?>

İBB'nin ilk Başkanının mezarını ziyaret ettiler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul'a ilk belediye başkanı seçilen Hızır Bey'in Unkapanı İMÇ avlusundaki mezarını ziyaret etti.

Gündem -

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul'a ilk belediye başkanı seçilen Hızır Bey'in Unkapanı İMÇ avlusundaki mezarını ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un ilk belediye başkanı Hızır Bey'in, Unkapanı'ndaki mezarını ziyaret etti. Unkapanı İMÇ'nin 4'ncü blok avlusunda bulunan mezarın bulunduğu bölgeye ilk olarak İmamoğlu geldi. Esnafın ilgisiyle karşılaşan İmamoğlu, bazı dükkanlara girerek çalışanlarla fotoğraf çektirdi. İmamoğlu, daha sonra Kılıçdaroğlu'nu ve beraberinde gelen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu mezarlığın bulunduğu avlunun girişinde karşıladı. İmamoğlu'nu karşılama sırasında yolun kenarında gören sürücüler, kornalarla seçilmiş İBB Başkanı'na destek verdi. Üçlü, daha sonra Hızır Bey'in mezarına geçti. Kuran ve Fatiha okunmasının ardından Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

''FATİH SULTAN MEMHMET'İ ANITLAŞTIRACAĞIZ''

İlk konuşmayı yapan Kılıçdaroğlu, ''Daha önce İBB Başkan adayıyken ziyaret etmiştim. Şimdi, Sayın İmamoğlu ile birlikte ziyaret ettik. 1945 yılında belediye encümeninin aldığı bir karar var. Hızır Bey'in mezarının büyükşehir belediyesi başkanlığı bahçesine taşınmasıyla ilgili olarak. 45-2019 alınan bu kararın gereği yapılmadı..Seçilmiş belediye başkanımız bir kez daha seçilecek ve 1945 yılında alınan bu kararın gereğini yerine getirecek'' dedi. Ardından sözü alan İmamoğlu, ''İstanbul'un tarihine sahip çıkmak da bir büyükşehirin vazifesi, sorumluluğu. Bu bağlamda, Genel Başkanımız'ın da bahsettiği gibi, öyle bir karar varken, ki olmasa da İstanbul'a hizmet etmiş, tarihi ve önemli bir kişilikten bahsediyoruz. Bunu mutlaka gerçekleştirmeliyiz. Biz, aynı zamanda İstanbul'un, Fatih Sultan Mehmet'ten, fetihten bugüne kadarki tüm değerlerini gözeterek, tarihe değer vererek bir süreci İstanbul'a yaşatmak istiyoruz. Fetih çok anılır ama Fatih Sultan Mehmet'in de İstanbul'da anıldığı çok da bir an yoktur. Anıtalaştığı bir ortam yoktur. Nasıl bir insan olduğunu, nasıl nitelikli, entelektüel, sadece bir toprağı fetheden değil, gönülleri fethettiğini izah edecek bir anıtı da İstanbul'a kazandırmayı istiyoruz. İhmal edilmiş bir alandır. Sorumluluğumuzu inşallah 23 Haziran'dan sonra Genel Başkanımızın işaret ettiği şekilde yerine getirmek için hızlıca çalışmaları başlatacağız'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Kaftancıoğlu İMÇ yönetiminin kahve davetini karşılıksız bırakmadı. Basına kapalı gerçekleştirilen ziyaretin ardından üçlü, vatandaşların ''Her şey çok güzel olacak'' tezahüratı eşliğinde Unkapanı'ndan ayrıldı.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Özge Ulusoy konuştu...

- Gündem

Nagehan Alçı ile Soylu canlı yayında tartıştı

- Gündem

46 günde 37.5 ton 'Lop et' yemişler

- Gündem

MMT Amerikan Hastanesi'nden açıklama

- Gündem

Gaziantep'e şehit ateşi düştü!..

- Asayiş

Erdoğan’dan Ahmet Kaya’nın mezarıyla ilgili açıklama!

- Siyaset

AKP aleyhine tutanak imzalatılmaya çalışıldı!

- Gündem

173 bin öğrenciye karne hediyesi lunapark bileti

- Yerel

Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi açılıyor

- Yerel

Gaziantep’te tarla süren çiftçi traktörün altında kaldı

- Asayiş

İlgili Haberler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den CNN'e flaş açıklamalar

00:09 - Gündem

İstanbul'da öğrencilerden Galata Köprüsü'nde oturma eylemi

00:08 - Gündem

İğrençlikte 'birinci'... AKP'li Mücahit Birinci'den çirkin gönderme!

22:09 - Gündem

‘Ben haram yemem’ diyen Melih Gökçek'e ünlü oyuncudan yanıt

10:38 - Gündem

Bilgi Üniversitesi'nde 'Espresslolab' boykotu: Öğrenciler okuldaki şubeyi mühürledi!

01:09 - Gündem

Günün Manşetleri

İstanbul'da öğrencilerden Galata Köprüsü'nde oturma eylemi

00:08 - Gündem

İğrençlikte 'birinci'... AKP'li Mücahit Birinci'den çirkin gönderme!

22:09 - Gündem

AKP'de ilk 'İmamoğlu' istifası... 'Devletin dini adalettir'

20:39 - Siyaset

BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen 36 gün sonra tahliye edildi

18:26 - Yerel

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Özdemir hakkında yakalama kararı

17:38 - Gündem