?>

İngiltere'den, Ukrayna'ya asker konuşlandırma kararı

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, barışı korumak için Ukrayna'ya asker konuşlandıracaklarını belirterek, 'Avrupa anlaşmayı korumak için üzerine düşeni yaptı mı?' diye sorulduğunda 'Evet' demek için diğer ülkelerle birlikte de çok sıkı çalışıyoruz dedi.

Dünya - 5 saat önce

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, kamu hizmetlerinde yapılacak reformla ilgili ülkenin Yorkshire bölgesinde açıklamalarda bulundu.

Ukrayna'daki savaşın ülkedeki çalışan sınıfa kötü etkileri olduğunu söyleyen Starmer, faturaların ve geçim maliyetlerinin arttığını vurguladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i "çatışmaya aç olmakla" suçlayan Starmer, "Putin'in zaten çatışma ve kaos iştahı var, bu daha da artacak" ifadesini kullandı.

Starmer, siyasetçilerin güvenlikle ilgili sert kararlar almak zorunda olduğunu kaydederek, "Bu nedenle savunma harcamalarınızı artırma kararı aldık" diye konuştu.

Başbakan Starmer, Ukrayna'ya konuşlandırılması planlanan koalisyon askerleri arasında İngilizlerin yer almasına ilişkin değerlendirme de yaptı.

Ukrayna'daki savaşın İngiltere'de halkı olumsuz etkilediğini, Rusya'nın Avrupa hava, kara ve deniz sınırlarını ihlal ettiğini belirten Starmer, "Geçmişte anlaşmalar yapıldı ama kimse bu anlaşmaları korumadı. Putin de ne zaman istese çizgiyi aştı. Bu, Ukrayna, Avrupa ve bizim için iyi olmaz" dedi.

Starmer, "Yaptığım her şeyde barışı koruma niyeti içindeyim. Kimse çatışma istemez, hiçbir başbakan askerlerini çatışma bölgesinde konuşlandırmak istemez ama yaptığımız şey barışı korumak. Askerlerimizi barışı korumak için konuşlandırmak istiyoruz" diye konuştu.

"'Avrupa anlaşmayı korumak için üzerine düşeni yaptı mı?' diye sorulduğunda 'Evet' demek için diğer ülkelerle birlikte de çok sıkı çalışıyoruz" diyen Starmer, bu adımların ABD ile istişare halinde alınmasının da önemini vurguladı.

Haftanın Öne Çıkanları

Tekirdağ'da ucuz et ve kıyma izdihamı!

2025-03-07 19:21 - Gündem

Mehmet Sevigen'in 'Kılıçdaroğlu' ve 'kurultay' iddiası

2025-03-12 14:00 - Siyaset

Dikkat çeken anket: AKP’ye şok düşüş, ‘üçüncü parti’ de değişti!

2025-03-09 20:09 - Siyaset

'Kayda Geçsin' ekibi Halk TV'den ayrıldı!

2025-03-12 11:02 - Gündem

Elindeki konuşma kâğıdını yırttı: 'AK Parti'den CHP'ye geçtim, kim benim yanımdaysa ben onun yanındayım'

2025-03-08 19:00 - Siyaset

Özgür Özel'den 'Suriye' çağrısı: Katliam endişesi büyük kaygı yaratıyor!

2025-03-08 00:09 - Siyaset

CHP'li Kadıköy Belediye Meclis Başkanı Ahmet Kurtuluş'a soruşturma

2025-03-08 22:38 - Siyaset

'Kent Lokantası' soruşturmasına Vedat Milor'dan ilk açıklama

2025-03-09 18:39 - Gündem

Survivor'da eleme adayı kim oldu? 7 Mart'ta kim kazandı?

2025-03-08 00:00 - Magazin

Ümit Dikbayır'ın CHP'ye katılacağı iddiası: Açıklama geldi

2025-03-08 21:50 - Siyaset

İlgili Haberler

Zelenski'den 'Türkiye' açıklaması: 'Ülkemiz onaylamaya hazır'

21:08 - Dünya

ABD ile AB arasında kriz derinleşiyor: Ticaret savaşına hazırız

20:09 - Dünya

Clinton'un 2012 yılında sızan Suriye e-postaları yeniden gündemde

00:08 - Dünya

İsrail ordusu Suriye'nin başkenti Şam'ı vurdu!

15:39 - Dünya

ABD-İran krizinde Umman formülü: Dolaylı müzakere kapısı açılıyor mu?

00:08 - Dünya

Günün Manşetleri

Valilik duyurdu: Şanlıurfa’da okula gitmeyen öğrencinin velisine para cezası! Her gün için 257 lira

23:09 - Gündem

ABD ile AB arasında kriz derinleşiyor: Ticaret savaşına hazırız

20:09 - Dünya

Acı haber: Oyuncu Şinasi Yurtsever yaşamını yitirdi!

19:13 - Magazin

Meclis’te ‘kurucu önder’ tartışması: CHP’li isimden MHP’ye sert çıkış!

19:09 - Siyaset

Öztürkmen’den Erikçe Ormanı'na kaçak yapıya tepki

18:21 - Siyaset