontüzyonu,üretral kanama ve sağ tibia kırığı ön tanılarıyla sevkedildi.  Merve hastanemize geldiğinde derin koma halindeydi. Şuuru kapalıydı. Ağız içinde travmaya bağlı kanama ve spontan solunumu yoktu. Akciğerde solunum sesleri azalmıştı. Hemen Merve’ye müdahale ederek yoğun bakım ünitemize aldık. Hastamız yaklaşık 7-8 gün komada kaldı. Bu süre zarfında Beyin ve Sinir Cerrahımız Opr. Dr. Lokman Bayrak, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanımız Opr. Dr. Seydi Demir ve Çocuk Cerrahi Uzmanı Dr. Lütfü Dağdönderen hocamız hastamıza son derece başarılı müdahalelerde bulunarak hastamızı tekrar eski sağlığına kavuşturmamızda yardımcı oldu. Sekizinci günün ardından normal odaya alınan Merve Gül, 14’üncü günün sonunda ise sadece sağ bacağındaki kırık dışında bir rahatsızlığı kalmadan hastanemizde taburcu edildi. Merve’nin 14 gün gibi kısa bir sürede ayağa kalması bizlerle birlikte ailesini de çok sevindirdi” dedi.

MMT AMERİKAN AİLESİNE TEŞEKKÜR

Minik Merve’nin babası Metin Polat ise kızının tekrar hayata tutunmasından dolayı çok mutlu olduğunu dile getirerek sevinç gözyaşlarına hâkim olamadı. Baba Polat, “Öncelikle Özel MMT Amerikan Hastanesi doktorlarından ve personellerinden Allah razı olsun. Kızım şu anda hayattaysa bunu doktorlarımıza borçluyuz. İlk olarak götürdüğümüz hastanede yaşamasının zor olduğunu söylediler. Ancak Özel MMT Amerikan Hastanesi doktorları ve personelleri ellerinden geleni yaparak kızımı sağlıklı bir şekilde bize teslim ettiler. Başta Bülent hocam olmak üzere hepsi alanında uzman doktorlarımız Merve Gül’ü hayata bağlamak için gece gündüz çalıştılar. Ben tekrar tekrar MMT Amerikan Hastanesi doktorlarına ve personeline çok teşekkür ederim” dedi.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Yunus Emre Topdağı, hasta kabulüne başladı

2018-12-29 12:03 - Sağlık

Dikkat! Gaziantep'te su kesintisi...

2019-01-02 13:33 - Yerel

Bekir Öztekin AKP'den istifa etti!

2019-01-01 13:36 - Siyaset

Hayata MMT Amerikan Hastanesi’nde tutundu

2019-01-03 11:56 - Sağlık

Gaziantep'te silah kaçakçılığı operasyonu

2018-12-30 11:41 - Asayiş

Gaziantep'te sevişirken kalp krizi ölüm getirdi!

2019-01-02 14:38 - Asayiş

13 yaşındaki çocuk oyun yüzünden intihar etti

2018-12-31 07:58 - Asayiş

Taksim Meydanı’nda Suriyelilerin yılbaşı kutlaması

2019-01-01 10:03 - Gündem

Deniz Köken Eyüp Belediye Başkanı

2018-12-29 18:09 - Siyaset

Gaziantep'te cami tuvaletinde 'Altın vuruş'

2018-12-30 10:15 - Asayiş

İlgili Haberler

45 yıl boşuna hastanede yattı... 'Akıl' almaz hata!

13:08 - Sağlık

Epilepsi hastaları oruç tutabilir mi?

00:00 - Sağlık

Küresel yeni salgın hastalık: Obezite

00:00 - Sağlık

Doç. Dr. Mehmet Emin Kalender Medical Point'te

00:00 - Sağlık

Bilimde devrim niteliğinde ameliyat: Dişten alınan parça göze nakledildi!

00:09 - Sağlık

Günün Manşetleri

Antalya'da vahşet: 4 gaspçının darbettiği sağlık çalışanı Hamit Aras hayatını kaybetti

14:38 - Gündem

18 yaşındaki canice öldürülmüştü... Rümeysa Meriç Özcan cinayetinde yeni ayrıntılar ortaya çıktı

14:08 - Gündem

Donald Trump'ın açıklamaları yetmedi: Bitcoin yeniden düşüşte!

11:08 - Dünya

Bakan Yerlikaya duyurdu... 76 ilde uyuşturucu satıcılarına operasyon!

09:08 - Gündem

Özgür Özel'den ameliyat geçiren Başak Demirtaş'a geçmiş olsun telefonu

02:38 - Siyaset