?>

Milletvekili Barış Atay’a saldırı!

TİP Hatay Milletvekili Barış Atay, İstanbul'da saldırıya uğradı.

Gündem - 5 yıl önce

TİP Hatay Milletvekili Barış Atay, İstanbul'da saldırıya uğradı. TİP'ten yapılan açıklamada "Genel Başkan Yardımcımız Barış Atay bu gece kimliği belirsiz bir grubun saldırısına uğramıştır. Barış yoldaşımızın sağlık durumu iyidir" denildi.

Olay, dün gece saat 01.30 sıralarında İstanbul Kadıköy’de meydana geldi. İddiaya göre beş kişilik bir grup, arkadaşlarıyla beraber bir mekandan çıkan TİP Hatay Milletvekili Barış Atay’a ‘vatan haini’ diyerek saldırdı. Yere düşürdükleri Atay’ın tekmeleyenler bir süre sonra olay yerinden kaçtı. Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne kaldırılan Barış Atay’ın kaburgalarında çatlak olduğu tespit edildi.

TİP’TEN AÇIKLAMA

Barış Atay’ın saldırıya uğramasının ardından Türkiye İşçi Partisi’nden yapılan açıklamada, “Gün içinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilen Genel Başkan Yardımcımız Barış Atay, ‘kimliği belirsiz’ bir grubun saldırısına uğramıştır. Barış yoldaşımızın sağlık durumu iyidir. Dayanışma dilekleri için teşekkür ederiz” denildi.

SOYLU VE ATAY ARASINDA ‘TECAVÜZ’ POLEMİĞİ

Saldırıdan saatler TİP Hatay Milletvekili Barış Atay, Siirt’te intihar girişiminde bulunduktan sonra hayatını kaybeden 18 yaşındaki İpek Er’e ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçlamasıyla tutuklanan ve sonrasında tahliye edilen Musa Orhan’a ait olduğu iddia edilen telefon mesajlarıyla ilgili bir paylaşımda bulundu. Atay, paylaşımına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu etiketleyerek, “Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın. Hayatın boyunca her fırsatta yüzüne vurulması, asla unutmaman için uğraşacağız” diye yazdı.

Soylu ise, Atay’ın paylaşımını alıntılayarak, “Tecavüzcü PKK yöneticilerinin talimatıyla HDP’den milletvekili olan PKK ve DHKP-C artığı; benden ‘tecavüzcü kollayıcı’ olmaz da senden tam tecavüzcü olur… Tuma’nın kollayıcısı, dikkat yakalanma…” diye yanıt verdi.

 !#**h24427**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

Cumhuriyet Mitingleri'nden iktidar destekçiliğine...

2020-08-24 18:24 - Gündem

İğrenç adam! Köpeğe tecavüz ederken...

2020-08-24 11:24 - Asayiş

Mahkeme itirazı reddetti! Tecavüzcü serbest

2020-08-26 13:07 - Gündem

Erbaş Atatürk’ü hatırladı ama bu kez de...

2020-08-26 17:41 - Gündem

İşte AKP'nin iptal ettiği milli bayramlar...

2020-08-29 09:22 - Gündem

Avukat Ebru Timtik hayatını kaybetti!

2020-08-27 20:42 - Gündem

Gaziantep'e şehit ateşi düştü!..

2020-08-28 21:56 - Gündem

Yandaş yazar Athena Gökhan'ı hedef aldı

2020-08-28 12:01 - Gündem

Milletvekili Barış Atay’a saldırı!

2020-08-31 09:45 - Gündem

1000 daireli AKP'li gündem oldu!

2020-08-24 13:57 - Gündem

İlgili Haberler

Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu'na Portekiz'de büyük onur!

02:39 - Gündem

Yandaş medya İlkin Aydın'ı hedef gösterdi: Milli oyuncudan sessiz protesto!

02:38 - Gündem

Fenerbahçe Opet'in yarı finalde rakibi ZVVZ USK Prag oldu!

02:09 - Gündem

KYGM'den 'Bayburt' açıklaması: O iddia yalanlandı

02:08 - Gündem

Son Dakika... Resmi Gazete'de yayımlandı: Erdoğan'dan atama kararları!

01:39 - Gündem

Günün Manşetleri

Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu'na Portekiz'de büyük onur!

02:39 - Gündem

KYGM'den 'Bayburt' açıklaması: O iddia yalanlandı

02:08 - Gündem

Son Dakika... Resmi Gazete'de yayımlandı: Erdoğan'dan atama kararları!

01:39 - Gündem

19 yaşındaki çoban hayvanlarını otlattığı yerde ölü bulundu

01:09 - Gündem

‘Diktatör Erdoğan’ dövizi taşıyan 3 öğrenciye tutuklama!

00:39 - Gündem