İstanbul Beşiktaş’ta bir motokurye ile lüks araç sürücüsü arasında, araçtaki çakar sistemi nedeniyle tartışma yaşandı. Tartışmada görevli olup olmadığı sorulan sürücü kadın, aracın tahsisli olduğunu söyledi. Semerkand grubu liderlerinden Muhammed Fettah'ın da aynı plakalı çakarlı aracı kullandığı ortaya çıktı.
İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde trafikte bir motokurye ile lüks araç sürücüsü arasında “çakar” nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma anı çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Görüntülerde motokuryenin, aracında çakar bulunan kadın sürücüye “Hanımefendi görevli misiniz, şu an görev emriniz var mı?” diye sorduğu duyuluyor. Sürücü ise “Tahsisli araç” yanıtını verdi.
Türbanlı iki genç kadın çakarlı araçla İstanbul'u birbirine kattı! Menzil Tarikatı'nın Semerkand grubu liderlerinden Muhammed Fettah'ın da aynı plakalı çakarlı aracı kullandığı ortaya çıktı!https://t.co/sU8eNEVvgm #menzil @emrkongar pic.twitter.com/hnP2ZYzaTK — Gazikent27 (@Herdaim_Haber) April 30, 2025
AYNI PLAKA MENZİL LİDERİNDE
Aynı araç, daha önce Menzil'de görülmüştü. Semerkand grubu liderlerinden Muhammed Fettah aynı aracı kullanıyordu ve yine çakarlıydı.
Bilindiği üzere, İçişleri Bakanlığı tarafından daha önce yapılan düzenlemeyle sadece belirli kamu görevlilerine ve acil müdahale araçlarına çakar sistemi kullanma izni verilmişti.