?>

İmamoğlu suç duyurusunda bulundu: Yeter artık!

Tutuklu bulunan CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, "Türk yargı tarihinin en büyük rezaletini yaşatanlar haklarında suç duyurusunda bulundum ve bulunmaya devam edeceğim" dedi. Yurttaşlara seslenen İmamoğlu, "Şikayetçi olun, susmayın ve sesinizi yükseltin" ifadelerini kullandı.

Siyaset - 4 saat önce

Tutuklu bulunan CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, "Türk yargı tarihinin en büyük rezaletini yaşatanlar haklarında suç duyurusunda bulundum ve bulunmaya devam edeceğim" dedi. Yurttaşlara seslenen İmamoğlu, "Şikayetçi olun, susmayın ve sesinizi yükseltin" ifadelerini kullandı.

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

İmamoğlu, açıklamasında, "Aziz milletim; Ya adalet, ya sefalet… Artık önümüzde başka seçenek yok. Türk yargı tarihinin en büyük rezaletini yaşatanlar haklarında suç duyurusunda bulundum ve bulunmaya devam edeceğim" dedi.

AVUKATLARIN GÖZALTINA ALINMASINA TEPKİ

"Bir avuç muhterisin ülkemize ödettiği bedelin, yedikleri kul hakkının tarifi yok. Bu bedeli; emekli, işçi, dar gelirli, işsiz, öğrencilerimiz, çocuklarımız ve gençlerimizle birlikte ödüyoruz" diyen İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Milletimize tam bir sefalet yaşatan bu bir avuç muhterise soruyorum; Usulsüz yargılama ve operasyonlar, tutuklamalar, ben dâhil birçok insanının pislik içindeki nezarette günlerce bekletildiği gözaltı süreçleri, kayyumlar vs ile siz neye hizmet ediyorsunuz? Yalancı şahitler ve tanıklar üretmeyi, itirafçı ve iftiracı oluşturmayı, masumları tutuklamayı ya da tutuklamakla korkutmayı, "hapisten çıkamazsınız" diyerek tehdit etmeyi yüce Türk yargısına nasıl yakıştırıyorsunuz? Şimdi de avukatları gözaltına almanın, korkutmanın ve insanların görevlerini yapmalarını engelleme çabasındasınız."

"SESİNİZİ YÜKSELTİN"

İmamoğlu, şöyle devam etti: "Yeter artık! Kimsiniz siz, kime ve neye hizmet ediyorsunuz? Kimden öğrendiniz bu usulleri? İnsanların namusuna ve haysiyetine saldırmaktan hicap duymuyor musunuz?"

"Milletime sesleniyorum" diyen İmamoğlu, "Bu bir avuç muhteris, hem millete hem de devlete büyük zarar veriyorlar. Şikayetçi olun, susmayın ve sesinizi yükseltin" ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Berkay Gezgin'den Cem Küçük hakkında suç duyurusu

2025-04-17 18:30 - Gündem

Yozgatlı Ahmet Hakan’dan, Özgür Özel'e traktörlü tebrik

2025-04-20 13:00 - Gündem

Avukatı duyurdu: Lütfü Savaş, 21. Olağanüstü Kurultay için de iptal davası açacak!

2025-04-17 16:09 - Siyaset

Arınç'tan 'Can Atalay' çıkışı: Karar okunmuştur, iş bitmiştir!

2025-04-20 18:09 - Gündem

Rasim Ozan Kütahyalı'nın ifadesi ortaya çıktı!

2025-04-18 10:09 - Gündem

Demir parmaklı oy pusulası sosyal medyada gündem oldu!

2025-04-19 13:06 - Gündem

Son dakika: Rasim Ozan Kütahyalı serbest bırakıldı!

2025-04-17 20:39 - Gündem

Özgür Özel, barikatları yıkarak yürüme talimatı verdi!

2025-04-23 17:29 - Gündem

'Turpunan' sözü gündem olan çiftçi gençlere seslendi!

2025-04-20 18:47 - Gündem

Şamil Tayyar: Cumhur İttifakı'nda bir şeylerin yolunda gitmediğini öğrendim

2025-04-22 11:19 - Siyaset

İlgili Haberler

CHP'nin 21. Olağanüstü Kurultayı'nın iptali için başvuru

17:18 - Siyaset

Fedaioğlu: Birlik için, vefa için, millet için sahadayız

00:00 - Siyaset

İYİ Partili Kavuncu'dan 'deprem' açıklaması: İnsanlar evlerinde değil tabutlarda

00:38 - Siyaset

Erdoğan'dan deprem için 'marjinaller' çıkışı

13:39 - Siyaset

Güler: Sadece bugünü değil, Şehitkamil’in yarınını inşa ediyoruz

00:00 - Siyaset

Günün Manşetleri

İBB'den 'fırtına' uyarısı: Sıcaklık aniden düşecek!

18:09 - Gündem

Hastaneye kaldırılan Esila Ayık için bekleyiş sürüyor

16:38 - Gündem

MSB'den İstanbul depremiyle ilgili açıklama!

13:09 - Gündem

Özlem Gürses'e 1 yıl 3 ay hapis cezası

11:50 - Gündem

CHP’li Gürer: Kuraklık yetmedi, çiftçiyi don da vurdu

11:08 - Tarım