?>

İnsanlar hızlı internet imkanı yoksa taşınmak istiyor

Türkiye genelinde 507 kişi ile yaptığı araştırmaya göre katılımcıların yüzde 45’i güvenilir ve hızlı internet altyapısı olmayan bir bölgede yaşamak istemiyor.

Teknoloji - 4 ay önce

DE-CIX’in Türkiye genelinde 507 kişi ile yaptığı araştırmaya göre katılımcıların yüzde 45’i güvenilir ve hızlı internet altyapısı olmayan bir bölgede yaşamak istemiyor. Neredeyse yüzde 60’lık bir kesim için ise güvenilir ve hızlı internet bağlantısı, konut tercihi kararında önemli faktörlerden biri olarak görülüyor.

İnternet Değişim (IX) operatörü DE-CIX Türkiye genelinde ‘ev alma ve kiralama konusunda karar verici- söz sahibi olan, mobil ya da sabit internet kullananları baz alarak 507 kişi ile bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırmaya göre yaşamak için yeterli alan, iyi toplu taşıma bağlantıları ve uygun fiyatlı konut maliyetleri gibi faktörlerin yanı sıra yüzde 60’lık bir oranla konut seçiminde hızlı ve güvenilir interneti önemli bir kriter olarak değerlendiriyor.

Araştırmaya katılanların yüzde 70’ten fazlası, yaşam alanlarında önemli buldukları faktörlerin eksikliği durumunda taşınma fikrine sıcak bakıyor. Bununla birlikte, mevcut konutlarında hızlı ve güvenilir internet imkanına sahip olmadıklarında taşınmayı düşüneceklerini ifade edenlerin oranı ise yüzde 45. Özellikle 25-34 yaş arası genç yetişkinler, hızlı ve güvenilir internet eksikliğini yaşam alanını değiştirmek için güçlü bir neden olarak görüyor. Bu durum, dijital altyapının hem bireylerin hem de toplulukların yaşam kalitesindeki yerini yeniden düşünmeye yönlendiriyor.

‘YÜZDE 50’Sİ FİBER ALTYAPININ GENİŞLETİLMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR’

Araştırma bulguları, katılımcıların yaklaşık yüzde 30’unun mevcut internet bağlantılarında sıklıkla sorun yaşadığını ortaya koyuyor. Bu sorunların en sık yaşandığı bölgeler arasında Güneydoğu Anadolu ve Doğu Marmara öne çıkıyor. İnternet bağlantısıyla ilgili her gün sıkıntı yaşayanların oranı ise yüzde 6. Mevcut altyapı konusunda ise katılımcıların neredeyse yüzde 50’si fiber altyapının genişletilmesi gerektiğini düşünüyor. Mobil ve uydu internetin kırsal bölgelerde daha yaygın hale getirilmesi, kullanıcılar için önemli bir çözüm olarak görülüyor.

Katılımcılar, interneti en çok bilgi edinme ve öğrenme amacıyla kullandıklarını belirtirken, eğlence ve iş amaçlı kullanım da öne çıkan diğer alanlar arasında yer alıyor. Özellikle 45-55 yaş arası katılımcılar için internetin eğitim ve bilgi edinme rolü daha fazla öneme sahip. İnternetin kendileri için en önemli kullanım alanının bilgi edinme ve öğrenme olduğunu belirtenlerin tüm katılımcılar arasındaki oranı, yüzde 28.

Haftanın Öne Çıkanları

ChatGPT çöktü mü? Neden açılmıyor?

2024-12-26 23:09 - Teknoloji

İmralı Adası nerede? İmralı Adası'nda kim kalıyor?

2024-12-28 00:38 - Gündem

Eski Kilis Belediye Başkanı Ekrem Çetin ile oğlunu katletmişti... Katil 19 yıl sonra yakalandı!

2024-12-29 09:08 - Gündem

Deha dizisinin yeni bölümünde ne olacak? Deha dizisinin son bölümde ne oldu?

2024-12-29 00:00 - Magazin

Sosyal medya hesabından paylaştı: Kerem Aktürkoğlu nişanlandı

2024-12-26 00:09 - Spor

İbrahim Ay’ın 18 yıl hapis cezası onandı!

2024-12-26 19:44 - Gündem

Bursa'da araç içinde cinayet... Tartıştığı kişiyi öldürdü!

2024-12-27 00:00 - Asayiş

Putin'den sürpriz atama kararı: Anadolu Efes'in hisseleri düştü

2024-12-30 19:38 - Dünya

Kadir İpek, Erdoğan'a hakaretten tutuklandı!

2024-12-26 18:55 - Gündem

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: 'Ne yapsan boş...'

2024-12-27 21:38 - Siyaset

İlgili Haberler

iPhone'lar için iOS 18.4.1 güncellemesi yayınlandı

00:39 - Teknoloji

OKX ve Standard Chartered öncü pilot program için işbirliği yapacak

00:38 - Teknoloji

Apple, 20. yılına özel tamamen ekrandan oluşan bir iPhone tanıtabilir

00:09 - Teknoloji

Google'dan yunuslarla konuşmak için yeni yapay zeka modeli

00:08 - Teknoloji

Xbox Game Pass'e eklenecek yeni oyunlar açıklandı

00:00 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Manisa'da motosiklet devrildi: Ölü ve yaralı var!

11:38 - Gündem

Rasim Ozan Kütahyalı'nın ifadesi ortaya çıktı!

10:09 - Gündem

CHP’li Suiçmez: 'AYM'nin ihlal kararını çok büyük bir gururla okudum'

04:38 - Siyaset

ABD Yemeni, Husiler İsrail'i vurdu... Katliam gibi operasyon

00:39 - Dünya

NYT: ABD, Suriye'de yüzlerce askerini geri çekmeye başladı

00:38 - Dünya