?>

Zor: Gazeteciler, hâlâ haklarını arıyor

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayan Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M.Bora Zor, gazetecilerin mesleklerini daha iyi icra edebilmeleri için gerekli şartların hâlâ sağlanamadığını dile getirdi.

Yerel - 1 ay önce

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayan Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M.Bora Zor, gazetecilerin mesleklerini daha iyi icra edebilmeleri için gerekli şartların hâlâ sağlanamadığını dile getirdi.

Basın çalışanlarının haklarını almalarına güvence sağlayan 212 sayılı Fikir İşçileri Kanunu'nun Resmî gazetede yayınlandığı 10 Ocak 1961 tarihi Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaya başlandı. Gazetecilerin fikir işçisi olarak tanımlandığı 10 Ocak tarihinin Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaya başladığını hatırlatan Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M.Bora Zor,  “ Gazeteciler, demokrasinin temel taşlarından biri olarak önemli bir görevi yerine getirmektedir.  Toplumun bilgiye ulaşımını sağlamak, kamuoyunu aydınlatmak, halkı haberdar etmek için çalışan gazeteciler, ne yazık ki haklarını almak için hâlâ mücadele içerisinde” dedi.

Gazetecilerin mesleklerini çok daha iyi icra edebilmeleri için özlük haklarının iyileştirilmesi ve daha iyi koşullarda çalışma ortamlarının sağlanması gerektiğini dile getiren Zor, Türkiye'de gazetecilik mesleğinin hak ettiği değeri bulamadığını belirtti.

Anadolu Basını Zorlu Bir Süreçten Geçiyor

Mevcut ekonomik şartların yanında, yeni internet yasasının da Anadolu Basınını ciddi anlamda zorladığını belirten Zor, “Anadolu Basını zorlu bir süreçten geçiyor.  Yazılı basından dijital haberciliğe geçiş dönemindeyiz.  Abone ve reklam gelirlerinin düştüğü, yeni ve etik gelir kaynaklarının araştırıldığı bu dönemde gazeteler, ayakta kalma mücadelesi veriyor. Unutulmamalıdır ki özgür ve çok sesli bir medya ortamı; şeffaf yönetim, açık toplum ve bilgi edinme hakkının en önemli teminatıdır.  Basın mensuplarının haklarının korunması ve çalışma şartlarının günün ihtiyaçlarına göre güncelleştirilmesi ve iyileştirilmesi artık elzemdir. “şeklinde konuştu.

Her şeye rağmen basın emekçilerini bir gün de olsa hatırlatan bugünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Zor, “Bu onurlu görevi yapan basınımızın değerli temsilcilerinin '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimle kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Meta, o uygulamasını sonlandıracağını duyurdu

2025-01-07 23:39 - Teknoloji

Ali Koç'tan basın toplantısı kararı: 'Stadımızda yaşananlar hakkında...'

2025-01-07 00:08 - Spor

Ferdi Tayfur hayatını kaybetti!

2025-01-02 19:59 - Magazin

Survivor'da yeni takımlar belli oldu... İşte dengeleri değiştiren o takımlar!

2025-01-06 00:09 - Magazin

77 yaşındaki kadın ve torunları kayıp... Aileden yardım çağrısı!

2025-01-03 00:39 - Asayiş

İntihardan vazgeçip kurtulmaya çalışırken yanarak can verdi!

2025-01-08 00:09 - Asayiş

Eski Vali Mustafa Malay hayatını kaybetti

2025-01-04 00:08 - Gündem

Mansur Yavaş açıkladı: 'SGK mahsuplaşma talebini reddetti'

2025-01-02 21:39 - Siyaset

Özgür Özel, Bakan Göktaş ve Bak meşale taşıdı: Kars'ta 'Sarıkamış' yürüyüşü

2025-01-05 00:09 - Gündem

Resmi Gazete'de yayımlandı... Merkez Bankası'ndan kritik karar: Kur korumalı destek kaldırıldı

2025-01-02 01:09 - Ekonomi

İlgili Haberler

Gaziantep Şehitkamil Belediyespor 3 puanla döndü

00:00 - Yerel

Şahinbey'den kasap ve marketlere denetim

00:47 - Yerel

Şehitkamil'den GATEM'de temizlik seferberliği

00:46 - Yerel

Fatma Şahin, 65 vizyon projeyi mecliste anlattı

00:43 - Yerel

Sadık Karakan’a anlamlı ödül!

00:42 - Yerel

Günün Manşetleri

Öğrenciye İŞKUR Programı: ‘Üniversitenin de MESEM’i yaratıldı’

11:39 - Eğitim

Cinayetten 79 yıl 2 ay hüküm giymişti: Muş'ta yakalandı

11:09 - Gündem

Konvoyda araçtan ateş açan zanlı ölümden döndü

10:39 - Gündem

Menemen’e 400 milyon liralık içme suyu yatırımı

10:09 - Gündem

Siirt'te 10 katlı binada korkutan yangın: 20 kişi hastaneye kaldırıldı!

10:08 - Gündem