?>

İBB'den 900 bin öğrenciye beslenme desteği...

İBB, ‘Okul Beslenme Desteği Projesi’ kapsamında öğrencilere beslenme desteği sağlıyor. 39 ilçede, 100’ün üzerinde okulda gerçekleşen dağıtımlar, yıl boyunca belirli aralıklarla devam edecek.

Gündem - 2 yıl önce

İBB, ‘Okul Beslenme Desteği Projesi’ kapsamında öğrencilere beslenme desteği sağlıyor. 39 ilçede, 100’ün üzerinde okulda gerçekleşen dağıtımlar, yıl boyunca belirli aralıklarla devam edecek.

Ailelerin yaşamakta olduğu ekonomik zorluklara kayıtsız kalmayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), öğrenciler için ‘Okul Beslenme Desteği Projesi’ hazırladı. Proje kapsamında ilk ve ortaokula giden öğrencilerin sağlıklı gıdaya erişimini sağlamak için okul önlerinde öğrencilere beslenme desteği sağlanıyor.

Dağıtımın gerçekleştiği okullardan biri Küçükçekmece’deki Arif Nihat Asya İlkokulu oldu. Beslenme desteği, okulun giriş kapısına yerleştirilen dağıtım araçları ve personellerince gerçekleştirildi. Beslenme desteğinin içerisinde taze besinlerle hazırlanmış sandviç, süt, meyve ve su bulunuyor.

VELİLER DE ÖĞRENCİLER DE MUTLU

Okula çocuklarını getiren veliler uygulamadan memnun kaldı. Çocuklar da sevinçle paketlerini alıp sınıflarına girdi. Velilerden Zeynep Şahin, projeyi çok beğendiğini belirterek, “3 çocuğum var, beslenmelerini daha sağlıklı olması adına kendim hazırlıyorum. Dışarıda neyin ne olduğu belli olmuyor ancak buradaki besinler sağlıklı ve taze. Bizler çok mutlu olduk. Bugün çocuklar da daha bir mutlu...” diye konuştu.

900 BİN ÇOCUĞA ULAŞACAK

İBB Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği ‘Okul Beslenme Desteği Projesi’ kapsamında günlük 5 bin adet beslenme dağıtılıyor. 

2023-2024 eğitim yılı içerisinde 180 okul günü boyunca dağıtılacak olan beslenme desteğinin yılsonuna kadar 900 bin öğrenciye ulaştırılması hedefleniyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Sağlık personeline saldırı namus meselesi çıktı!

2023-09-07 10:59 - Gündem

Milyonluk soruyu bildi, hem ağladı, hem ağlattı...

2023-09-11 07:46 - Gündem

AKP'li başkanın rakı keyfi gündem oldu!

2023-09-09 11:44 - Gündem

Cübbeli Ahmet, Kadiri Tarikatı’na transfer oldu mu?

2023-09-08 09:18 - Gündem

Mansur Yavaş: Kendime güveniyorum...

2023-09-08 09:52 - Siyaset

Kırmızı bültenle aranan Muhammed Yakut yakalandı!

2023-09-06 12:51 - Asayiş

İBB’nin resim sergisine soruşturma açıldı!

2023-09-05 16:21 - Gündem

Çölaşan'dan Akşener'e: Siz neyin peşindesiniz!

2023-09-08 15:31 - Gündem

CHP Gaziantep'te ilk aday Ulaş Şarklı oldu

2023-09-10 11:06 - Siyaset

LeMan'dan 'Abdülhamid' göndermeli Filenin Sultanları kapağı!

2023-09-07 07:44 - Gündem

İlgili Haberler

Eski Bloomberg yöneticisi, eşi ve kızı evinde ölü bulundu

20:39 - Gündem

Emre Kınay'dan 'Gökhan Ünver' çağrısına yanıt: Gösterimler iptal edildi!

20:38 - Gündem

Anadolu Otoyolu'nun Bolu geçişinde trafik yoğunluğu!

20:09 - Gündem

Yandaş Cem Küçük Kıvanç Tatlıtuğ'u hedef aldı: 'Hükümet medyasında iş yapma o zaman'

20:08 - Gündem

Acun Ilıcalı'dan İbrahim Hatipoğlu'na cevap: 'Skandal bir açıklama yaptı'

19:39 - Gündem

Günün Manşetleri

Emre Kınay'dan 'Gökhan Ünver' çağrısına yanıt: Gösterimler iptal edildi!

20:38 - Gündem

Yandaş Cem Küçük Kıvanç Tatlıtuğ'u hedef aldı: 'Hükümet medyasında iş yapma o zaman'

20:08 - Gündem

Acun Ilıcalı'dan İbrahim Hatipoğlu'na cevap: 'Skandal bir açıklama yaptı'

19:39 - Gündem

İstanbul'da bayram dönüşü trafik çilesi başladı!

19:09 - Gündem

Rusya-Türkiye arasında kritik temas: Bakan yardımcısı, Büyükelçi ile görüştü

18:38 - Gündem