?>

Elon Musk 'verilere erişim izni' almıştı: Hazine Bakanlığına dava açıldı

ABD Hazine Bakanlığı, iş insanı Elon Musk'ın başında olduğu Hükümet Verimliliği Departmanına (DOGE) ödeme sistemi verilerine erişim yetkisi verdiği gerekçesiyle mahkemeye verildi.

Dünya - 6 saat önce

Hizmet Çalışanları Uluslararası Sendikası (SEIU), Emekli Amerikalılar Birliği (ARA) ve Amerikan Hükümet Çalışanları Federasyonu (AFGE), başkent Washington DC'deki federal mahkemeye dava dilekçesini sundu.

Dilekçede "DOGE ile bağlantılı kişilere, belirsiz süre için tam ve kesintisiz erişim sağlanması, emekliler, vergi mükellefleri, federal çalışanlar, şirketler başta olmak üzere toplumun her kesimine ait bilgilerin federal yasa kapsamında korunacağına dair hiçbir güvenceye sahip olmadığı anlamına gelir" ifadeleri yer aldı.

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent'in, hassas verilere erişim sağlanmaması için çalışan yetkililere karşı "cezai önlem" aldığı ileri sürülen dilekçede, kişilerin mahremiyetine yönelik müdahale boyutunun çok büyük olduğu belirtildi.

DOGE'nin hassas bilgilere erişiminin, Donald Trump yönetiminin federal hükümet harcamalarını azaltma hedefini destekleyeceği savunuluyor.

Amerikalı iş insanı ve X sosyal medya platformunun da sahibi Elon Musk'ın başında olduğu DOGE'nin, Sosyal Güvenlik Kurumu ve federal sağlık hizmetleri Medicare'in müşteri ödeme sistemleri de dahil Hazine Bakanlığının hassas verilerine erişim sağladığı kaydediliyor.

ABD Senato azınlık lideri Chuck Schumer, dün DOGE'ye verilen söz konusu yetkinin kaldırılması çağrısında bulunarak aksi takdirde Kongre'nin harekete geçeceği uyarısında bulunmuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu’ndan Fatih Portakal’a ağır sözler: ‘Asıl hedefini açık ettin’

2025-01-29 23:39 - Gündem

Fatih Portakal’ın ‘gözaltı’ yorumu tartışma yarattı: Şule Aydın’dan canlı yayında sert tepki!

2025-01-29 15:38 - Gündem

3 gazeteci için karar verildi: 2 adli kontrol, 1 tutuklama!

2025-01-30 01:39 - Gündem

TSK'den ihraç edilen teğmenler Anıtkabir'e gitti!

2025-02-02 17:22 - Gündem

Galatasaray'a iki kötü haber!

2025-01-31 00:00 - Spor

5 teğmen TSK'den ihraç edildi! Teğmenlerin avukatlarından ortak açıklama

2025-01-31 19:09 - Gündem

Akademisyen yazar Çiğdem Bayraktar Ör tutuklandı

2025-02-01 10:38 - Gündem

Survivor'da yetenek yarışmasını kim kazandı? Survivor'da birinci kim oldu?

2025-02-03 02:08 - Magazin

Halk TV'den Kürşad Oğuz ve Suat Toktaş ifadeye götürüldü!

2025-01-29 16:38 - Gündem

Yenidoğan Çetesi davası sanığı doktor İlker Gönen cezaevinde intihar etti

2025-02-01 21:08 - Gündem

İlgili Haberler

İran'dan hava savunma tatbikatı

16:09 - Dünya

İsrailli siyasetçiden Trump çıkışı: Tel Aviv, dört elle sarılmalı

11:38 - Dünya

Deniz Berktay ile Kuzeyden Notlar: Ukrayna, Afganistan’a döner mi?

05:38 - Dünya

Suriye’deki gelişmelerle birlikte gözler yeniden Ortadoğu satrancında: Dengeler değişiyor

05:08 - Dünya

Ege'de deprem paniği: Okullar tatil edildi

21:09 - Dünya

Günün Manşetleri

2 liseli ölmüş, 14 kişi yaralanmıştı: 'Gizli odada' yakalandı

16:39 - Gündem

İran'dan hava savunma tatbikatı

16:09 - Dünya

Başkan Çerçioğlu: Aydın’da yatağa aç girmezsiniz ve üşümezsiniz

16:08 - Gündem

Şarkıcı Seda Sayan, tefecilik soruşturması kapsamında "Müşteki" sıfatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne geldi.

14:40 - Gündem

Eski TCMB Başekonomisti Hakan Kara'dan zam yorumu: “Merkez Bankası bu artışlara nasıl müdahale edebilir?”

14:39 - Ekonomi