?>

HÜDAPAR'ın Tekirdağ adayı Hizbullah imamı çıktı!

HÜDAPAR, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Cemal Çınar'ı aday gösterdi. Çınar, eski Hizbullah Şanlıurfa/Hilvan sorumlusu olarak biliniyor.

Siyaset - 1 yıl önce

HÜDA PAR, Hizbullah’ın eski Şanlıurfa/Hilvan sorumlusu olarak bilinen imam Cemal Çınar'ı Tekirdağ’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterdi.

AKP listelerinden Meclis’e giren HÜDA PAR, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için Hizbullahçıları aday göstermeye devam ediyor.

Yerel seçimlere iki ay kala partilerin belediye başkan aday açıklamaları da hız kesmeden devam ediyor. 14 Mayıs seçimlerine AKP listelerinden giren ve Genel Başkanları Zekeriya Yapıcıoğlu'nun “Hizbullah bana göre terör örgütü değildir” açıklamasıyla tepki çeken HÜDAPAR, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na eski Hizbullah Şanlıurfa/Hilvan sorumlusu olarak bilinen Cemal Çınar'ı aday gösterdi.

Cumhuriyet’ten Aytunç Ürkmez’ın haberine göre, 1984-2000 yılları arasında imam olarak görev yapan Çınar, Hilvan’ın Alakonak köyünde imam olarak Hizbullah propagandası yapmakla gündeme gelmişti. Çınar, Mart 1998’de Hizbullah’a yönelik operasyonda “Propaganda ve ajitasyon faaliyeti ile örgüte taban oluşturmak” gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Dönemin Emniyet Genel Müdürü Salih Tuzcu, Çınar’a ve bölgedeki örgütlenmeye ilişkin aynı tarihte gazetelere verdiği demeçte, “Camilerde ders vererek, örgüte taban oluşturmaya çalışıyordu. Hoşlarına gitmeyen, kendilerinden olmayan cami imamlarını döverek, bıçakla korkutarak ilçe dışına atmışlar ve camilerde ders vermeye başlamışlar. Bu örgüt, devleti bölmek ve parçalamak, dini siyasete alet ederek propaganda yapmaktadır” demişti.

Hizbullah ana davasında da yargılanan Çınar, 2013’te Hizbullah’ın askeri kanat sorumlusu Hacı İnan, örgütün propaganda dergisi “İnzar”ın yazarlarından Mehmet Göktaş ile “Hizbullah terör örgütü üyesi olmak” suçunu işledikleri sabit olmadığı için beraat etmişti.

Haftanın Öne Çıkanları

İTÜ Uzay Mühendisliği mezunu kampüste intihar etti!

2024-01-25 12:38 - Asayiş

Diyanet ilkokul öğrencilerini haftasonu camiye götürecek

2024-01-25 10:59 - Eğitim

Nazlı Ilıcak tahliye edildi!

2024-01-28 14:36 - Asayiş

CHP'nin İzmir adayı Cemil Tugay oldu!

2024-01-29 20:58 - Siyaset

Keskinsoy: Türkiye sessizce ve planlı olarak işgal ediliyor!

2024-01-25 13:01 - Yerel

Gazeteci Gündoğdu Ülkü Ocakları'nın hedefi oldu!

2024-01-29 13:26 - Gündem

CHP lideri Özgür Özel'den, Cemil Tugay açıklaması

2024-01-30 13:13 - Siyaset

Erdoğan imzaladı, Yılmaz Akçil AYM Üyesi oldu!

2024-01-31 10:15 - Gündem

Yılmaz Büyükerşen'in yeni görevi belli oldu

2024-01-27 17:19 - Siyaset

Ak Parti Gaziantep aday tanıtım toplantısında kavga çıktı

2024-01-28 13:53 - Siyaset

İlgili Haberler

MHP'den CHP'nin 'önseçimine' 'Kibar Feyzo' ile gönderme

02:39 - Siyaset

Özgür Özel'den DEM Parti'ye 'kayyum' telefonu

20:09 - Siyaset

CHP, Akın Gürlek'i HSK'ya şikayet etti

19:08 - Siyaset

CHP’li Meriç’ten veteriner hekimlerin özlük hakki mağduriyeti için kanun teklifi

15:30 - Siyaset

İYİ Partili Ayyüce Türkeş'in 'Kürtçe' açıklamasına suç duyurusu

11:38 - Siyaset

Günün Manşetleri

İstanbul Valiliği'nden flaş 'kar yağışı' uyarısı: Gün ve saat verdiler!

16:38 - Gündem

Hatay'da endişelendiren görüntü: Deniz 20 metre çekildi

11:38 - Gündem

'İşlem hukuka aykırı' denildi: Mahkemeden mülakat için 'yürütmeyi durdurma' kararı

10:09 - Gündem

AKP’li Sultanbeyli Belediyesi’nden dikkat çeken memur alım ilanı: ‘İlahiyat’ mezunu zabıta aranıyor

05:08 - Gündem

DEM Partili belediyeye asılan pankart Valilik kararı ile indirildi

01:08 - Gündem