?>

HAYTAP: Yasa çözüm değil, sorun yarattı

Hayvanları Koruma Kanunu’nun amacının CHP’li belediyelerle yurttaşı karşı karşıya getirmek olduğunu anlatan HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder, “Yasa sokak köpeklerinin popülasyonunu kontrol etmeyi daha da zorlaştırdı” dedi.

Gündem - 1 ay önce

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek 2 Ağustos 2024’de yürürlüğe giren ve yaşam savunucularının “katliam yasası” olarak isimlendirdiği 7527 No’lu Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’a karşı eylemler devam ederken Tarım ve Orman Bakanlığı, 81 ilin valiliklerine gönderdiği genelgeyle, sokaklara bırakılan hayvan için belediyelere 72 bin TL ceza kesileceğini duyurdu.

HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder de yasa ile CHP’li belediyelerle yurttaşı karşı karşıya getirmek istendiğini söyledi. HAYTAP yönetiminden Meral Örüç ve Kutay Özkan ile beraber Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge temsilcisi Mehmet Şakir Örs’ü ziyaret eden Esin Önder, sokak hayvanlarının artmasının önüne geçilmesi için öncelikle petshoplarda canlı hayvan satışının yasaklanması gerektiğinin altını çizdi.

YURTTAŞA DA CEZA VAR

Önder, “Eski yasada belirli bir düzenleme vardı fakat yeni yasayla birlikte sokak hayvanlarının sokağa salınması yasaklanarak ve bu da sokak köpeklerinin popülasyonunu kontrol etmeyi daha da zorlaştırdı. Bu yasayla birlikte artık kısırlaştırılmış bir köpeği sokağa salan belediye 71 bin 695 lira para cezası uygulanacak. Vatandaş bırakırsa da 81 bin lira para cezası kesilecek” dedi. Önder, eski yasada uygulanan “kısırlaştır, aşıla ve yerine bırak” modelinin daha verimli olduğunu ancak yeni yasa ile sokak köpeklerinin sayısını artacağını vurguladı.

Haftanın Öne Çıkanları

113. Dönem ÖGG sınav soruları ve cevapları yayınlandı mı? ÖGG soruları ve cevap anahtarı

2025-02-11 00:38 - Gündem

İbn-i Sina'nın asırlar önce söylediği güzellik sırrı: Genç kalmayı sağlayan mucize tohum

2025-02-08 00:00 - Yaşam

Şahinbey'den çiftçilere 7 milyon fide desteği

2025-02-11 00:00 - Yerel

Ünlü astrolog Hilal Saraç tutuklandı!

2025-02-09 05:08 - Asayiş

Fenerbahçe Beko uzatmalarda güldü

2025-02-08 00:09 - Spor

AKP'li Şamil Tayyar: Yeri garanti olan tek bakan var!

2025-02-08 01:38 - Siyaset

Ferdi Kadıoğlu'nun kabusu sürüyor: 'Sakatlık dolayısıyla...'

2025-02-08 00:08 - Spor

Osman Gökçek: 'Ben babamın günahını çekmek zorunda değilim'

2025-02-13 03:09 - Siyaset

Michy Batshuayi, Almanya'da sessiz başladı!

2025-02-09 00:00 - Spor

Son dakika deprem... AFAD duyurdu! Ege Denizi'nde korkutan deprem: İzmir'den de hissedildi

2025-02-12 12:09 - Gündem

İlgili Haberler

Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 26 Mart Survivor'da eleme adayı kim oldu?

01:39 - Gündem

PlayStation'da binlerce oyunda indirim başladı

01:09 - Gündem

Süleyman Hurma: 'Futbolda bir yapı olduğu aşikar'

01:08 - Gündem

'Uçan Hollandalı' operası İstanbul'da sahnelendi...

00:39 - Gündem

İstanbul'da yeni adres belli oldu: Binlerce yurttaş Kadıköy'de sokağa çıktı

00:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Ceyhan Belediyesi’nden bin emekliye 5 bin liralık Bayram ikramiyesi

02:08 - Siyaset

Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 26 Mart Survivor'da eleme adayı kim oldu?

01:39 - Gündem

PlayStation'da binlerce oyunda indirim başladı

01:09 - Gündem

İstanbul'da yeni adres belli oldu: Binlerce yurttaş Kadıköy'de sokağa çıktı

00:38 - Gündem

ODTÜ'de öğrencilerin yürüyüşüne polis müdahalesi

23:47 - Gündem