?>

Mansur Yavaş: Ekrem başkana siyasi kumpas kurulursa en başta yanında ben olacağım

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, “Eğer Ekrem başkanın başına siyasi kumpaslar kurulursa bütün ülke bilmelidir ki en başta yanında ben olacağım” dedi.

Siyaset - 1 ay önce

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, “Eğer Ekrem başkanın başına siyasi kumpaslar kurulursa bütün ülke bilmelidir ki en başta yanında ben olacağım” dedi.

Yavaş, iki gün önce Beypazarı Belediyesi’nin iftarındaki konuşmasında seçimlere en az iki buçuk yıl olduğunu belirterek şöyle konuşmuştu: “Biz öncelikle Ankara halkına hizmet etmeye davam edeceğiz, dolayısıyla buradaki hizmeti aksatıp, daha günü belli olmayan cumhurbaşkanlığı seçimi için harekete geçmiş durumda değiliz.”

Mansur Yavaş: Eğer Ekrem Başkanın başına siyasi kumpaslar kurulursa, bütün ülke bilmelidir ki, en başta yanında ben olacağım. Bizden herhangi bir şekilde ayrılık ve kavga bekleyenler avcunu yalayacak.https://t.co/ShZAwi9l5v@emrkongar pic.twitter.com/FzOOIH3PQY

— Gazikent27 (@Herdaim_Haber) March 12, 2025

Sözlerinin tartışılmasıyla ilgili Yavaş, bu akşam Elmadağ’da katıldığı iftarda şöyle konuştu:

Özgür beyle, Ekrem beyle, sürekli olarak görüşüyoruz. Biz ısrarlı bir şekilde aramızda bir şey yok dememize rağmen her konuştuğumuzdan bir şey çıkarmaya çalışıyorlar. Geçen gün Beypazarı’nda mevcut durumdan bahsettiğimde, alışmışlar kara politikaya, alışmışlar kirli dillere, ‘acaba Mansur başkan ekrem başkana laf mı soktu?’ Yapmayın Allah aşkına. Biz böyle siyasetçiler değiliz.

Yanyana geldiğimiz zaman iyisiyle kötüsüyle birbirimizle görüşecek kadar medeniyiz. Onun İçin buradan kendine bir şey çıkaracakların eli boştur. Benim söylediğim şudur: Elbette görüş farklılığı olur, Ekrem bey kendi üzerindeki baskılardan dolayı ‘bir an evvel adayımız açıklansın, erken seçime davet edelim’ dedi. Saygıdeğer bir fikirdir. parti de bu yolda karar almıştır. Buna bizim itirazımız yok. Sadece söylediğimiz şudur, seçim vakti yaklaştığında eğer anketler bu şekilde olursa tekrar durumu değerlendiririz demektir.

Ancak Ekrem başkanının başına bir iş gelirse, bazı kalemler de öyle diyor, ‘sanki Mansur başkan uzak duruyor’, halbuki gidiyoruz, her zaman yanında olmaya hazırız.

Biz bırakın rakibi, yol arkadaşı birinin ayağının takılmasından fırsat bekleyecek, alçaklık edecek insanlardan değiliz. Eğer Ekrem başkanın başına siyasi kumpaslar kurulursa bütün ülke bilmelidir ki en başta yanında ben olacağım. Bunu bütün kamuoyuna saygıyla açıklıyorum.

Bizden ayrılık bekleyenler, kavga bekleyenler avucunu yalayacaktır. Bizler bir araya gelerek en doğruyu yapacağız. Tek bir ortak amacımız var, artık halktan kopmuş bu iktidardan kurtulmak. İktidarı değiştirmekten başka hiçbir gayemiz yoktur.

Haftanın Öne Çıkanları

Şahinbey Belediyesi iki zincir marketi kapattı!

2025-03-06 00:00 - Yerel

Oba Makarna WEPs imzacısı oldu

2025-03-06 00:00 - Yerel

Mehmet Sevigen'in 'Kılıçdaroğlu' ve 'kurultay' iddiası

2025-03-12 14:00 - Siyaset

Tekirdağ'da ucuz et ve kıyma izdihamı!

2025-03-07 19:21 - Gündem

Zorlu Enerji'den İsrail'deki 'santrallerle' bağımız kalmayacak açıklaması!

2025-03-08 05:39 - Ekonomi

'Kayda Geçsin' ekibi Halk TV'den ayrıldı!

2025-03-12 11:02 - Gündem

Dikkat çeken anket: AKP’ye şok düşüş, ‘üçüncü parti’ de değişti!

2025-03-09 20:09 - Siyaset

Ekrem İmamoğlu’na Erzincan’da da salon verilmedi!

2025-03-12 18:30 - Gündem

8 Mart eylemlerine Ankara'dan engelleme, İstanbul'da dokuz gözaltı: Susmuyoruz

2025-03-09 04:39 - Gündem

Mansur Yavaş: Ekrem başkana siyasi kumpas kurulursa en başta yanında ben olacağım

2025-03-12 21:12 - Siyaset

İlgili Haberler

Özgür Özel'den Samsun mitingi öncesi çarpıcı sözler: Bundan sonra savaştayız

10:38 - Siyaset

Pervin Buldan tarih verdi: Süreç ne zaman tamamlanacak?

01:38 - Siyaset

Fatih Erbakan’dan iktidara '3 Y' tepkisi: 'Kitabını yazdılar'

01:08 - Siyaset

Ülkü Ocakları'nın eski İl Başkanından İmamoğlu imza kampanyasına destek

00:38 - Siyaset

Dervişoğlu: İmralı'da Öcalan'la buluşanlar, sarayda Erdoğan'la buluştu

19:20 - Siyaset

Günün Manşetleri

Özgür Özel'den Samsun mitingi öncesi çarpıcı sözler: Bundan sonra savaştayız

10:38 - Siyaset

İBB tutukluları çevre illere nakledildi!

09:37 - Gündem

Reklam panoları artık iktidarın kontrolüne geçti!

09:30 - Gündem

İzmir'de öğrenciler protestolara devam ediyor: 'Bu ülkenin gençliği biat etmeyecek'

01:39 - Gündem

Pervin Buldan tarih verdi: Süreç ne zaman tamamlanacak?

01:38 - Siyaset