?>

Kılıçdaroğlu: Türkiye'yi düşünen muhalefet partileri bir araya gelir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili süren 'ittifak' tartışmalarına ilişkin konuştu. 

Siyaset - 2 yıl önce

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili süren 'ittifak' tartışmalarına ilişkin "Türkiye'yi düşünen muhalefet partileri bir araya gelir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili süren 'ittifak' tartışmalarına ilişkin konuştu. 

Halktv.com.tr'den Fikret Bila'nın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, muhalefet partilerinin yerel seçimlerde de işbirliği yapıp yapmayacakları konusunda “Türkiye’yi düşünen muhalefet partileri bir araya gelir” dedi.

"BURADA ÖNEMLİ OLAN ÖLÇÜ..."

Kılıçdaroğlu, bu konuda parti isimleri üzerinden değil, genel bir değerlendirme yapmayı tercih edeceğini söyleyerek, şunları kaydetti:

“Demirel’in deyimiyle siyasette 24 saat uzun bir süredir. Benim değerlendirmeme göre Türkiye’nin geleceğini, çıkarlarını, huzurunu önceleyen muhalefet partileri bir araya gelirler. Burada önemli olan ölçü Türkiye’nin geleceği ve çıkarlarıdır. Bu ölçüyü esas alan muhalefet partileri işbirliğine yönelirler. Önemli olan Türkiye’dir. Türkiye’nin geleceğidir. Türkiye’nin huzurudur.”

"EKREM BEY İSTANBUL'U, MANSUR BEY ANKARA'YI KAZANIR"

CHP’li belediye başkanlarının çok başarılı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ulusal ve yerel sorunlarda iktidardan daha fazla çözüm ürettiklerini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

“Belediye başkanı arkadaşlarıma ‘şikayet etmeyeceksiniz, halka hizmete devam edeceksiniz’ dedim. Öyle yapıyorlar. Belediye başkanlarımız çok başarılı. CHP’nin halka hizmet anlayışını çok iyi bir şekilde hayata geçirdiler. Hükümet üç tane maskeyi dağıtamadı ama CHP’li belediyeler bir günde sorunu çözdüler ve korona salgınında maskeleri bedava dağıttılar. Her soruna kısa sürede çözüm ürettiler. Halk bu gerçeği yaşayarak gördü. Bu nedenle belediye başkanlarımızın yeniden aday olmalarını ve hizmetlerini sürdürmelerini istiyorum. Bu büyükşehir belediye başkanlarımız için de geçerli. Çok başarılılar. Bunu kendilerine de söyledim. Ben Ekrem Bey’in (İmamoğlu,) Mansur Bey’in (Yavaş) yeniden İstanbul ve Ankara belediye başkanlıklarına aday olmaları gerektiğini düşünüyorum. Ekrem Bey’in İstanbul’u, Mansur Bey’in Ankara’yı kazanacaklarına inanıyorum.”

Haftanın Öne Çıkanları

Halil Konakçı'ya en güzel yanıt imamdan geldi!

2023-08-11 17:26 - Gündem

Cemil Kılıç'tan Halil Konakçı'ya sert tepki

2023-08-11 17:08 - Gündem

İşte, intihar eden müftünün 'mimlenme' nedeni...

2023-08-08 10:25 - Gündem

Uzman Onbaşı Uğur Özdemir Şehit oldu!

2023-08-09 18:23 - Gündem

Suriyelilerin gasp ettiği kardeşini kurtarırken bıçaklandı!

2023-08-07 09:54 - Asayiş

Özgür Demirtaş'ın Buket Aydın'a yanıtı gündem oldu

2023-08-07 14:27 - Gündem

Mehmet Şimşek, TÜİK Başkanını aradı mı?

2023-08-06 10:55 - Ekonomi

Mete Gazoz dünya şampiyonu oldu

2023-08-06 20:47 - Spor

Atatürk düşmanı Halil Konakçı Hatay'ı Arap yurdu ilan etti!

2023-08-10 20:38 - Gündem

Kılıçdaroğlu ve Tuncelilere ağır hakaret!

2023-08-08 08:35 - Magazin

İlgili Haberler

Öztürkmen: Eğitimin geleceğini gerici dernekler belirleyemez!

18:26 - Siyaset

CHP’li Meriç, SGK’nın raporlu ilaç kısıtlamasını meclise taşıdı

18:23 - Siyaset

Yavuz Ağıralioğlu Gaziantep’e geliyor

18:15 - Siyaset

YRP'li Kılıç açıkladı: AK Parti'nin 8’inci Olağan Kongresi'ne katılmama kararı almış

15:09 - Siyaset

CHP’li Nazlıaka’dan Aile Bakanlığı’na: ‘Farkındalık peşindesiniz’

08:39 - Siyaset

Günün Manşetleri

Husumetlisine sokak ortasında kurşun yağdırdı

18:38 - Gündem

Öztürkmen: Eğitimin geleceğini gerici dernekler belirleyemez!

18:26 - Siyaset

CHP’li Meriç, SGK’nın raporlu ilaç kısıtlamasını meclise taşıdı

18:23 - Siyaset

Bakan Kurum: Fatma Şahin verdiği sözü tuttu!

18:20 - Yerel

Yavuz Ağıralioğlu Gaziantep’e geliyor

18:15 - Siyaset