?>

Elon Musk 'verilere erişim izni' almıştı: Hazine Bakanlığına dava açıldı

ABD Hazine Bakanlığı, iş insanı Elon Musk'ın başında olduğu Hükümet Verimliliği Departmanına (DOGE) ödeme sistemi verilerine erişim yetkisi verdiği gerekçesiyle mahkemeye verildi.

Dünya - 1 ay önce

Hizmet Çalışanları Uluslararası Sendikası (SEIU), Emekli Amerikalılar Birliği (ARA) ve Amerikan Hükümet Çalışanları Federasyonu (AFGE), başkent Washington DC'deki federal mahkemeye dava dilekçesini sundu.

Dilekçede "DOGE ile bağlantılı kişilere, belirsiz süre için tam ve kesintisiz erişim sağlanması, emekliler, vergi mükellefleri, federal çalışanlar, şirketler başta olmak üzere toplumun her kesimine ait bilgilerin federal yasa kapsamında korunacağına dair hiçbir güvenceye sahip olmadığı anlamına gelir" ifadeleri yer aldı.

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent'in, hassas verilere erişim sağlanmaması için çalışan yetkililere karşı "cezai önlem" aldığı ileri sürülen dilekçede, kişilerin mahremiyetine yönelik müdahale boyutunun çok büyük olduğu belirtildi.

DOGE'nin hassas bilgilere erişiminin, Donald Trump yönetiminin federal hükümet harcamalarını azaltma hedefini destekleyeceği savunuluyor.

Amerikalı iş insanı ve X sosyal medya platformunun da sahibi Elon Musk'ın başında olduğu DOGE'nin, Sosyal Güvenlik Kurumu ve federal sağlık hizmetleri Medicare'in müşteri ödeme sistemleri de dahil Hazine Bakanlığının hassas verilerine erişim sağladığı kaydediliyor.

ABD Senato azınlık lideri Chuck Schumer, dün DOGE'ye verilen söz konusu yetkinin kaldırılması çağrısında bulunarak aksi takdirde Kongre'nin harekete geçeceği uyarısında bulunmuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu’ndan Fatih Portakal’a ağır sözler: ‘Asıl hedefini açık ettin’

2025-01-29 23:39 - Gündem

5 teğmen TSK'den ihraç edildi! Teğmenlerin avukatlarından ortak açıklama

2025-01-31 19:09 - Gündem

3 gazeteci için karar verildi: 2 adli kontrol, 1 tutuklama!

2025-01-30 01:39 - Gündem

Fatih Portakal’ın ‘gözaltı’ yorumu tartışma yarattı: Şule Aydın’dan canlı yayında sert tepki!

2025-01-29 15:38 - Gündem

TSK'den ihraç edilen teğmenler Anıtkabir'e gitti!

2025-02-02 17:22 - Gündem

Galatasaray'a iki kötü haber!

2025-01-31 00:00 - Spor

Survivor Almeda performansıyla göz doldurdu: Oyunu takımına kazandırdı!

2025-02-04 00:39 - Magazin

Akademisyen yazar Çiğdem Bayraktar Ör tutuklandı

2025-02-01 10:38 - Gündem

Survivor'da yetenek yarışmasını kim kazandı? Survivor'da birinci kim oldu?

2025-02-03 02:08 - Magazin

Halk TV'den Kürşad Oğuz ve Suat Toktaş ifadeye götürüldü!

2025-01-29 16:38 - Gündem

İlgili Haberler

'Ateş Çemberi'nde 6 büyüklüğünde deprem!

08:08 - Dünya

ABD istihbaratında kriz: Kimliklerini teslim etmeye çağrıldılar

00:09 - Dünya

ABD'de 200 binin üzerinde kişi elektriksiz kaldı

00:38 - Dünya

Grönland, Trump'a meydan okudu: Biz satılık değiliz

15:09 - Dünya

ABD-Kanada arasında ticaret savaşı başladı: Trudeau, Trump'a rest çekti

10:08 - Dünya

Günün Manşetleri

Ismail Jakobs'tan paylaşım: 'Yanıldıklarını kanıtlayacağız'

22:09 - Gündem

Naci Görür'den o şehre korkutan 'zemin' uyarısı: 'Hem faylı hem zemini çürük

21:09 - Gündem

İYİ Partili Kavuncu'dan Öcalan'ın mektubuna ilişkin açıklama: 'Muhatap almıyoruz'

16:09 - Gündem

CHP’li Meriç’ten ‘Siber Güvenlik Kanun Teklifi’ne sert tepki: “Bu teklif, anayasal hakları tehdit ediyor”

15:12 - Siyaset

12 lokanta ifşa edildi! Lahmacunun içinden çıkanlar şoke etti

10:38 - Gündem