?>

HSK, o savcı hakkında inceleme başlattı!

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesi, 6 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı iddialarına ilişkin soruşturmayı yürüten ve kovuşturmaya yer olmadığına hükmeden savcı hakkında inceleme başlattı.

Gündem - 2 yıl önce

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesi, 6 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı iddialarına ilişkin soruşturmayı yürüten ve kovuşturmaya yer olmadığına hükmeden savcı hakkında inceleme başlattı.

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında ‘evlendirilip’ istismara maruz bırakılması olayı yargıya taşınmıştı.

Türkiye gündemine oturan ve tepkilerin çığ gibi büyüdüğü olaya ilişkin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 6 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismarına yönelik iddialarla ilgili 2012'de hukuka aykırı olarak kovuşturmaya yer olmadığı yönünde karar verdiği ve davayı kapattığı iddia edilen, Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görev yapan ve halen İstanbul Anadolu Adliyesi'nde görevli Cumhuriyet Savcısı hakkında HSK'ye inceleme izni verdi.

Bunun üzerine savcı hakkında HSK Birinci Dairesi'nce inceleme başlatıldı ve müfettiş görevlendirildi.

Öte yandan, İstanbul'da küçük yaşta kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen kişi ve anne-babası hakkında "nitelikli cinsel saldırı" ve "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlarından yürütülen soruşturma tamamlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Kadir İ.'nin "nitelikli cinsel saldırı" ve "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlarından 30 yıldan az olmamak üzere, diğer sanıklar Yusuf Ziya G. ve Fatıma G.'nin de "çocuğun nitelikli cinsel istismara iştirak" suçunu işledikleri gerekçesiyle 18 yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılması gerektiği belirtildi.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianame kapsamında 3 sanığın yargılanmasına 22 Mayıs 2023'te başlanacak.

NE OLMUŞTU?

BirGün yazarı Timur Soykan, 3 Aralık'taki "Karanlık dünya bir çocuğu yuttu: Tarikat karanlığında henüz 6 yaşında…" başlıklı yazısında, İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 2002’de altı yaşındayken imam nikâhıyla ‘evlendirdiğini’, kadının çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını yazmıştı. Yaşananlar, H.K.G.’nin şikâyetiyle ortaya çıkmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Altı yaşında evlendirilmişti! Fotoğraf ve ses kaydı ortaya çıktı...

2022-12-07 09:41 - Gündem

Kürşat Yılmaz'dan BİM'e: Tuttuğunuz köşe başları mezarınız olur!

2022-12-04 17:41 - Gündem

Mazhar Alanson'un 'Yandım'ı Twitter'da TT oldu!

2022-12-06 13:54 - Gündem

Öztürk Yılmaz'a bıçaklı saldırı!

2022-12-07 17:40 - Gündem

Binbaşı Mehmet Duman şehit oldu!

2022-12-05 23:06 - Gündem

Atatürk düşmanı ‘Musa Hoca’ El Kaideci çıktı!

2022-12-03 18:52 - Gündem

TİP'li Sera Kadıgil'den 6 bakanlığa 'çocuk istismarı' soruları

2022-12-07 13:57 - Siyaset

Diyanet'ten 6 yaşında evlendirilen kız çocuğuyla ilgili açıklama

2022-12-08 17:59 - Gündem

Kavganın arkasında yine Alpay Özalan çıktı!

2022-12-06 18:07 - Gündem

Begüm Polat'ın 2023’de ilk hedefi aşk oldu

2022-12-04 11:15 - Magazin

İlgili Haberler

İstanbul Valiliği'nden flaş 'kar yağışı' uyarısı: Gün ve saat verdiler!

16:38 - Gündem

Başkentte barajlar alarm veriyor!

00:00 - Gündem

Hatay'da endişelendiren görüntü: Deniz 20 metre çekildi

11:38 - Gündem

İmamoğlu, Alevi vatandaşların Hızır lokmasına ortak oldu

10:16 - Gündem

'İşlem hukuka aykırı' denildi: Mahkemeden mülakat için 'yürütmeyi durdurma' kararı

10:09 - Gündem

Günün Manşetleri

İstanbul Valiliği'nden flaş 'kar yağışı' uyarısı: Gün ve saat verdiler!

16:38 - Gündem

Hatay'da endişelendiren görüntü: Deniz 20 metre çekildi

11:38 - Gündem

'İşlem hukuka aykırı' denildi: Mahkemeden mülakat için 'yürütmeyi durdurma' kararı

10:09 - Gündem

AKP’li Sultanbeyli Belediyesi’nden dikkat çeken memur alım ilanı: ‘İlahiyat’ mezunu zabıta aranıyor

05:08 - Gündem

DEM Partili belediyeye asılan pankart Valilik kararı ile indirildi

01:08 - Gündem