?>

MHP’den TTB'den ‘Türk’ ibaresi kaldırılsın teklifi!

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) isminin ‘Tabipler Birliği’ olarak değiştirilmesini içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.

Siyaset - 2 yıl önce

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) isminin ‘Tabipler Birliği’ olarak değiştirilmesini içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, 6023 Sayılı Türk Tabipleri Birliği Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni TBMM Başkanlığı’na sundu.

Kanun teklifinde Türk Tabipleri Birliği ibaresinin 'Tabipler Birliği' olarak değiştirilmesi talep edildi.

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’na gönderilen kanun teklifi ile Türk Tabipler Birliği’nin adının Tabipler Birliği olarak değiştirilmesi, hekimlerin Birliğe üye olmalarının zorunlu olmaktan çıkarılması; Devletin güvenliğine ve Anayasal düzene karşı işlenen suçlar ile terör suçlarından mahkûm olanlar ve KHK ile kamu hizmetlerinden çıkarılanların Birlik üyeliğine ve Birliğin organlarındaki görevlerine son verilmesi amaçlanıyor.

Tıp doktoru olan MHP'li Taşdoğan Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı. Taşdoğan halen TBMM Sağlık Komisyonu üyeliğini de yapıyor.

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, 6023 sayılı Türk Tabipleri Birliği Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na 14 Kasım’da sundu.

Teklifte; kanunun isminde ve metninde bulunan “Türk Tabipleri Birliği” ibaresinin “Tabipler Birliği” olarak değiştirilmesi öngörüldü.

TTB ÜYELİĞİ ZORUNLU OLMAYACAK

Kanunda yer alan “Bir tabip odası sınırları içinde sanatını serbest olarak icra eden tabipler bir ay içinde o il veya bölge tabip odasına üye olmak ve üyelik görevlerini yerine getirmekle yükümlüdürler” hükmündeki “üye olmak ve üyelik görevlerini yerine getirmekle yükümlüdürler” ifadesi “üye olabilirler” şeklinde değiştirilmesi teklif edildi.

ANAYASAL SUÇTAN HÜKÜM YÖNETİCİLİĞİ DÜŞÜRECEK

Teklifle ayrıca; “Türk Ceza Kanunu'nun; devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar ve Terörle Mücadele Kanunu'nda yazılı suçlardan herhangi birinden mahkûm olanlar ile Kanun Hükmünde Kararnameler ile kamu hizmetinden çıkarılanların, Türk Tabipleri Birliği'nin merkez ve tabip odalarındaki üyeliklerinin sonlandırılması ve sorumlu organlardaki görevlerine son verilmesinin” önü açıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Adnan Oktar'a 8 bin 658 yıl hapis cezası!

2022-11-16 13:15 - Gündem

Astsubay Kıdemli Çavuş Emre Sevinç şehit oldu!

2022-11-11 18:25 - Gündem

Kılıçdaroğlu’ndan Yeni Akit’e suç duyurusu!

2022-11-14 17:35 - Gündem

İstiklal Caddesi’nde patlama, RTÜK'ten yayın yasağı!

2022-11-13 17:11 - Gündem

Topkara ailesinden geriye 2 yaşındaki Eliz kaldı!

2022-11-14 11:07 - Gündem

Prof. Dr. Bengi Başer, CHP’ye katıldı...

2022-11-17 10:16 - Yerel

İstanbul'da patlama: 6 ölü, 81 yaralı!

2022-11-13 17:55 - Gündem

Bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristin yakalanma görüntüleri!

2022-11-14 10:28 - Gündem

Teröristin kimliği açıklandı, işte ilk ifadesi!

2022-11-14 11:35 - Gündem

SADAT'ın hedefinde yine Cumhuriyet var!

2022-11-12 11:23 - Gündem

İlgili Haberler

AKP’nin Meclis’e soktuğu HÜDA PAR’lı ‘zehir saçtı’: CHP’li vekilden sert tepki!

23:09 - Siyaset

Hüda Par Mersin Milletvekili Faruk Dinç kimdir? Faruk Dinç nereli?

00:08 - Siyaset

Özgür Özel'den Erdoğan'a: CHP'ye yapılmak istenen darbenin neresindesin?

19:07 - Siyaset

İmamoğlu: 6 yıldır Ekrem'le yatıp, Ekrem'le kalkmak...

19:02 - Siyaset

CHP Kurultayı'nın iptali davasında karar

17:39 - Siyaset

Günün Manşetleri

İstanbul’da kar alarmı… Ekrem İmamoğlu AKOM’dan bildirdi: İstanbul’da hangi önlemler alındı?

19:08 - Gündem

Erdoğan neden TÜSİAD'ı hedef aldı? TÜSİAD Başkanları hangi açıklamaları yaptı?

16:39 - Gündem

Gaziantep'in dev et firması konkordato ilan etti!

16:37 - Yerel

Galatasaray'dan çok sert yabancı hakem tepkisi!

16:35 - Spor

Rekabet Kurulu'ndan BİM'e rekor ceza! 'Veri silme eylemi tespit edildi' açıklama

16:30 - Ekonomi