?>

Kuzey Kore'ye 'yasa dışı' şekilde giren ABD askeri Travis King ordudan atıldı

Güney Kore'den Kuzey Kore'ye 'yasa dışı' şekilde geçen Amerikalı asker Travis King'in 'firar' suçuyla ordudan atıldığı belirtildi.

Dünya - 8 ay önce

CNN'in haberine göre, 18 Temmuz 2023'te Kuzey Kore'ye yasa dışı giren 24 yaşındaki asker Travis King, Texas eyaletinde bulunan Fort Bliss'te askeri mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede "askerlikten firar, saldırı ve emre itaatsizlik" suçlarını kabul eden King, 1 yıl hapis cezasına çarptırılmasının yanı sıra ordudan ihraç edildi.

King'in mahkemede "işinden memnun olmadığı" için Kuzey Kore'ye kaçtığını söylediği ve "Amerikan ordusundan firar etmek ve bir daha geri dönmemek istedim" ifadesini kullandığı belirtildi.

Duruşmayı beklerken gözaltında olduğu dönem cezasından düşülen King'in avukatı Frank Rosenblatt, "Travis iyi hal indirimi aldı ve artık özgür bir şekilde evine dönecek" dedi.

TRAVIS KING OLAYI

Güney Kore'deki Birleşmiş Milletler (BM) Komutanlığı, ABD'li bir sivilin 18 Temmuz 2023'te "izinsiz ve isteyerek" Kuzey Kore sınırını geçtiğini açıklamıştı.

Daha sonra ortaya çıkan ayrıntılarda, 23 yaşındaki Travis King'in asker olduğu, Güney Kore'de gece kulübünde bir sivili darp etmek ve polis aracını tekmelemek suçundan 2 aya yakın hapis cezası aldığı kaydedilmişti. King'in 10 Temmuz 2023'te serbest bırakılarak disiplin cezası için ABD'nin Texas eyaletinde bulunan Fort Bliss Askeri Üssü'ne geri gönderilmek istendiği belirtilmişti.

Asker eşliğinde getirildiği havalimanında, pasaportunu kaybettiği gerekçesiyle uçağın kapısından geri dönen King'in, daha sonra havalimanından ayrılarak turistlerin yer aldığı Kuzey ile Güney Kore arasındaki Askerden Arındırılmış Bölge (DMZ) olan fiili sınır köyü Panmunjom'a düzenlenen tura katıldığı aktarılmıştı.

Güney Kore'deki BM Komutanlığı, ABD'li askerin nerede olduğuna dair Kuzey Kore'den bilgi talebinde bulunulduğunu ve gelen ilk yanıtta King'in gözaltına alındığının bildirildiğini duyurmuştu.

Kuzey Kore'den sınır dışı edilen King, 28 Eylül 2023'te ABD’ye dönmüştü.

Haftanın Öne Çıkanları

Narin'in annesi Yüksel Güran'ın adliyedeki kelepçeli fotoğrafı ortaya çıktı

2024-09-15 18:38 - Gündem

Masumiyet Müzesi dizi oluyor: Selahattin Paşalı başrolde...

2024-09-18 06:39 - Kültür & Sanat

Samsung Galaxy S25 Ultra'nın tasarımı sızdırıldı

2024-09-16 04:09 - Teknoloji

Başkan Kılınç'dan Bakan Ersoy'un sözlerine sert tepki

2024-09-17 07:56 - Gündem

Narin'in ağabeyi Baran Güran, Diyarbakır Barosu’na başvurdu

2024-09-16 19:20 - Asayiş

Trabzonspor'un efsane başkanı Mustafa Şamil Ekinci hayatını kaybetti

2024-09-17 00:39 - Gündem

Özgür Özel: Kuzu pirzola 70 lira, bir litre rakı 140 lira olacak!

2024-09-17 15:05 - Siyaset

Dilek Kaya İmamoğlu'ndan Narin Güran açıklaması

2024-09-14 21:08 - Gündem

Narin'in yengesi Hediye Güran'a tutuklama talebi!

2024-09-17 14:38 - Gündem

Prof. Dr. Şenol’dan kış mevsimi öncesinde COVID-19 vakalarında artış uyarısı

2024-09-15 04:39 - Sağlık

İlgili Haberler

İsrail bir gazeteciyi öldürdüğünü itiraf etti

00:00 - Dünya

Son Dakika... Trump'tan 'Suriye'ye yaptırım' kararı!

00:38 - Dünya

Trump'ın gözü İstanbul'da: Özel temsilcilerini gönderiyor

08:09 - Dünya

Trump: Perşembe günü Türkiye'ye uçabilirim!

18:08 - Dünya

Hastanede yapılan testler ortaya çıkardı: ‘Anne-kız’ yalanıyla böbrek nakli!

00:00 - Dünya

Günün Manşetleri

MSB: Uzman Çavuş Mesut Karadağ şehit oldu!

10:20 - Gündem

Muğla'da 6 büyüklüğünde deprem

07:38 - Gündem

AKP Kadirli İlçe Başkanı görevinden istifa etti

00:39 - Siyaset

Konukoğlu: Tekstil sektörü sıkıntılı bir dönemde ama asla bitmez!

00:00 - Ekonomi

Pamuk: ABD-Suudi Arabistan yakınlaşması bölgeyi ateşe atıyor!

00:00 - Siyaset