?>

Bahçeli’nin açıklamaları tartışma yarattı ancak gündem başka

Cumhur İttifakı’nın çeşitli gerekçelerle sık sık gündemi değiştirmesi ekonomide en temel sorun olan yurttaşın geçim sıkıntısının öne çıkmasını da perdeliyor.

Gündem - 7 ay önce

Siyasette MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamaları tartışılırken yurttaşın gündeminde ise geçim sıkıntısı var. Yurttaş, aldığı maaş, aylık ve ücretlerle ayın sonunu getiremiyor. Diğer yandan Türkiye’yi sarsan yenidoğan çetesinin yankıları sürerken kadın ve çocuk cinayetleri de önlenemiyor.

GÜNDEM DEĞİŞTİRİLİYOR

Cumhur İttifakı’nın çeşitli gerekçelerle sık sık gündemi değiştirmesi ekonomide en temel mesele olan yurttaşın geçim sıkıntısının öne çıkmasını da perdeliyor. Türk-İş’in eylül ayı araştırmasına göre dört kişilik ailenin aylık gıda harcaması yani açlık sınırı 19 bin 830 TL, gıda ile birlikte diğer tüm temel harcamaları için haneye girmesi gereken toplam gelir tutarı yani yoksulluk sınırı ise 64 bin 595 TL. Sadece bekâr bir çalışanın bir ay yaşayabilmesi için gereken maliyet 25 bin 706 TL. Oysa şu anda yaklaşık 8 milyon işçi, açlık sınırının altındaki 17 bin 2 TL olan asgari ücretle bir ay evini geçindirmeye çalışıyor. Emekçilerin tüm taleplerine karşın ara zam yapmayan iktidar, asgari ücreti yeni yılda da yüzde 25 gibi düşük bir zamla geçiştirmek için uluslararası yatırımcılara sözler veriyor. Asgari ücretin biraz üzerinde ücret alanlar da dikkate alındığında işçilerin büyük bir bölümü 20-25 bin TL’lik ücretlerle zar zor geçiniyor. Milyonlarca emeklinin hali ise perişan. Halen yaklaşık 4 milyon emekli 12 bin 500 TL olan aylıkları ile bir yaşamaya uğraşıyor. Emeklilerin yüzde 70’nin 12 bin 500 TL ile 24 bin TL arasında aylık aldıklarına dikkat çekiliyor. Oysa büyükşehirlerde sadece ev kiraları bile 23-25 bin TL’den başlıyor. Alınan ücret ve aylık kiraya bile yetmiyor. Mutfak için geriye bir şey kalmıyor. Harçlık bile veremediği için torunlarının yüzüne bakamayan emekli, kara kara ayın sonunu getirmeye uğraşıyor. Ortalama bir memur emeklisinin aylığı bile şu anda 18 bin 428 TL ile açlık sınırının altına düşmüş durumda. İşçiler aylardır meydanlarda “vergi adaleti” istiyor. “Zordayız, geçinemiyoruz” diyen işçiler, “vergide adalet için, emekçiye, asgari ücretliye ve emekliye adil gelir için, işsize iş, taşerona kadro ve sendikal haklar için, insan onuruna yakışır bir yaşam için” meydanlarda seslerini duyurmaya çalışıyor.

TÜRKİYE’Yİ SARSAN OLAYLAR

Piyasalaşan sağlık sisteminin yıkıntıları sürerken ülke “yenidoğan çetesi” skandalıyla sarsıldı. Özel hastanelerde SGK’den para almak için bebekleri ölüme gönderen çeteye hem sağlıkçılar hem yurttaşlar büyük tepki gösterdi. Kadına ve çocuklara yönelik şiddet de Türkiye’nin önlenemeyen, kanayan yarası durumunda.

Haftanın Öne Çıkanları

İlk ve Son dizisinin 2. sezonu ne zaman çıkacak? İlk ve Son dizisinin 2. sezon konusu ne?

2024-10-21 02:08 - Magazin

Ölümden dönen Reha Muhtar aylar sonra ilk kez görüntülendi: 'Her şey elimden alındı'

2024-10-22 15:08 - Gündem

Alaattin Çakıcı, Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti

2024-10-24 20:09 - Gündem

Müsavat Dervişioğlu, Bahçeli'ye kürsüden ip fırlattı!

2024-10-23 10:59 - Siyaset

Hakan Fidan’ın ‘Türkçe Olimpiyatları'ndaki görüntüleri gündem oldu

2024-10-22 01:39 - Gündem

Devlet Bahçeli ne açıklayacak? Kürsüde dikkat çeken sözler: 'Belki de ilk adımı atmış olacağım.

2024-10-22 11:08 - Siyaset

Disney'in 'Beyaz Atlı Prens' filmi için Chris Hemsworth düşünülüyor...

2024-10-24 00:09 - Magazin

Özgür Özel'den 'Yenidoğan' çağrısı: 'Ey Erdoğan senin de torunun var...'

2024-10-20 09:09 - Siyaset

‘Yenidoğan çetesi’ndeki başhekim AKP’den 2 kez aday olmuş

2024-10-20 19:38 - Gündem

Şehit Polis Hüseyin Dalgılıç'ın babası Şaban Dalgılıç'tan Bahçeli hakkında suç duyurusu

2024-10-23 06:08 - Gündem

İlgili Haberler

Metin Gürcan kimdir? DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan kaç yaşında, nereli?

14:09 - Gündem

Ünlü iş insanı Uğur Yurdakul hayatını kaybetti

14:08 - Gündem

Mersin'de 5 bin 179 motosiklet sürücüsüne 22 milyon lira ceza kesildi

13:39 - Gündem

Bakan Ali Yerlikaya tedbirleri açıkladı: Kurban Bayramı'nda trafikte kısıtlama!

13:38 - Gündem

15 yaşındaki çocuk yolda yürürken bıçaklandı!

12:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Ünlü iş insanı Uğur Yurdakul hayatını kaybetti

14:08 - Gündem

Bakan Ali Yerlikaya tedbirleri açıkladı: Kurban Bayramı'nda trafikte kısıtlama!

13:38 - Gündem

Çin-ABD gerilimi tırmandı: Altın fiyatları yükseldi!

12:39 - Ekonomi

Bakan Bolat açıkladı: Mayıs ayı dış ticaret açığında büyük artış!

11:38 - Ekonomi

Bakan Yerlikaya duyurdu... 29 ilde 'siber suç' operasyonu: Çok sayıda gözaltı!

10:09 - Asayiş