?>

Kaya: KKM'liye değil emekliye ödeme yapın!

DEVA Partisi Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda "Açlık sınırının altında yaşayan emeklilerimize hakkını teslim etmeyip zengini daha zengin etmek yazıktır, günahtır." dedi.

Siyaset - 1 yıl önce

DEVA Partisi Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Kur Korumalı Mevduat Hesapları sahiplerine kişi başına ortalama 300'er bin lira ödeme yapılmasına karşın emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme yapılmasına tepki göstererek, "Açlık sınırının altında yaşayan emeklilerimize hakkını teslim etmeyip zengini daha zengin etmek yazıktır, günahtır." dedi.

KKM'LİYE 300 BİN TL, EMEKLİYE 5 BİN TL

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda gündem dışı söz alan Ertuğrul Kaya, Kur Korumalı Mevduat Hesapları'na toplam 700 milyar lira ödendiğini belirterek, "Türkiye nüfusunun yüzde 3’üne denk gelen 2 milyon kur korumalı mevduat hesabına ödenen miktar kişi başına ortalama 300 bin lira iken, 16 milyon emeklimize reva görülen bir defaya mahsus ödeme ise sadece 5 bin TL’dir." dedi.

"YAZIKTIR! GÜNAHTIR!"

Emeklilerin maaşlarının açlık sınırının altına indiğini belirten Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya, bu adaletsizliğe tepki göstererek, bu durumun düzeltilmesi için Meclis kürsüsünden iktidara seslendi. Kaya, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Buradan iktidara sesleniyorum: Milletimizin sırtına kambur olan Kur Korumalı Mevduat uygulamasına derhâl son verin. Açlık sınırının altında yaşayan emeklilerimize hakkını teslim etmeyip zengini daha zengin etmek yazıktır, günahtır." şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Yıldırım Öztürk'ün tahliyesi büyük sevinçle karşılandı

2023-10-14 23:26 - Yerel

Yılmaz Öztürkmen tahliye edildi

2023-10-13 18:29 - Asayiş

Metin Akpınar'ın önce kızları sonra torunları ortaya çıktı!

2023-10-14 14:55 - Magazin

Skandal: Temizlik görevlisi ameliyata girmiş!

2023-10-15 09:57 - Gündem

Doğukan Çep'in ağzından şüpheli mektup!

2023-10-13 19:45 - Gündem

Dilan Polat dosyası kapatılmaya çalışılıyor iddiası

2023-10-19 10:51 - Magazin

Menzil şeyhinin lüks aracına gül atan kamu görevlisi!

2023-10-17 12:44 - Gündem

Metin Akpınar'ın bir de oğlu var iddiası

2023-10-17 09:21 - Magazin

Gonca Vuslateri ne zaman evleneceğini duyurdu

2023-10-16 10:43 - Magazin

Dilan Polat'ın eski ortağının şirketine de el konuldu!

2023-10-15 21:05 - Magazin

İlgili Haberler

CHP'de olağanüstü kurultay günü: 'İrade milletindir'

01:09 - Siyaset

Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen CHP PM’ye aday

15:53 - Siyaset

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Gaziantep'te

00:50 - Siyaset

CHP'den miting çağrısı: 'Bu mücadelenin yeri meydanlardır'

18:08 - Siyaset

Kurultay öncesi son hazırlıklar... Kongre merkezi CHP bayraklarıyla donatıldı!

17:38 - Siyaset

Günün Manşetleri

Polis yürüyüşe izin vermedi: Kadınlardan 'gözaltında çıplak arama' protestosu

01:38 - Gündem

CHP'de olağanüstü kurultay günü: 'İrade milletindir'

01:09 - Siyaset

İBB'ye yönelik soruşturmada bir gözaltı daha

00:09 - Gündem

Murat Ongun'dan 'HTS verileri' ile açıklama

22:39 - Gündem

MHP'liler Bahçeli'nin sağlığına kavuşmasının ardından adak koç kesti

21:09 - Gündem