Türkiye yanıyor! İşte bölge bölge son durum...

İzmir'in Menderes, Menemen ve Selçuk ilçelerinde ormanlık alanlarda; Çeşme ilçesinde ise makilik alanda yangın yangın çıktı.

Asayiş - 2 gün önce

İzmir'in Menderes, Menemen ve Selçuk ilçelerinde ormanlık alanlarda; Çeşme ilçesinde ise makilik alanda yangın yangın çıktı. Urla ilçesinde de otoyolun kenarındaki otluk alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahaleler sürerken yangın Aydın'ın Kuşadası sınırına ulaştı.

İzmir’in Menderes, Selçuk, Urla ve Çeşme ilçelerinde orman yangını çıktı. Yangınlara havadan ve karadan müdahale ediliyor. Kuşadası’nda çıkan yangın ilçe merkezine doğru ilerliyor.

Yangına gece boyunca ekiplerin müdahalesi karadan devam etti. Havanın aydınlanmasıyla havadan müdahale başlatıldı.

Yangını söndürmek için gece boyunca 3 gece görüşlü helikopter söndürme çalışmalarında görev aldı. Menderes ilçesinde Karacadağ mevkisindeki ormanlık alanda çıkan yangına da sabah havanın aydınlanmasıyla havadan müdahale yeniden başlatıldı.

İzmir'in Menderes, Menemen, Selçuk, Çeşme ve Urla ilçelerinde ormanlık alanlarda çıkan yangın Aydın'ın Kuşadası sınırına ulaştı. Yangına havadan ve karadan müdahaleler sürerken, alevlerin yaklaştığı yerleşim yerleri tahliye edildi!https://t.co/6yDjPnlP3I #kusadasi @emrkongar pic.twitter.com/BVWY30xbvg

— Gazikent27 (@Herdaim_Haber) June 29, 2024

Menderes ilçesi ormanlık alanda çıkan yangına 5 uçak ve 13 helikopter olmak üzere toplam 18 hava aracıyla havadan ve karadan müdahale ediliyor. Evlerin olduğu bölgede sirenler çalınarak, yurttaşların alandan ayrılması istenildi.

Alevlerin yaklaştığı kırsal Çamönü Mahallesi'nde, bazı evlerde yaşayan yurttaşlar tedbir amacıyla tahliye edildi. Alevler Çamönü Mahallesi'nde bir eve sıçradı. Büyük hasar gören evde yangın söndürüldü.

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, yaptığı yazılı açıklamada, öğlen saatlerinde başlayan yangının etkili olduğunu, müdahalenin sürdüğünü belirterek, en kısa sürede söndürülmesi temennisinde bulundu.

Kuşadası’ndaki yangın ilçe merkezine doğru ilerliyor!https://t.co/6yDjPnlhea#kusadasıyanıyor @emrkongar pic.twitter.com/XnWoFZgdVg

— Gazikent27 (@Herdaim_Haber) June 29, 2024

Ormanlık alanın içinde yer alan hobi bahçelerine yapılan evler de boşaltıldı. Yangını kontrol altına alma çalışmaları 48 araç ve 207 personelle karadan, 5 helikopterle de havadan devam ediyor.

EVLER, OTELLER VE HAYVAN BARINAĞI TAHLİYE EDİLDİ

Rüzgarın da etkisiyle Kuşadası yönüne ilerleyen yangın nedeniyle, Bayraklıdede Mahallesi'nde bulunan 2 otel ve evler tahliye edildi. Burada konaklayanların, çevredeki diğer otellere yönlendirildiği öğrenildi. Ayrıca Selçuk Belediyesine ait hayvan barınağı boşaltıldı. Hayvanlar, İzmir Büyükşehir Belediyesinin barınaklarına gönderildi.

İzmir'deki orman yangınlarına havadan müdahale sabah saatlerinde yeniden başlatıldı. Selçuk ve Menderes ilçelerinde dün başlayan orman yangınları, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Selçuk-Kuşadası kara yolu kenarındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangına, gece boyunca ekiplerin müdahalesi karadan devam etti. Dün akşam havanın kararmasıyla ara verilen havadan müdahale, günün ilk ışıklarıyla helikopter ve uçaklarla yeniden başladı.Yangını söndürmek için gece boyunca 3 gece görüşlü helikopter söndürme çalışmalarında görev aldı.

Menderes ilçesinde Karacadağ mevkisindeki ormanlık alanda çıkan yangına da sabah havanın aydınlanmasıyla havadan müdahale yeniden başlatıldı.

YUMAKLI'DAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Balıkesir Susurluk'taki yangının enerjisinin ciddi bir şekilde düşürüldüğünü, İzmir Selçuk ve Menderes'teki yangınlara müdahalelerin sürdüğünü söyledi.

Yumaklı, İzmir'in Selçuk ilçesindeki yangın kriz merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 29 Haziran'da 7 ilde 11 farklı büyüklükte yüksek riskte yangın olduğunu, bunlardan 6'sının kontrol altına alındığını belirtti.

Çeşme ve Torbalı'daki yangınların da kontrol altına alındığı bilgisini paylaşan Yumaklı, "Halihazırda Balıkesir Susurluk, şu anda içinde bulunduğumuz İzmir Selçuk ve Menderes'te müdahaleler devam ediyor. Susurluk'takinin enerjisi nispeten ciddi bir şekilde düşürülmüş vaziyette. Selçuk'taki ve Menderes'teki yangınlara müdahaleler devam ediyor ama onlarda da arkadaşlar her geçen an daha da kolaylıyor. Tehdit altında olan herhangi bir yerleşim merkezi, birimi ya da tesis söz konusu değil." diye konuştu.

Selçuk-Kuşadası kara yolunun tedbiren kapalı olduğunu hatırlatan Yumaklı, yanan herhangi bir ev ya da başka bir tesisin söz konusu olmadığını, dumandan etkilenenler olsa da sağlık tehlikesi olan kimsenin bulunmadığını dile getirdi.

Yumaklı, şöyle konuştu:

"Bizim verdiğimiz bilginin dışındaki hiçbir şey doğru değil. Türkiye'de aynı anda 44 yangın çıktığı ve bunun bir zafiyet oluşturduğu yönünde bazı iddiaları duyduk. Bunu başka nasıl anlatalım bilmiyorum ama gün içerisinde farklı zamanlarda farklı şehirlerde çıkan yangınlardan bahsediyoruz. Devletin bütün kurumlarıyla koordinasyon son derece üst seviyede devam ediyor." dedi.

"YANGININ ENERJİSİ DÜŞMÜŞ DURUMDA"

İzmir Valisi Süleyman Elban, Selçuk'ta yangın kriz merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün kentte sabahtan itibaren irili ufaklı 17 yangın çıktığını, bunun 5'inin küçük, 12'sinin ise büyük olduğunu söyledi.

Yangınların 2'si dışında diğerlerinin kontrol altına alındığını belirten Elban, "Menderes'te 2 farklı yangınımız vardı, birisi Şaşal bölgesinde birisi de Çamönü köyünde. Şaşal bölgesindeki de kontrol altına alındı. Çamönü köyündeki yangınımız henüz kontrol altına alınmamakla birlikte yangının şiddetinde ciddi bir azalma var." bilgisini verdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Menzil tarikatında liderin oğulları birbirine girdi!

2024-06-29 18:36 - Gündem

Mustafa Varank, özel jetle hacca gitmiş!

2024-06-23 11:47 - Gündem

İhraç edilen hakimin yazışmalarında 'Arap büyücü' detayı!

2024-06-26 07:55 - Gündem

Sinan Oğan'ın mülkleri belgelendi!

2024-06-25 14:02 - Gündem

Sinan Oğan 100 milyon TL'yi nereden buldu?

2024-06-24 21:01 - Siyaset

Ayşe Ateş, kendisine yöneltilen taciz içerikli mesajı ifşa etti!

2024-06-27 20:16 - Gündem

İmamoğlu'ndan, Ali Yerlikaya'ya sığınmacı çıkışı

2024-06-27 10:25 - Gündem

Erdoğan'dan 'Beşar Esad' açıklaması

2024-06-28 16:16 - Gündem

Şeriatçı grup Gaziantep’te Starbucks’u bastı!

2024-06-24 08:22 - Gündem

Ticaret Bakanlığı'ndan atamaya ilişkin açıklama!

2024-06-26 07:58 - Gündem

İlgili Haberler

Türkiye-Suriye sınır hattında korkutan gerilim!

19:31 - Asayiş

Kayseri’de tehlikeli gerginlik, halk sokağa döküldü!

23:11 - Asayiş

İnsan kaçakçılığı yapan Tuğgeneral tutuklandı!

19:53 - Asayiş

Dilan ve Engin Polat'a tahliye kararı!

13:00 - Asayiş

Diyarbakır ve Gaziantep'ten sonra Zorlu Center'ı bastılar!

20:41 - Asayiş

Günün Manşetleri

3 Temmuz’da dev ÖTV zammı geliyor!

20:05 - Ekonomi

Türkiye-Suriye sınır hattında korkutan gerilim!

19:31 - Asayiş

Gar Katliamı'nda "İnsanlığa karşı suç"tan ceza yok!

19:01 - Gündem

CHP’li Öztürkmen: ‘Milliyetçileri birleştireceğim’ diyordu, parselleri birleştirmiş!

07:37 - Siyaset

CHP’li Meriç, staj ve çıraklık mağdurlarına dikkat çekti

07:32 - Siyaset