?>

Küresel iş ilanları eylülde yüzde 5 düştü: ABD seçimleri ve bütçe belirsizlikleri etkili oldu

Küresel iş ilanları, ABD seçimleri, Birleşik Krallık'taki vergi belirsizlikleri ve artan jeopolitik gerilimler nedeniyle eylül ayında yüzde 5 oranında düştü. Robert Walters'ın Küresel İş Endeksi, açık pozisyonlardaki azalmanın dünya genelindeki işverenlerin endişelerini yans

Dünya - 4 ay önce

Salı günü yayımlanan bir ankete göre, ABD'deki yaklaşan seçimler, Birleşik Krallık'taki vergi artışlarına dair belirsizlikler ve artan jeopolitik gerilimler, eylül ayında beyaz yakalı iş ilanlarında düşüşe yol açtı. İngiliz işe alım şirketi Robert Walters'ın Küresel İş Endeksi, küresel işverenlerin geçen ay açık pozisyonlarının ağustosa göre yüzde 5 azaldığını gösterdi.

Özellikle Singapur, ABD, İngiltere, Avustralya ve Almanya gibi ülkelerde şirketler, açık iş pozisyonlarında belirgin düşüşler bildirdi. Firmalar, düşük iş güvenliğini bu durumu etkileyen önemli bir etken olarak belirtti.

JEOPOLİTİK GERİLİMLER ETKİLİ

Eylül ayında genellikle artış gösteren bazı Avrupa ülkelerinde ise, önceki yıllara göre daha az hareketlilik yaşandı. Robert Walters'ın küresel yetenek çözümleri bölümünün CEO'su Toby Fowlston, “Eylül ayında dünya genelinde profesyonel iş pozisyonlarındaki azalma, bu dönemde beklenen işe alım artışından farklıdır ve küresel iş piyasasındaki jeopolitik gerilimlerin, ekonomik görünümün ve sektörel sorunların doğrudan bir yansımasıdır” dedi.

Anket, sağlık, emlak, inşaat ve enerji gibi sektörlerde 500 firmanın yanıtlarına dayanıyor. Fowlston, ABD firmalarının 4 Kasım seçimleri ve olası politika değişiklikleri öncesinde işe alımları duraklattığını ifade etti.

'İNGİLTERE'DE BELİRSİZLİK ARTIYOR'

Resmi veriler eylül ayında ABD işgücü piyasasının mart ayından bu yana en yüksek istihdam rakamı olan 254 bin kişiye ulaştığını gösterdi. Fowlston, “Hükümetin bütçe açıklamasını bekleyen işletmelerin işe alımları durdurması nedeniyle İngiltere'de belirsizlik artıyor” dedi.

İngiltere'nin yeni İşçi Partisi hükümeti, 30 Ekim'de ilk bütçesini açıklayacak. Maliye Bakanı Rachel Reeves, 22 milyar poundluk mali açığı kapatmak için bazı vergi artışlarının yapılacağı konusunda uyarıda bulundu. Hükümet kaynakları, Reeves'in vergi artışları ve harcama kesintileriyle 40 milyar poundluk bütçe hedeflediğini belirtti. Anket, temmuz-eylül döneminde boş pozisyonların bir önceki üç aya göre yüzde 19 arttığını ortaya koydu.

Haftanın Öne Çıkanları

Alman heavy metal grubu Accept, İstanbul'da konser verdi

2024-10-17 23:39 - Gündem

'Kolon kesildi' iddiası! Torun Center'de neler oluyor? Cumhuriyet ayrıntılara ulaştı.

2024-10-18 07:08 - Gündem

İlk ve Son dizisinin 2. sezonu ne zaman çıkacak? İlk ve Son dizisinin 2. sezon konusu ne?

2024-10-21 02:08 - Magazin

Ünlü oyuncunun acı günü... Yasemin Kay Allen'ın babası hayatını kaybetti

2024-10-20 00:08 - Magazin

Devlet Bahçeli ne açıklayacak? Kürsüde dikkat çeken sözler: 'Belki de ilk adımı atmış olacağım.

2024-10-22 11:08 - Siyaset

‘Yenidoğan çetesi’ndeki başhekim AKP’den 2 kez aday olmuş

2024-10-20 19:38 - Gündem

Özgür Özel'den 'Yenidoğan' çağrısı: 'Ey Erdoğan senin de torunun var...'

2024-10-20 09:09 - Siyaset

Avrupa Yakası'nın Kubilay'ı Vural Çelik, hayatını kaybetti!

2024-10-17 21:09 - Magazin

FETÖ lideri Fethullah Gülen öldü!

2024-10-21 08:45 - Gündem

İmamoğlu'ndan Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu'na tebrik

2024-10-20 19:09 - Gündem

İlgili Haberler

İran Cumhurbaşkanı ABD’ye Türkçe şiirle yanıt verdi

12:39 - Dünya

Macron, Trump'a seslendi: ‘Putin'e karşı zayıf olamazsın’

23:09 - Dünya

Tüp bebek skandalı: Doğurduğu bebeğin kendi çocuğu olmadığını öğrendi

00:00 - Dünya

Musk, Zelenskiy’i hedef gösterdi: ABD'li bir gazeteciyi öldürdü

01:38 - Dünya

İngiltere'den Zelenski'ye destek: 'Ukrayna’nın demokratik yolla seçilmiş lideri'

00:38 - Dünya

Günün Manşetleri

Türkiye Sağlık-İş’e kayyum: 'Genel Kurul'da usulsüzlük iddiası'

19:08 - Gündem

Bakan Bayraktar'dan fiyat artışı açıklaması, tarih verdi!

18:39 - Gündem

Öztürkmen: Eğitimin geleceğini gerici dernekler belirleyemez!

18:26 - Siyaset

CHP’li Meriç, SGK’nın raporlu ilaç kısıtlamasını meclise taşıdı

18:23 - Siyaset

Bakan Kurum: Fatma Şahin verdiği sözü tuttu!

18:20 - Yerel