?>

Libya’da Sarraj istifa ediyor!

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayez el-Sarraj'ın istifa etmeye hazırlandığı iddia edildi.

Dünya - 4 yıl önce

Kaosun ve şiddetin yıllardır bitmek bilmediği Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayez el-Sarraj'ın istifa etmeye hazırlandığı iddia edildi.

Bloomberg’in son dakika geçtiği habere göre, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayez el-Sarraj’ın istifa etmeye hazırlandığı iddia edildi.

Ankara’nın desteklediği Fayez el-Sarraj, bu ayın başında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmişti.

Bloomberg’in özel haberinde, Fayez el-Sarraj’ın istifa etmeye hazırlandığı kaydedilirken bu sürecin bir süre daha devam edeceği belirtildi. Bloomberg’e konuşan yetkililer, el-Sarraj’ın istifa edeceği fakat geçiş döneminde gelecek ay Cenevre’de yapılacak müzakereler için geçici olarak görevini sürdüreceğini dile getirdi.

BU HAFTA AÇIKLAYACAK İDDİASI

Libya’nın doğusunu kontrol altına alan Halife Hafter’e karşı Türkiye’nin desteklediği el-Sarraj, haziran ayında ülkenin başkenti Trablus’u ele geçirmişti. Fakat o dönemden itibaren el-Sarraj bölgede siyasi bir gerilimle ve yolsuzluk karşıtı hareketle karşı karşıya kalmıştı. el-Sarraj’ın istifa ederek üzerindeki baskıyı azaltması bekleniyor.

İsmini açıklamayan dört yetkili el-Sarraj’ın bu planı Libyalı ve yabancı partnerleriyle görüştüğünü ve istifa duyurusunu bu haftanın sonunda vereceğini duyurmayı planladığını açıkladı.

Muammer Kaddafi’nin 2011’de devrilmesinin ardından ikiye bölünen ve çatışma ve kaosun bitmek bilmediği Libya ikiye bölünmüştü. Türkiye Ulusal Mutabakat Hükümeti’ni desteklerken Hafter’i destekleyenler arasında ise Rusya ve Fransa bulunuyor.

HABERLER YALANLANDI

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Çalışma Bakanı Mehdi el-Amin, UMH Başbakanı Fayiz es-Serrac'ın istifa etmeyi planladığına dair haberin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Bloomberg, kaynaklarına dayandırdığı bir haberinde Serrac'ın istifasını açıklama niyetinde olduğunu öne sürmüştü.

Serrac'ın istifa edeceğine ilişkin iddiaları Sputnik'e değerlendiren Mehdi el-Amin, "Bunlar, hiçbir dayanağı olmayan yalan haberler. Bu haberler dezenformasyon amacıyla yayınlanıyor" dedi.

El-Amin, Başbakan Serrac ve UMH'nin görevlerine devam edeceğini vurguladı. 

 !#**h24697**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te ekmeğe zam!..

2020-09-10 19:44 - Yerel

Uzm. Dr. Mahir Ceylan Medical Park'ta

2020-09-11 19:03 - Sağlık

Gaziantep'te bir ikamette Kalaşnikof ele geçirildi!

2020-09-14 20:33 - Asayiş

Van Çatak’ta 3 askerimiz şehit oldu!

2020-09-11 19:43 - Asayiş

Sanko'dan Gaziantep'e iki cami...

2020-09-11 10:50 - Yerel

Şölen Boutique Balance kapılarını açtı...

2020-09-09 16:51 - Yerel

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu...

2020-09-10 11:48 - Asayiş

Ankara'da kum fırtınası...

2020-09-12 16:38 - Gündem

Vaka sayısında korkutan artış sürüyor!

2020-09-08 19:45 - Gündem

Mehmet Teymur gözyaşlarıyla uğurlandı

2020-09-13 18:51 - Yerel

İlgili Haberler

Trump'tan medya kuruluşlarına müdahale: Bütçe kısıtlaması getirdi

10:09 - Dünya

Kızıldeniz’de gerginlik tırmanıyor: ABD ve İngiltere Yemen'i bombaladı, Husiler ve İran rest çeti!

10:08 - Dünya

TikTok erişime kapatıldı: Arnavutluk'ta halk sokağa çıktı!

07:39 - Dünya

Vatikan'dan Papa'nın sağlık durumu ile ilgili yeni açıklama

00:39 - Dünya

Son Dakika... Trump'tan Husilere karşı savaş ilanı: Uçaklar harekete geçti, ölüler var!

23:39 - Dünya

Günün Manşetleri

Araçta sıkıştılar! Tokat'ta otomobil elektrik direğine çarptı: Yaralılar var...

11:39 - Gündem

Trump'tan medya kuruluşlarına müdahale: Bütçe kısıtlaması getirdi

10:09 - Dünya

Kızıldeniz’de gerginlik tırmanıyor: ABD ve İngiltere Yemen'i bombaladı, Husiler ve İran rest çeti!

10:08 - Dünya

AKP'li Mesut Özil Almanya'da iftara katıldı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamını getirdim

01:09 - Siyaset

Kan donduran cinayet: Katili, içki şişesindeki 'parmak' izi yakalattı

00:08 - Asayiş