?>

Mercedes-Benz, Pekin'de Seviye 4 otomatik sürüş testi için onay alan ilk otomobil üreticisi oldu

Mercedes-Benz, Pekin'de belirli şehir içi yollar ve otoyollarda Seviye 4 otomatik sürüş testi için onay alan ilk uluslararası otomobil üreticisi oldu. Mercedes-Benz Çin'in teknoloji araştırma projelerinin bir parçası olan Seviye 4 testi, otomatik sürüş sistemi yazılımı ve donan?

Dünya - 8 ay önce

Proje, üst düzey otomatik sürüşte çoklu sensör algısını incelemeye, çeşitli koşullar altında sistem performansını doğrulamaya ve algılamanın derin entegrasyonunu keşfetmeye odaklanıyor. Özel olarak geliştirilmiş iki Mercedes-Benz S-Serisi, LiDAR uzaktan algılama sistemi, radar sensörü ve kameralar dahil olmak üzere proje için özel olarak tasarlanmış sensörler ile donatılmış Seviye 4 otomatik sürüş test araçları olarak kullanılacak.

Ayrıca, test araçları sistem güvenliğini daha da artırmak için yedek sistemlere de sahip. Test araçları yoğun kentsel alanlarda, normal trafiğe katılarak sola dönüşler, döner kavşaklardan geçme, U dönüşleri ve park etme gibi manevraları güvenli ve düzgün bir şekilde gerçekleştirecek şekilde geliştiriliyor.

Otoyollarda da öndeki araç yavaşladığında otomatik şerit değiştirebiliyor ve gişelerden geçebiliyor. Tehlikeli durumlarda ise araç en az riske sahip manevrayı gerçekleştirerek duracağı güvenli bir yer bulabiliyor. Yüksek düzeyde otomatik sürüş anlamına gelen Seviye 4, otomatik sürüşte en yüksek ikinci aşama olarak; tanımlanmış senaryolarda ve ortamlarda aracın, sürücünün herhangi bir zamanda devralmaya hazır olmasına gerek kalmadan sürüş görevlerini tamamlayabilmesi şeklinde tanımlanıyor.

Mercedes-Benz Group AG Yönetim Kurulu Üyesi, Geliştirme ve Tedarik Baş Teknoloji Sorumlusu Markus Schäfer Mercedes-Benz olarak 138 yıl önce otomobili icat etmelerinden bu yana, yenilikçi teknolojilerle yeni küresel standartları belirlediklerinin altını çizerek, “Otomatik sürüş sistemlerinin mevcut gelişimi ve uygulanması, otomobilin rolünü yeniden tanımlıyor. Gelişmiş Seviye 2 özellikleri de dahil olmak üzere 40'tan fazla sürücü destek sistemi sunuyoruz ve sektörde Seviye 3 sistemine sahip ilk otomobil üreticisiyiz. Mercedes-Benz, Pekin bölgesinde Seviye 4 teknolojisini test ederek gelecekte dünya çapında özel araçlarda kullanılacak otonom sürüş yolunda ilerliyor.” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Manchester City - Manchester United maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

2024-08-10 11:39 - Spor

Sokak röportajında Instagram yasağına tepki gösteren kadın tutuklandı!

2024-08-12 18:39 - Gündem

Sosyal medyanın gündeminde: AKP trolü Furkan Bölükbaşı’nın arama geçmişi ortaya çıktı

2024-08-13 19:38 - Gündem

İmamoğlu'ndan 'kredi' tepkisi: Partizanlığın dibi...

2024-08-10 21:19 - Siyaset

Erdoğan'ın o sözleri yargıya taşınıyor: 'Cibiliyeti bozuk', 'Ev zencileri'...

2024-08-11 13:09 - Siyaset

Son dakika... Hamza Dağ açıkladı: 15 belediye başkanı ve 2 milletvekili AKP'ye geçiyor

2024-08-13 13:38 - Siyaset

Niğde'den sonra Ankara'nın Altındağ İlçesinde katledilmiş halde onlarca köpek bulundu!

2024-08-09 02:38 - Dünya

Murat Kurum'a konuşması sırasında şok protesto!

2024-08-10 18:56 - Gündem

Armağan Çağlayan'dan Kemal Kılıçdaroğlu'a: CHP Kurultayı'nda yeniden aday olacak mısınız ?

2024-08-11 23:09 - Siyaset

Filenin Sultanları Yarı final coşkusu Türkiye'nin her bir yanında dev ekranlarda...

2024-08-08 11:38 - Dünya

İlgili Haberler

Rusya, Suriye'nin Esad’ın iadesine yönelik talebini reddetti

00:38 - Dünya

ABD Savunma Bakanlığı’ndan Suriye açıklaması: Asker sayımız binin altına düşürülecek

00:09 - Dünya

Beyaz Saray'da panik anları: Trump'ın konuştuğu sırada Mehmet Öz'ün torunu bayıldı

00:38 - Dünya

Pentagon açıkladı: ABD askerleri Suriye'den çekiliyor

00:38 - Dünya

Tayland, yapay zeka destekli ilk robot polisini tanıttı

00:38 - Dünya

Günün Manşetleri

Özgür Özel, Yozgat mitingine traktör konvoyuyla geldi!

14:31 - Gündem

Demir parmaklı oy pusulası sosyal medyada gündem oldu!

13:06 - Gündem

Can Atalay'dan Selçuk Kozağaçlı'ya mektup: 'Bu keyfiliği aşacağız'

12:08 - Gündem

Besim Tibuk'tan İmamoğlu tepkisi: Ya İstanbul Belediye Reisi kaçar mı?

12:04 - Siyaset

Rasim Ozan Kütahyalı: Bu açık hava tımarhanesinin oluşmasında payım var!

11:28 - Gündem