?>

Moskova’da ateşkes kararı çıktı!

Rusya’nın çağrısı üzerine Moskova’da yapılan toplantıda ateşkes kararı çıktı.

Dünya - 4 yıl önce

Dağlık Karabağ’da, Ermenistan ve Azerbaycan arasında devam eden çatışmaların durdurulmasına yönelik Rusya’nın çağrısı üzerine Moskova’da yapılan toplantıda ateşkes kararı çıktı.

Ermenistan'ın işgal ettiği Dağlık Karabağ üzerinden Azerbaycan'a saldırısıyla Güney Kafkasya'da yaşanan gerilimin sona ermesi için Rusya'nın başlattığı girişimler ile Azerbaycan ve Ermenistan tarafları bir araya geldi.

Kremlin'in çağrısı ile Dağlık Karabağ’daki cenazelerin ve esirlerin değişimi konusunun yanı sıra bölgede ateşkesin sağlanmasına yönelik çağrıya Azerbaycan ve Ermenistan tarafı olumlu yanıt verince dün saat 16:30'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un ev sahipliğinde Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov arasındaki toplantı yaklaşık 11 buçuk saat sürdü. Toplantının ardından kameralar karşısına geçen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov toplantı kararını okudu.

ATEŞKES KONUSUNDA ANLAŞMAYA VARILDI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov toplantının ardından tek başına kameraların karşısına geçti. Lavrov taraflar ile yapılan müzakereler sonucunda Dağlık Karabağ’daki cenazelerin ve esirlerin değişimi konusunda anlaşmaya varıldığını açıklarken bölgede ateşkesin sağlanması yönünde de karar alındığını söyledi.

Anlaşma metnini okuyan Lavrov, “Ermenistan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanları 10 Ekim gece yarısından itibaren ateşkesi kabul ettiler. Azerbaycan Cumhuriyeti ve Ermenistan Cumhuriyeti, AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarının arabuluculuğuyla, çözümün ana prensipleri temelinde barışçıl bir çözüme mümkün olan en kısa sürede ulaşmak amacıyla esaslı müzakerelere başlıyor” şeklinde konuştu.

ANLAŞMA METNİ YAYINLANDI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un anlaşma metnini okumasının ardından da Rusya Dışişleri Bakanlığı internet sitesinde metnin tamamı yayınlandı. Metne göre, Uluslararası Kızılhaç Komitesi kriterlerine uygun olarak savaş esirlerinin ve cenazelerin takaslarının gerçekleşeceği 10 Ekim gece yarısı 00:00'den itibaren ateşkes ilan edildiği duyuruldu.

Ateşkes ile ilgili detayların üzerinde daha sonra çalışılacağı, AGİT Minsk Grubu eş başkanlarının arabuluculuğunda bölgede barışçıl çözüm için müzakerelere başlanacağı ifade edildi. 

 !#**h25226**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

Mahmood Coffee'den yeni sponsorluk

2020-10-03 18:20 - Spor

Nüket Ersoy başarılı öğrencileri ödüllendirdi

2020-10-09 16:18 - Eğitim

80 küçük altın yerine berat ve heykel!

2020-10-08 18:00 - Gündem

Gaziantep'e yeni köpek barınağı yapılacak

2020-10-04 19:58 - Yerel

İşte yüz yüze eğitimin detayları...

2020-10-06 11:50 - Gündem

TÜİK nereden alışveriş yapıyorsa adres versin

2020-10-09 07:42 - Ekonomi

Sanko Üniversitesi'nde ilk ders heyecanı

2020-10-08 17:15 - Eğitim

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gaziantep'te

2020-10-06 17:53 - Siyaset

Erdoğan’a çok sert ‘mümin’ yanıtı!

2020-10-08 13:07 - Siyaset

Milletvekili Atay'dan Bilal Çeker'e ziyaret

2020-10-04 13:51 - Yerel

İlgili Haberler

Trump'tan medya kuruluşlarına müdahale: Bütçe kısıtlaması getirdi

10:09 - Dünya

Kızıldeniz’de gerginlik tırmanıyor: ABD ve İngiltere Yemen'i bombaladı, Husiler ve İran rest çeti!

10:08 - Dünya

TikTok erişime kapatıldı: Arnavutluk'ta halk sokağa çıktı!

07:39 - Dünya

Vatikan'dan Papa'nın sağlık durumu ile ilgili yeni açıklama

00:39 - Dünya

Son Dakika... Trump'tan Husilere karşı savaş ilanı: Uçaklar harekete geçti, ölüler var!

23:39 - Dünya

Günün Manşetleri

Araçta sıkıştılar! Tokat'ta otomobil elektrik direğine çarptı: Yaralılar var...

11:39 - Gündem

Trump'tan medya kuruluşlarına müdahale: Bütçe kısıtlaması getirdi

10:09 - Dünya

Kızıldeniz’de gerginlik tırmanıyor: ABD ve İngiltere Yemen'i bombaladı, Husiler ve İran rest çeti!

10:08 - Dünya

AKP'li Mesut Özil Almanya'da iftara katıldı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamını getirdim

01:09 - Siyaset

Kan donduran cinayet: Katili, içki şişesindeki 'parmak' izi yakalattı

00:08 - Asayiş