?>

İp atlayarak 'dünya rekoru' kırdı: Adını Guinness'e yazdırdı

Alapatı Yimaier, bir dakikada 388 kez ip atlayarak adını Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdırdı.

Spor - 3 ay önce

Çinli öğrenci Alapati Yimaier (23), Changji Üniversitesi spor salonunda 100'den fazla öğrenci ve öğretmenin karşısında bir dakikada 388 kez ip atlayarak, adını Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdırdı.

Rekor sahibi Alapati, “Atlamayı bitirdiğim anda bacaklarım titriyordu ve zihnim bomboştu” dedi.

Ortaokuldayken okulun ip atlama kulübüne katıldığını belirten Alapati Yimaier, “Eğlenceli bir şey olarak başladı ama tutkuyla bağlandım. Okul kulübüne katıldıktan kısa süre sonra bu sporda yeteneğim olduğunu fark ettim ve okul çıkışı geç saatlere kadar antrenman yaptım” ifadelerini kullandı.

Changji Üniversitesi'nde spor bölümüne başlayan Alapati Yimaier, okulun ip atlama takımına katıldı ve burada ünlü antrenör Chen Bingjie'nin rehberliğinde sistematik eğitim aldı. Alapati, “Koç Chen, bana sadece tekniği öğretmedi, ritmimi geliştirdi ve özellikle rekabet baskısı altında zihinsel dayanıklılığımı güçlendirdi” diye konuştu.

"BACAKLARIM O KADAR AĞIR GELİYORDU Kİ..."

Alapati, Ekim 2024'te, Çin Uluslararası İp Atlama Açık'ta erkekler üç dakikalık tek ip atlama şampiyonluğunu elde etti. Bu şampiyonluğun kariyerinde dönüm noktası olduğunu ve Guinness Dünya Rekoru kırdığını aktaran Alapati, “İlk başta yoğunluk dayanılmazdı. Bacaklarım o kadar ağrıyordu ki, uyuyamadım ama her küçük gelişme beni hedefime biraz daha yaklaştırdı” dedi.

Antrenör Chen Bingjie ise Alapati'nin öz disiplininin ilham verici olduğunu vurgulayarak, “Umarım mezun olduktan sonra da hayallerinin peşinden aynı tutkuyla koşmaya devam eder” ifadesini kullandı.

Alapati Yimaier, koçuna ve üniversitesine teşekkür ederek, “Onlar olmasaydı bu mümkün olmazdı. Chen bana her zaman 'Neden başladığını unutma' dedi. İp atlama antrenörü olmak ve yıllar içinde öğrendiğim beceriler ile dersleri paylaşmak istiyorum. Guinness Dünya Rekoru’nu kırmayı hayal eden herkes için bir tavsiyem var; 'Fikriniz varsa, peşinden gidin. Deneyene kadar sınırlarınızı asla bilemezsiniz'" diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Trabzonspor'da ayrılık: Enis Bardhi

2025-01-15 00:00 - Spor

Bir oyuncu daha ‘Ayşe Barım’ sessizliğini bozdu

2025-01-13 00:39 - Magazin

Menzil'de mülk kavgası,taşlı sopalı birbirlerine girdiler!

2025-01-14 17:08 - Gündem

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat tutuklandı

2025-01-16 19:38 - Gündem

Karşıyaka, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde elendi

2025-01-16 00:08 - Spor

Yola reflektör koyarken yolcu otobüsü çarptı! İstanbul'da Kuzey Marmara Otoyolu'nda feci ö

2025-01-12 00:39 - Asayiş

250 yıllık süre doldu... Naci Görür'den iki kent için korkutan uyarı!

2025-01-11 17:38 - Gündem

İmamoğlu'ndan hodri meydan: Onayın cezamı milleti rahat bırakın!

2025-01-15 19:09 - Siyaset

HTŞ’li bakanlar Ankara’da: Fidan ve Şeybani’den ortak basın açıklaması

2025-01-15 21:38 - Gündem

Kamu emekçisinden genel grev çağrısı: Bu uyarı eylemidir

2025-01-13 14:08 - Gündem

İlgili Haberler

Süper Lig'de gol krallığı yaşamıştı... Boupendza, 11. kattan düşerek hayatını kaybetti!

00:09 - Spor

Aston Villa - PSG maçında büyük hata: Oyuncular şaşkın!

00:00 - Spor

Aston Villa'ya geri dönüş yetmedi: PSG, müthiş eşleşmede yarı finale yükseldi!

00:09 - Spor

Serhou Guirassy'nin hat-trick'i yetmedi: Barcelona yarı finale yükseldi!

00:00 - Spor

Fenerbahçe Beko'nun EuroLeague'deki rakibi belli oldu!

00:39 - Spor

Günün Manşetleri

Osmanlı'dan sofralara uzanan lezzet: Hünkar beğendi tarifi

17:38 - Gündem

Ekrem İmamoğlu'nun avukatlarından RTÜK'e başvuru

17:09 - Gündem

Bakan Şimşek’ten kripto açıklaması: 'Göz açtırmayacağız'

17:08 - Ekonomi

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fidan Gül tutuklandı

16:55 - Gündem

İmamoğlu: Bahçeli'nin çağrısını önemli buluyorum

16:00 - Siyaset