?>

Merakla bekleniyordu: 'Vergi yüzsüzleri' bugün isim isim açıklanacak

Geçen yıl, en çok gelir vergisi ödeyen isimler belli olmuştu. Uyarılara rağmen vergi ödemekten kaçındıkları için kamuoyunda vergi yüzsüzü olarak adlandırılan mükelleflerin isimleri ise bugünden itibaren açıklanıyor.

Ekonomi - 6 ay önce

Vergi yüzsüzü listeleri, bugünden itibaren tüm vergi dairelerinde, 1 Kasım'dan itibaren de Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde açıklanacak.

Her bir vergi dairesine 5 milyon lira ve daha fazla borcu olan veya bu tutar ve üzerinde kesinleşen vergi ve cezası bulunan mükellefler bugünden itibaren açıklanacak.

Listelerde, 31 Aralık 2023 itibarıyla vadesi geldiği halde 30 Eylül 2024 itibarıyla vergisini ödememiş olan mükellefler ile borçlu olup olmadığına bakılmaksızın haklarında vergi incelemesi veya takdir komisyonu kararlarına göre vergi ve ceza hesaplanan mükelleflerden, tarhiyatları 1 Haziran 2023 - 31 Mayıs 2024 arasında kesinleşenlere yer verilecek.

O İSİMLER TÜM VERGİ DAİRELERİNDE OLACAK

???????Türkiye genelinde tüm vergi dairelerinde 15-31 Ekim'de, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde ise 1-15 Kasım'da söz konusu listeler açıklanacak.

Belediye Kanununu kapsamında takas ve mahsuba ilişkin başvuruları kabul edilen, büyükşehir belediyeleri/belediyelerden ve bunlara bağlı kuruluşlar ile sermayesinin yüzde 50'sinden fazlası büyükşehir belediyelerine/belediyelere ait şirketlerden vadesi 31 Aralık 2004 ve öncesine rastlayanlar ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun hükümlerine göre yapılandırılması devam edenler, açıklama kapsamına alınmayacak.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa ile Sivas'ın Gürün ilçesinde deprem tarihi itibarıyla gelir veya kurumlar vergisi yönünden (gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olmayanlar açısından KDV yönünden) mükellefiyet kaydı bulunan ve ilan edilen mücbir sebep kapsamında olan mükelleflerin gerek bu yerlerdeki gerekse ülke genelindeki diğer vergi dairelerine olan kesinleşmiş vergi ve cezaları ile borçlarının açıklama kapsamına alınmaması uygun görüldü.

Haftanın Öne Çıkanları

CHP’li Meriç: Acı gerçek; gençlerimiz metamfetamin tuzağında!

2024-10-14 19:28 - Siyaset

İsmi anılıyordu: Sedat Peker’den ‘Köfteci Yusuf’ açıklaması

2024-10-11 03:38 - Gündem

Sıla bebeğe acı veda... Gözyaşları sel oldu: Tabut küçük, acı büyük

2024-10-08 14:38 - Gündem

Tarkan'dan Gebze'de yaşanan hayvan katliamına tepki

2024-10-12 09:08 - Magazin

Erdoğan'ın memleketinde 'Burger King' krizi

2024-10-12 23:09 - Gündem

AKP'den jet karar: Latif Aydemir ihraç talebiyle disipline sevk edildi

2024-10-15 00:09 - Gündem

YARIN günlerden Cumhuriyet Kitap! 10 Ekim 2024 / Sayı 1808!

2024-10-09 00:08 - Gündem

Fernando Muslera Galatasaray tarihine geçmeye hazırlanıyor: 18 maç daha oynarsa...

2024-10-09 00:39 - Spor

'Bu pazar seçim olsa...': Son seçim anketinde ilk sırada 'kararsızlar' var!

2024-10-10 00:38 - Siyaset

İBB’nin Taksim’deki 100. yıl takına şikayet

2024-10-15 06:09 - Gündem

İlgili Haberler

Avrupa borsalarında son durum: Tarifeler başlıyor...

00:00 - Ekonomi

Ekonomi yönetiminin yoğun takvimi başlıyor: Enflasyon, faiz kararı...

10:38 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı duyurdu: İnternet alışverişlerinde yeni dönem yarın başlıyor

00:09 - Ekonomi

19 Mart'ın faturası büyüyor: Mehmet Şimşek yine para ve ikna yolunda!

13:09 - Ekonomi

Emekli bayram ikramiyesi farklar yattı mı? Emekli bayram ikramiyesi farkları ne zaman yatacak?

00:09 - Ekonomi

Günün Manşetleri

AKP'li Adil Karaismailoğlu Özgür Özel'in kayyum iddiasına yanıt verdi: CHP'den tepki

02:09 - Siyaset

Adalar Belediye Başkanı Akpolat, İmamoğlu'nun bayram mesajını Marmaray’da yolcular ile paylaştı

01:39 - Siyaset

Saraçhane’de 'özgürlük ve demokrasi şenliği' coşkuyla sürüyor

01:08 - Gündem

'Boykot' çağrıları... Trevor Noah'ın gösterisi iptal edildi

00:38 - Siyaset

Bursa’da kayıp olarak aranıyordu, parkta cansız bedeni bulundu

00:08 - Gündem