?>

İmamoğlu: Şam ziyaretimiz 'Erdoğan'dan sonra yapılacak diye' iptal edildi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, pazar günü yapmayı planladıkları Şam ziyaretinin 6 saat sonra iptal edildiğini söyledi.

Siyaset - 1 ay önce

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, pazar günü yapmayı planladıkları Şam ziyaretinin 6 saat sonra iptal edildiğini söyledi. İptal kararına tepki gösteren İmamoğlu, "Bu iptali kabul etmiyorum bu çok yanlış bir duruştur. Birileri devreye girdiyse o birilerinin kim olduğunu herkes biliyor" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da basın toplantısı düzenliyor. İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) olarak Suriye'nin başkenti Şam'a yapmayı planladıkları ziyaretin iptal edildiğini söyledi.

Ziyaretin pazar günü saat 14.00'da yapılmasının planlandığını belirten İmamoğlu, daha sonra Şam Valisi tarafından ziyaretin 6 saat sonra iptal edildiğini duyurdu.

İmamoğlu konuya ilişkin şöyle konuştu:

"Şam benim ziyaretim değil. Kişisel anlamda bir sehayat değil. TBB ve İBB adına Şam'a heyetlerin gideceğini ifade etmiştim. Dışişleri Bakanlığı ile de temas kurarak başta Şam olmak üzere giderek milletimizi en üst seviyede güçlü bir biçimde demokratik laik bir Suriye devletinin kurulmasına nasıl katkı sunabileceğimize dair konuşmuştuk. 

'BİRİLERİNİN KİM OLDUĞUNU HERKES BİLİYOR'

Pazar günü saat 14.00'e randevu verildi ve planlamalar başladı. Şam Valisi, TBB heyetinin ziyaretini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinden sonra olacak diye iptal etti. Bu iptali kabul etmiyorum, bu çok yanlış bir duruştur. En üst seviyedeki ziyaretler öncesi bu tip görüşmelerin katkı sunacağını düşünüyorum. Teyitli bir randevunun 6 saat sonra iptali için kimler devreye girdi bu soruları soruyorum ama cevabını da biliyorum. Birileri devreye girdiyse o birilerinin kim olduğunu herkes biliyor. Neden bu ziyaret daha sonraya bırakılsın ki? Şam'a çok sayıda kuruluş gitti."

"KIRMIZI KART HAK EDENE GÖSTERİLDİĞİ ZAMAN DOĞRU BİR İŞTİR"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "süpriz" diyerek duyurduğu AKP'ye karşı 'kırmızı kart' kampanyasına ilişkin de görüşlerini paylaşan İmamoğlu şunları söyledi:

"Kırmızı kart hak edene gösterildiği zaman doğru bir iştir. maçta da kırmızı kart haksız yere gösterilince insanlar kızar, yuhalar ama haklı yere gösterildiğinde de kendi takımı bile olsa susar. Şu anda bu iktidara kırmızı kart gösterildiğinde ben eminim ki bu ülkede o, o partiye oy verenlerin dahi en az yüzde 70'i, 80'i 'Evet bu kırmızı kart haklı kardeşim' deyip kafasını öne eğecektir. Bunun içinde emekliler vardır. Bunun içinde üniversite öğrencileri vardır. Bunun içinde dar gelirliler vardır.

İşsizler vardır. Atanamayan öğretmenler vardır. Bunun içinde bugünkü asgari ücretle geçirme çabasında olan insanlar vardır. Dolayısıyla hak eden bir kırmızı kartı gösterme konusunda genel başkanımız güzel bir öneride bulunmuştur. Tabii ki kendi taraftarı, kendi oyuncusuna kırmızı kart göstermekte imtina edebilir ama bizim milletimiz dediğimiz gibi vicdanen bunu kabul eder. Ben de muhalif olan her insanın bugün bu iktidarın bu kötü uygulamalarına şahitlik eden her insanın yüreğiyle, eliyle gerektiğinde bazen buluşmalarda, meydanlarda gayet kıpkırmızı kartlarını bu iktidara gösterebilirler, çoktan hak ettiler. Oyun dışı kalacakları gün de sandığı ilk kurulduğu gün olacak."

Haftanın Öne Çıkanları

ChatGPT'nin kurucusu Altman, kız kardeşinin taciz iddiasını reddetti

2025-01-09 07:08 - Dünya

Meta, o uygulamasını sonlandıracağını duyurdu

2025-01-07 23:39 - Teknoloji

Ali Koç'tan basın toplantısı kararı: 'Stadımızda yaşananlar hakkında...'

2025-01-07 00:08 - Spor

Survivor'da yeni takımlar belli oldu... İşte dengeleri değiştiren o takımlar!

2025-01-06 00:09 - Magazin

Özgür Özel’den ‘kırmızı kart’ eleştirilerine ilk yanıt: ‘Birileri hafife alıyor ama…’

2025-01-10 00:09 - Siyaset

İntihardan vazgeçip kurtulmaya çalışırken yanarak can verdi!

2025-01-08 00:09 - Asayiş

Eski Vali Mustafa Malay hayatını kaybetti

2025-01-04 00:08 - Gündem

Özgür Özel, Bakan Göktaş ve Bak meşale taşıdı: Kars'ta 'Sarıkamış' yürüyüşü

2025-01-05 00:09 - Gündem

Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) sistemine ve Türkiye'deki mahkemelere ara verildi

2025-01-10 12:37 - Gündem

Kerimcan Durmaz gözaltında: Soruşturma açılmasına sebep olan konser görüntüleri ortaya çıktı

2025-01-07 15:08 - Gündem

İlgili Haberler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Ahmet Türk’ü ziyaret etti

03:38 - Siyaset

TBMM Dışişleri Komisyonu, 5 kanun teklifini kabul etti

23:09 - Siyaset

CHP Gençlik Kolları Başkanı hakkında 5 yıl 4 ay hapis istemi

18:36 - Siyaset

Özgür Özel: 23 Mart'ta ön seçime gidiyoruz

18:30 - Siyaset

Bozgeyik: Gaziantep bir mücadele abidesidir

10:32 - Siyaset

Günün Manşetleri

Zekiye Kırat Apartmanı Davası’nda yeni rapor

04:38 - Gündem

Galatasaray, KAP'a bildirdi: Eren Elmalı'nın maliyeti belli oldu!

04:08 - Gündem

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Ahmet Türk’ü ziyaret etti

03:38 - Siyaset

Üsküdar'da istinat duvarı yan yattı, iki bina boşaltıldı

03:09 - Gündem

Fenerbahçe efsanesi Oğuz Çetin yoğun bakıma kaldırıldı

02:38 - Gündem