?>

Minik Miray’ın hayatını kaybettiği kazada öğretmene 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası

Ordu’da, ‘uyum haftası’ kapsamında okuluna giden birinci sınıf öğrencisi Miray Arslan’a (7), kullandığı cip ile çarparak hayatını kaybetmesine yol açan okulun beden eğitimi ve spor öğretmeni, 4’üncü kez hakim karşısına çıktı. Karar duruşmasında öğretmene 4 yıl

Asayiş - 5 ay önce

Altınordu ilçesi Saray Mahallesi’ndeki Gazi İlk ve Ortaokulu’nda 2 Eylül 2024 tarihinde meydana gelen olaya ilişkin, okulun Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Banu Kaya’nın yargılamasına devam edildi.

İlk duruşması 24 Eylül 2024, ikinci duruşması, 10 Ekim üçüncü duruşması ise 24 Ekim tarihinde görülen duruşmanın 4’üncüsünde öğretmen Banu Kaya, sanık sıfatı ile katıldığı duruşmaya, tutuklu bulunduğu Efirli E Tipi Cezaevi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmada, müşteki sıfatıyla anne Eda ve baba Yakup Arslan ile Miray’ın ailesi, taraf ve sanık avukatları hazır bulundu.

SAVCILIK MÜTALAASINDA TAHLİYE TALEP EDİLDİ

Duruşmada diğer duruşmalarda sanığın tutuklanması hususunda mütalaa sunan savcılık, son duruşmada ise suçun vasıf ve mahiyeti, verilmesi muhtemel ceza ve tutuklulukta geçen süre ile birlikte değerlendirildiğinde öğretmen Banu Kaya’nın tahliye edilmesi yönünde mütalaa sundu.

"O GÜNDEN BU YANA UYKU UYUYAMIYORUM"

Duruşmada söz alan Miray’ın babası Yakup Arslan, sanığın bir önceki duruşmada gülerek ifade verdiğini iddia ederek, “Kendisi samimi değildir. Ben olay gününden bu yana uyku uyuyamıyorum. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyorum. sanık duruşmalarda çocuklarının kendisini beklediğinden bahisle tahliyesini talep etmiştir. Sanığın cezalandırılması ile birlikte hükmen tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep ederim” dedi.

Duruşmada söz verilen anne Eda Arslan ise eşinin söylediklerine katıldıklarını, bir önceki beyanları yinelediğini ve sanığın cezalandırılmasını talep ettiklerini belirtti.

"TAHLİYEMİ TALEP EDİYORUM"

Duruşmaya SEGBİS ile katılan öğretmen Banu Kaya, “Geçen duruşmada bahsettiğim gibi hiçbir vicdana da sığmaz, suratımdaki mimiklerden nasıl bir anlam çıkartıldı. İfadelerim, beyanlarım aynen geçerlidir. Mütalaada aleyhime olan hususları kabul etmiyorum. Bu olayların yaşanmasını hiç istemezdim, üzgün olduğumu belirtmek istiyorum, tahliyemi talep ederim. Böyle bir olay keşke hiç yaşanmasaydı” ifadelerine yer verdi.

4 YIL 5 AY 10 GÜN HAPİS CEZASI VERİLDİ, EHLİYETİNE 2 YIL EL KONULDU

Mahkeme heyeti sanığa, ’bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçundan 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası verirken, trafik düzeninin gerektirdiği özen yükümlülüğün aykırı davranışı nedeniyle 2 yıl süreyle sürücü belgesini kullanmaktan yasaklanmasını kararlaştırdı.

NE OLMUŞTU?

Altınordu ilçesi Gazi İlk ve Ortaokulu’nda 2 Eylül 2024 tarihinde meydana gelen olayda, uyum haftası kapsamında ilk kez okula giden birinci sınıf öğrencisi Miray Arslan’a (7), okul bahçesindeki demir kapının önünde, okulun Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Banu Kaya 52 BK 790 plakalı Mercedes GLB 200 marka cipi ile çocuğu fark edemeyerek çarpmış, cipin altına kalarak ağır yaralanan Miray Arslan, kaldırıldığı Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti.

Sanık ilk duruşmasında aracındaki sensörlerin hiçbir şekilde çalışmadığını iddia etmiş, ikinci duruşmada savcılık tarafından sunulan mütalaasında ise asli kusurlu olarak bulunmuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Alaattin Çakıcı, Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti

2024-10-24 20:09 - Gündem

Zafer Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Pamuk'a silahlı saldırı

2024-10-28 11:28 - Asayiş

Simay Barlas kim, kaç yaşında, nereli? Simay Barlas hangi dizilerde oynadı?

2024-10-28 00:38 - Biyoğrafi

Ahmet Özer'in ifadesi ortaya çıktı: Kayyım atanmasının alt yapısı oluşturulmuştur

2024-10-31 01:08 - Siyaset

Firari FETÖ'cünün kızı 1 milyon aboneli fenomenmiş

2024-10-30 01:09 - Gündem

Muhabir Emre Kaplan'a yumruk atmıştı: Beşiktaş'tan Sezgin Gülnar'a destek!

2024-10-29 19:38 - Spor

'Cübbeli Ahmet'ten Alaattin Çakıcı'ya ziyaret

2024-10-26 18:39 - Gündem

İrfan Can Kahveci'nin temsilcisinden flaş sözleşme cevabı!

2024-10-25 00:39 - Spor

Eski eşi kardeşiyle evlenince Müge Anlı'ya katılmıştı... Evinin bahçesinde öldürüldü

2024-10-31 08:39 - Asayiş

TUSAŞ saldırısının araştırılması önerisi, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

2024-10-25 08:45 - Siyaset

İlgili Haberler

Denizde aranan kişi camide bulundu!

00:38 - Asayiş

Ramazan Bayramı öncesi Ankara'da katliam gibi kaza: Çok sayıda can kaybı var!

00:08 - Asayiş

Antalya'da acı olay... Çalıştığı otelin lojmanında ölü bulundu!

00:09 - Asayiş

Uludağ'da otelde korkutan yangın: Mahsur kalanlar var!

14:38 - Asayiş

Tabanca ile girip, altın çalmak istediler: Paniğe kapılınca kaçtılar

00:08 - Asayiş

Günün Manşetleri

Ekrem İmamoğlu eylemlerine jet hızıyla iddianame!

22:24 - Gündem

İmamoğlu'ndan gençlere mesaj var: Cesaretlerine hayranım

22:08 - Siyaset

Erkan Baş'tan Ekrem İmamoğlu'na ziyaret: 'Bu iktidarı mutlaka yıkacağız!'

21:38 - Siyaset

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Özdemir tutuklandı

21:09 - Gündem

Bahçeli'nin 'takdiri' sonrası Tuncer Bakırhan'dan mesaj

19:09 - Siyaset