?>

İktidarın ‘dindar nesil’ hedefi doğrultusunda gerici dersler anne-babalara da anlatılacak

“Dindar nesil” hedefleyen Milli Eğitim Bakanlığı, halk eğitim merkezlerinde “inanç temelli yaşam” kursları açacak. Eğitimciler, “İktidar kendine uygun toplum yaratmak istiyor” dedi.

Eğitim - 4 ay önce

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), toplumun tepkilerine karşın gerici-dinci yeni öğretim izlencesini (müfredat) uygulamayı sürdürüyor. “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” adlı yeni öğretim izlencesinde bakanlık, yeni bir öğrenci tanımıyla öğretim modeli de geliştirdi. “Yetkin ve erdemli insan” adıyla sunulan yeni öğrenci tanımında bir öğrencinin beden ve ruhtan oluştuğu savunularak bir bireyin “sağlıklı bir bedene, ahlaki olgunluk taşıyan bir kalbe ve sonuçlara göre hareket edebilmeyi başarabilen dengeli bir akla sahip olması gerektiği” belirtildi.

Bu öğrenci tanımı merkezli geliştirilen öğretim modeli ise “erdem-değer-eylem modeli” adıyla açıklandı. MEB, yeni öğretim izlencesiyle getirilen “bütüncül eğitim yaklaşımı” modeli kapsamında velilere de eğitim verilmesini kararlaştırdı. MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, halk eğitimi merkezlerindeki “aile okullarına”, Maarif Modeli Ebeveyn Okulu kurs programını da ekledi. Söz konusu kurs 8 konudan oluşacak.

‘BAKANLIK GÖRMEZDEN GELİYOR’

Eğitimci Özgür Bozdoğan, kursların açılmasını Cumhuriyet’e değerlendirdi. Bozdoğan, iktidarın kendine uygun toplum yaratmak istediğine işaret ederek“Bir öğrenci modeli oluşturulmaya çalışılıyor. Bu model şimdi veliler üzerinden geliştiriliyor. Bu kursları aracılığıyla iktidarın politikalarına uygun toplum yapısını oluşturma faaliyetine de giriştiği açık. Bu kurslar kapsamında veliler üzerinden de öğrencilere söz konusu model aşılanmaya çalışılacak. Modele açılan davaların yargı süreçleri devam ederken bu kararın alınması modeli daha da tartışmalı hale getirecek” dedi.

KADINLARIN ÇALIŞMASI SORUN GİBİ GÖSTERİLECEK

Kurs izlencesinde, ilkokul ve ortaokullarda gösterilen “Türk sosyal hayatında aile” seçmeli dersinin yer alması dikkat çekti. Ortaöğretim düzeyinde okullarda seçmeli ders olarak verilen dersin içinde “Tarihsel süreçte Türk aile yapısı” adlı bir ünite yer aldı. Dersin “Türk aile yapısının karşılaştığı güncel sorunlar” başlıklı ünitesinde ise kadınların çalışma yaşamında yer alması modernleşme ve kentleşme sürecindeki Türk aile yapısının karşılaştığı sorunlar arasında gösteriliyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Wanda Nara konuşmalarını paylaştı: Icardi'nin attığı son mesaj gündem oldu!

2024-11-09 00:39 - Spor

'Casus balina'nın gizemi beyaz perdeye taşındı

2024-11-10 00:08 - Yaşam

Kerem Aktürkoğlu'ndan Galatasaray açıklaması!

2024-11-12 00:09 - Spor

Son Dakika... ABB'nin ardından: İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne soruşturma!

2024-11-14 02:08 - Siyaset

Damadı nikah memuruyla evlendirmişler: '2-3 gün sonra fark ettim'

2024-11-10 00:08 - Gündem

Real Madrid'e büyük şok! Eder Militao sezonu kapattı...

2024-11-09 20:08 - Spor

İstanbul'da genç balerin Eylül Sıla Ilgaz'ın şüpheli ölümü: Tavanda asılı bulundu

2024-11-13 09:08 - Asayiş

Feci kaza... Direğe çarpan araç ikiye bölündü!

2024-11-10 21:38 - Asayiş

Panathinaikos duyurdu: Ergin Ataman hastaneye kaldırıldı!

2024-11-11 00:08 - Spor

Mersin'de bariyerlere çarpan TIR alev aldı, sürücü hayatını kaybetti

2024-11-09 00:38 - Asayiş

İlgili Haberler

Okullarda ikinci ara tatil için son ders zili yarın çalacak

00:00 - Eğitim

‘Eğitim emekçileri değil, eğitimdeki adaletsizlikler yargılanmalı!’

10:08 - Eğitim

Eğitim Sen MYK’si soruşturma kapsamında ifade verdi: Sendikal hakkımızı kullandık

00:39 - Eğitim

AÖL sonuçları açıklandı mı? AÖL sonuçları ne zaman açıklanacak?

00:00 - Eğitim

AÖL soruları ve cevapları yayımlandı mı? AÖL soruları ve cevapları ne zaman yayımlanacak?

00:00 - Eğitim

Günün Manşetleri

Avrupa Konseyi'nden 'İmamoğlu' çağrısı

06:08 - Gündem

İYİ Parti lideri Dervişoğlu, İBB Başkanı İmamoğlu’nu cezaevinde ziyaret edecek

05:38 - Siyaset

‘Uçan Hollandalı’yı muhteşem bir yorumcudan dinledik

05:09 - Gündem

‘Her yer tiyatro, her yer direniş’

04:39 - Gündem

Roman çocuklarının hedefi konservatuvar

04:08 - Gündem