?>

Klinikte 'sarı serum'dan ölüm: Klinik sahibinin mal varlığına ihtiyati haciz kararı

Afyonkarahisar'da Mehmet Gündoğan'ın (38) 'sarı serum' bağlandıktan sonra fenalaşarak hayatını kaybettiği iddia edilen kliniğin sahibi S.E.'nin mal varlığına Afyonkarahisar Tüketici Mahkemesi tarafından ihtiyati haciz uygulanmasına karar verildi.

Asayiş - 1 ay önce

Afyonkarahisar'da 38 yaşındaki Mehmet Gündoğan, 12 Ocak'ta boğaz ağrısı şikayetiyle Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Burada reçeteyle yazılan ilaç ve spreyi alan Gündoğan, rahatsızlığı geçmeyince bu kez 13 Ocak'ta aynı şikayetle özel bir kliniğe başvurdu. İddiaya göre; burada Mehmet Gündoğan'a damar yolu açılarak, 'sarı serum' olarak bilinen serum verilmeye başlandı, 2 farklı serum da bağlanmak için hazırlandı.

İkinci serumun bitmesine yakın nefes almakta güçlük çeken Gündoğan'ın durumu ağırlaştı. Klinikte görevli doktor ve çalışanların Gündoğan'a müdahalesi yetersiz kaldı. Mehmet Gündoğan, 112 Acil Çağrı Merkezi aracılığıyla çağrılan ambulansla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yoğun bakıma alınan Gündoğan, 20 saat süren yaşam mücadelesini kaybetti.

EŞİ, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Mehmet Gündoğan'ın eşi Songül Gündoğan (38), avukatı aracılığıyla olayın sorumlusu oldukları gerekçesiyle klinikteki doktor ve görevliler hakkında suç duyurusunda bulundu. Mehmet Gündoğan'ın cenazesi, 15 Ocak'ta merkeze bağlı Sülümenli beldesinde toprağa verildi. Mehmet ve Songül Gündoğan çiftinin 27 Ocak'ta umre yolculuğuna çıkmaya hazırlandığı belirtildi. Mehmet Gündoğan'ın, özel klinikte serum uygulanırken fotoğraf çektirdiği de ortaya çıktı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı, Sağlık Bakanlığı'ndan kliniğe ilişkin soruşturma izin talebinde bulundu. Klinikten alınan başka bir 'sarı serum' örneği de incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Afyonkarahisar Valiliği'nden 20 Şubat'ta yapılan açıklamada, il merkezi Selçuklu Mahallesi'nde faaliyet gösteren S.E.'ye ait özel muayenehanenin faaliyetlerinin Sağlık Bakanlığı kararıyla durdurulduğu belirtildi. Gündoğan’ın eşinin başvurusu üzerine Afyonkarahisar Tüketici Mahkemesi'nin ise dün S.E.'nin mal varlığına ihtiyati haciz uygulanmasına karar verdiği öğrenildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'in dev et firması konkordato ilan etti!

2025-02-20 12:38 - Yerel

“Harem-Selamlık” gezi

2025-02-21 12:09 - Gündem

Maydonoz Döner'e kayyum atandı!

2025-02-21 16:08 - Gündem

Altay Kar Fırtınası giriş yaptı: İşte İstanbul'da anbean yaşananlar...

2025-02-21 02:08 - Gündem

Survivor'da kim elendi? Survivor'da 21 Şubat'ta elenen isim...

2025-02-21 02:09 - Magazin

İstanbul'da trafiğinde 'kar tatili' etkisi: Yoğunluk yüzde 20'ye düştü

2025-02-21 10:09 - Gündem

Tartıştığı eşi tarafından başından vurularak katledildi!

2025-02-21 10:38 - Asayiş

İngiltere'de yoksul bölgelerde yaşayanlara yönelik çarpıcı araştırma

2025-02-21 22:08 - Dünya

Ekrem İmamoğlu'nun diploması iptal edildi' iddiası

2025-02-23 11:09 - Gündem

AKP'li Şamil Tayyar'dan MKYK çıkışı: 'Riski üstlenen kararı verir...'

2025-02-24 16:10 - Siyaset

İlgili Haberler

Kağıthane'de yüzleri maskeli 2 kişinin silahla vurduğu genç öldü

00:00 - Asayiş

Şeker toplamaya çıkan 5 yaşındaki çocuk sulama kanalında ölü bulundu

01:09 - Asayiş

Balıkesir'de 4 otomobil birbirine girdi: 2 ölü, 10 yaralı

00:00 - Asayiş

Üniversiteli Büşra'nın şüpheli ölümü: Evde tabancayla vurulmuş halde bulundu

02:38 - Asayiş

İhbara giden ekibe ateş açıldı: 1 ölü, 1 polis yaralı

01:39 - Asayiş

Günün Manşetleri

CHP lideri Özel'in, Silivri Cezaevi'ndeki ziyareti tamamlandı

02:09 - Siyaset

ABB, başlattığı kampanyalarla ramazanda 14 milyon TL'yi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı

01:38 - Gündem

Ünlü sanatçı Volkan Konak sahnede fenalaştı

01:08 - Gündem

Ergin Ataman'dan 'Ekrem İmamoğlu' çağrısı: En büyük dileğim demokrasi ortak paydasınd

00:39 - Gündem

Tarkan ve Gülşen'den tutuklanan gençler için mesaj

00:09 - Gündem