?>

HÜDA PAR: Ruhsatlı işletmelerde alkollü içki satışı yasaklansın

İstanbul Valiliği’nin ‘alkol genelgesi’nin tüm ülkeye yayılmasını istediklerini söyleyen HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu bununla da yetinmedi.

Gündem - 1 yıl önce

İstanbul Valiliği’nin ‘alkol genelgesi’nin tüm ülkeye yayılmasını istediklerini söyleyen HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu bununla da yetinmedi. Emiroğlu ‘umuma açık alanlarda ruhsatlı işletmelerin de alkollü içki satışının yasaklanması’ gerektiğini savundu.

İstanbul Valiliği tarafından 17 Ağustos 2023’te yayımlanan “Alkol Satışı ve Alkollü İçeceklerin Tüketimi” başlıklı genelge ile “alkol satışı ve tüketilmesi ruhsatı bulunan işletmeler dışında” kalan halka açık deniz ve sahil kenarlarında, plaj, park, piknik ve mesire alanlarında alkollü içki tüketimine yasak getirildi. Genelgenin gerekçesi olarak da ‘olaylara karışanların genellikle alkollü’ olması gösterildi. 

Valiliğin tepki çeken bu kararına Cumhur İttifakı ortağı ve Hizbullah’a yakınlığı ile bilinen HÜDA PAR’dan destek geldi. 

Cumhuriyet'in haberine göre, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yunus Emiroğlu söz konusu genelge ile ilgili olarak Vali Davut Gül’ü tebrik etti. Emiroğlu, ülkenin her yerinde bu kararın uygulanması gerektiğini söyleyerek, sadece bununla da yetinmedi: 

“İstanbul Valisi Sayın Davut Gül’ü bu cesur kararı için tebrik ediyoruz. Bütün Türkiye’de bu kararın uygulanması ve bunun genelge ile değil kanun ile düzenlenmesi gerekir. Ayrıca umuma açık bu alanlarda ruhsatlı işletmelerin de alkollü içki satışının yasaklanması, suç ve suçlu ile mücadele anlamında bir zorunluluktur. Çünkü kamu düzenini bozan, şiddet ve cinayet vakalarına yol açan, ailelerin dağılmasına neden olan ve toplumu ifsat eden en büyük felaket alkollü içki tüketimidir. Bütün istatistikler bu tespiti destekler mahiyettedir. Öte yandan İstanbul Barosunun bu kararın iptaline yönelik İdare Mahkemesi’ne açtığı davayı esefle karşılıyoruz. Bu iptal davası, toplumun huzuruna karşı açılmış bir davadır.”

Haftanın Öne Çıkanları

Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonu...

2023-09-03 23:37 - Spor

Ebrar Karakurt'un pankartı AKP'lileri çok kızdırdı!

2023-09-02 08:03 - Gündem

Milli zafer sonrası Ebrar Karakurt'tan paylaşım...

2023-09-01 22:56 - Spor

Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi yıkıldı!

2023-09-01 19:17 - Yerel

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi fikstürü açıklandı

2023-09-02 11:25 - Spor

Ali Koç'un elleri cebinde olması gündem oldu!

2023-09-03 18:38 - Gündem

Göktaşı mı düştü? Meteor mu düştü?

2023-09-02 21:01 - Gündem

Hurşit Yıldırım bayrağı devraldı...

2023-09-01 19:55 - Siyaset

İşte, uzaya gidecek ilk Türk pilotu...

2023-09-02 11:40 - Gündem

Ebrar'dan final öncesi mesaj: Zirvedeyim sesin duyulmuyor

2023-09-03 09:50 - Spor

İlgili Haberler

Bakan Bayraktar'dan fiyat artışı açıklaması, tarih verdi!

18:39 - Gündem

Husumetlisine sokak ortasında kurşun yağdırdı

18:38 - Gündem

İngiltere'de Jose Mourinho yorumu! 'Futbol tarihinin en büyük intikam turu'

18:09 - Gündem

Şişli’de park halindeki otomobil alev alev yandı

17:39 - Gündem

Hilede rekor... O peynir markası her ürünüyle ifşa listesine girdi!

17:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Husumetlisine sokak ortasında kurşun yağdırdı

18:38 - Gündem

Öztürkmen: Eğitimin geleceğini gerici dernekler belirleyemez!

18:26 - Siyaset

CHP’li Meriç, SGK’nın raporlu ilaç kısıtlamasını meclise taşıdı

18:23 - Siyaset

Bakan Kurum: Fatma Şahin verdiği sözü tuttu!

18:20 - Yerel

Yavuz Ağıralioğlu Gaziantep’e geliyor

18:15 - Siyaset