?>

Mahir Polat'a holter cihazı takıldı, cezaevine gönderildi!

Cezaevinde tutuklu bulunan ve ciddi sağlık sorunları yaşayan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, yeniden hastaneye sevk edildi. Avukat Erkam Erdem, Polat'a tansiyonunun 24 saat takibi için holter cihazı takıldığını ve cezaevine gönderildiğini bildirdi.

Gündem - 6 gün önce

Cezaevinde tutuklu bulunan ve ciddi sağlık sorunları yaşayan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, yeniden hastaneye sevk edildi. Avukat Erkam Erdem, Polat'a tansiyonunun 24 saat takibi için holter cihazı takıldığını ve cezaevine gönderildiğini bildirdi.

Adli Tıp Kurumu, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında tutuklanan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat hakkında eksik olan bazı tahlil ve tetkiklerin yapılmasını istedi.

Mahir Polat, dün sağlık durumu değerlendirilmek üzere sevk edildiği Adli Tıp Kurumu'nda muayeneden geçirildi.

Polat, dün sabah saatlerinde Silivri'de bulunan Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan güvenlik önlemleri altında alınarak, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Uzman heyet tarafından muayenesi yapılan Polat, işlemlerinin sona ermesinin ardından yeniden cezaevine sevk edildi.

HASTANEYE SEVK EDİLDİ

Adli Tıp Kurumu'nun, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği müzekkere ile Polat'ın hastaneye sevk edilerek, dosyada eksik görülen bazı tahlil ve tetkiklerin yapılmasını talep ettiği belirtildi.

İlgili kurulun, bunların sonucuna göre karar vereceği bildirildi. Mahir Polat'ın hastaneye sevk edileceği, tahlil ve tetkiklerin yapılacağı öğrenildi.

Mahir Polat'ın avukatı Erkam Erdem, Mahir Polat'ın Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne sevk edildiğini bildirdi.

Erdem, "Muayene ve tetkiklerin yapılmakta olduğunu öğrendik" ifadelerini kullandı.

HOLTER CİHAZI TAKILDI

Erkam Erdem, Mahir Polat'a tansiyonunun 24 saat takibi için holter takıldığını ve cezaevine gönderildiğini söyledi.

Erdem, şunları kaydetti: "Mahir bey yeniden cezaevine gönderildi. Tansiyonunun 24 saat takibi için holder takılmış, ultrason işlemi ile kalp ve anksiyete için muayene yapılmış. Bu şartlar altında dosya yarına kadar Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinden nihai bir değerlendirme yapmak üzere ATK’ya gitmeyecek görünüyor."

CİDDİ SAĞLIK SORUNLARI VAR

Mahir Polat, 29 Mart'ta tutuklu bulunduğu Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan ambulansla Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

Yapılan kontrollerinin ardından hastanenin Kardiyoloji Bölümü Yoğun Bakım Ünitesi'nde müşahede altında tutulan Polat'a anjiyo işlemi yapılmıştı.

Tedavisi sona eren Polat, 31 Mart'ta taburcu edilmesinin ardından ceza infaz kurumuna gönderilmişti.

Polat, 4 Nisan'da Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki hastanede, sağlık durumunun ceza infaz kurumunda kalmasına elverişli olup olmadığının tespiti için kurul karşısına çıkmıştı.

Kurul, Polat'ın Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesini kararlaştırmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Umut Yılmaz CHP'den istifa etti!

2025-04-07 19:45 - Siyaset

Umut Yılmaz ve 5 meclis üyesi CHP'den istifa etti!

2025-04-08 11:50 - Siyaset

Bahçeli, 66 gün sonra kameralar karşısında!

2025-04-04 11:42 - Gündem

Bahçeli de 'yapay zeka fotoğraf' akımına katıldı!

2025-04-07 13:54 - Gündem

Ali Erbaş'ın 'boykot' çağrısı çıktı: 'Bir Müslüman boykota uymuyorsa, imanını sorgulasın'

2025-04-02 09:37 - Gündem

Volkan Konak'ı hedef almıştı: Çatalca Müftüsü Ahmet Mehmetalioğlu hakkında suç duyurusu

2025-04-02 19:09 - Gündem

AKP'li Şamil Tayyar'dan dikkat çeken 'boykot' çıkışı

2025-04-02 19:39 - Siyaset

Aday olamayan Berhan Şimşek ve Özgür Özel tartıştı!

2025-04-06 15:04 - Siyaset

Trabzon’da bıçaklanan CHP’li genç konuştu: ‘‘Sakin ol’ dememe rağmen bıçakladı beni’

2025-04-03 20:39 - Gündem

Bahçeli'den, Özgür Özel'e 'cunta' tepkisi

2025-04-07 17:30 - Siyaset

İlgili Haberler

Altındağ Belediyesi'nde işçilere saldırı ve zorla istifa iddiası!

16:09 - Gündem

Milli Savunma Bakanı Güler'den 'SDG' açıklaması: Türkiye’nin beklentileri iletildi

13:08 - Gündem

Liselerde protestolar hızla yayılıyor, öğrenciler öğretmenlere sahip çıkıyor...

12:41 - Gündem

Tüm şehir alarmda! Ergene Nehri'nin suyu 3'üncü derece kirli çıktı: Uzmanlar uyardı!

00:09 - Gündem

Sosyal medyada tepki çekti: Erkek sporculara ‘normal doğum’ pankartı!

08:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Hüseyin Baş'tan iktidara 'özgürlükçü sivil anayasa' cevabı

17:24 - Siyaset

Mahfi Eğilmez'den altın değerlendirmesi: 'Düşüş bekleyecek ortam...'

17:08 - Ekonomi

Altındağ Belediyesi'nde işçilere saldırı ve zorla istifa iddiası!

16:09 - Gündem

Liselerde protestolar hızla yayılıyor, öğrenciler öğretmenlere sahip çıkıyor...

12:41 - Gündem

Ünlülerden 'Doğal Olan Normal Doğum' pankartına tepki

08:39 - Magazin