?>

İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan çarpıcı açıklama: 'Savaşta yeni bir aşamanın başlangıcın

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail’in odağını kuzeye (Lübnan) kaydırdığını, savaşta yeni bir aşamanın başlangıcında olduklarını ifade etti.

Dünya - 6 ay önce

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Ramat David Hava Üssü’ne ziyaret gerçekleştirdi. Hava Kuvvetleri personeline hitap eden Gallant, "Ağırlık merkezi kuzeye (Lübnan’a) doğru kayıyor. Kuvvetlerimizi, kaynaklarımızı ve enerjimizi kuzeye doğru yönlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Gallant, "Bu savaşta yeni bir aşamanın başlangıcında olduğumuza inanıyorum ve buna uyum sağlamamız gerekiyor. Bu savaş büyük cesaret, kararlılık ve azim gerektirir" diye konuştu.

İsrail’in kuzeydeki savaş hedeflerinin açık ve basit olduğunu vurgulayan Gallant, "Kuzeydeki kasabalarda yaşayanların güvenli bir şekilde evlerine geri dönmesi" ifadelerini kullandı. Gallant, "Esirleri unutmadık, güneydeki görevlerimizi de unutmadık. Bu bizim görevimiz ve aynı zamanda onu da yerine getiriyoruz" dedi.

"HENÜZ KULLANMADIĞIMIZ ÇOK DAHA FAZLA YETENEĞE SAHİBİZ"

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ise Kuzey Komutanlığı’na yaptığı ziyarette konuştu. Halevi, İsrail’in Hizbullah’a karşı henüz kullanılmamış "çok daha fazla yeteneğe" sahip olduğunu ifade etti.

Halevi, "Kuzeydeki sakinleri evlerine, kasabalara yüksek düzeyde güvenlikle geri getirecek güvenlik şartlarını oluşturma konusunda çok kararlıyız ve bunu sağlamak için gereken her şeyi yapmaya hazırız. Henüz devreye almadığımız birçok yeteneğimiz var. Bunlardan bazılarını gördük, bana öyle geliyor ki iyi hazırlandık ve ileriye dönük bu planları hazırlıyoruz. Belirli bir aşamaya ulaştığımız her seferde, sonraki adımlarda güçlü bir şekilde ilerlemeye hazırlanıyoruz. Her aşamada Hizbullah için bedelin yüksek olması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Öte yandan İsrail Savunma Kuvvetleri’nin 98. Tümeni, Gazze Şeridi’nde aylarca süren çatışmaların ardından bugün İsrail’in kuzeyine (Lübnan sınırı) konuşlandırıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Devlet Bahçeli’nin öldüğü iddiası: MHP’den açıklama!

2024-09-12 23:08 - Gündem

Narin Güran'ın annesi Yüksel Güran'la ilgili 'kan' iddiası: 'Devlet istiyor

2024-09-13 17:08 - Gündem

Kiev Büyükelçisi Levent Bilgen'in kızı kim?

2024-09-12 08:09 - Gündem

Narin'in annesi Yüksel Güran'ın adliyedeki kelepçeli fotoğrafı ortaya çıktı

2024-09-15 18:38 - Gündem

Başkan Kılınç'dan Bakan Ersoy'un sözlerine sert tepki

2024-09-17 07:56 - Gündem

Trabzonspor'un efsane başkanı Mustafa Şamil Ekinci hayatını kaybetti

2024-09-17 00:39 - Gündem

Narin'in ağabeyi Baran Güran, Diyarbakır Barosu’na başvurdu

2024-09-16 19:20 - Asayiş

Masumiyet Müzesi dizi oluyor: Selahattin Paşalı başrolde...

2024-09-18 06:39 - Kültür & Sanat

Narin Güran cinayetinde 8 kişi tutuklandı!

2024-09-13 07:10 - Gündem

Samsung Galaxy S25 Ultra'nın tasarımı sızdırıldı

2024-09-16 04:09 - Teknoloji

İlgili Haberler

ABD'nin yeni gümrük vergilerinden hangi ülkeler ve ürünler etkilenebilir?

00:00 - Dünya

Alman uzay roketinin infilakı çevresel endişeleri artırdı

00:00 - Dünya

Çin uzaya internet test uydusu fırlattı

00:00 - Dünya

Rusya-Türkiye arasında kritik temas: Bakan yardımcısı, Büyükelçi ile görüştü

00:00 - Dünya

Çin'de keşfedildi: İnsanlık tarihini yeniden yazabilir

00:00 - Dünya

Günün Manşetleri

Tayfun Kahraman tutuklanan isimlere dikkat çekti: 'Burada olmamız tesadüf değil'

15:39 - Gündem

Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat TRT'deki 'Teşkilat' dizisinin oyuncu kadrosundan çı

15:09 - Gündem

İETT'den Volkan Konak'a vefa: Nostaljik tramvayda 'Kuzeyin Oğlu'nun ezgileri yan

12:08 - Gündem

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan sabaha karşı 'boykot' açıklaması

09:41 - Gündem

Ali Erbaş'ın 'boykot' çağrısı çıktı: 'Bir Müslüman boykota uymuyorsa, imanını sorgulasın'

09:37 - Gündem