Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı bir zirvede iktidarın ekonomik politikalarını ilişkin konuştu. Nebati, “Neo klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heterodoks yaklaşım günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro ekonomi ile daha fazla önem kazanmaktadır” dedi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenen ‘Ekonomik Dönüşüm Zirvesi ve Yeni Paradigmalar Zirvesi’nde Nureddin Nebati açılış konuşması yaptı. Zirveye, Prof. Dr. Charles Yuji Harioka, Prof. Dr. David B. Audretsch, Prof. Dr. Cheng Hsiao, Prof. Dr. Jonathan A. Batten, Prof. Dr. Douglas Cumming ve 12 ülkeden pek çok akademisyen, son dönemdeki iktisadi gelişmeler ile ilgili görüşlerini paylaşacak. Zirve kapsamında dört panel yapılacak.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konuşmasında iktidarın Türkiye’yi derin bir ekonomik krize sürüklediği ‘ekonomi modelini’ anlattı. Nebati, daha önce ‘Biz Ortodoks politikaları bir tarafa koyduk. Artık heterodoks politikalar” sözleriyle anlattı modeli şu ifadeler ile anlatmaya çalıştı:
“KİTAPLAR YAZILIYOR”
“Neo klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heteredoks yaklaşım günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro ekonomi ile daha fazla önem kazanmaktadır. Amerika İngiltere İtalya ve Almanya aşta olmak üzere heteredoks literatürü olduğunu biliyoruz. Kitaplar yazılıyor”