?>

Numan Kurtulmuş'tan Can Atalay açıklaması

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş "Numan Kurtulmuş'un tutuklu bulunan bir kişi hakkında fikir beyan etme hakkı olabilir ama oradan onu çıkarıp getirmek gibi bir gücü yoktur" dedi.

Gündem - 2 yıl önce

Seçimlerin üzerinden 1 aydan fazla zaman geçmesine rağmen tahliye edilmeyen TİP Milletvekili Can Atalay ile ilgili konuşan Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş "Numan Kurtulmuş'un tutuklu bulunan bir kişi hakkında fikir beyan etme hakkı olabilir ama oradan onu çıkarıp getirmek gibi bir gücü yoktur" dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, mazbatasını alan ve Meclis İnsan Hakları Komisyonu'na üye seçilen TİP Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay'ın tahliye edilmemesine ilişkin konuştu.  

TRT Haber yayınında soruları yanıtlayan Kurtulmuş, "Can Atalay konusunda karar verecek olan Yargıtay'ın ilgili ceza dairesidir" dedi. 

Türkiye İşçi Partisi'nden Hatay Milletvekili seçilen tutuklu Can Atalay ile ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Numan Kurtulmuş asıl sorumlu sensin. Atalay'ı oradan çıkaracaksın ve gelecek, yeminini edecek" sözlerinin hatırlatılması üzerine Kurtulmuş, "Numan Kurtulmuş'un tutuklu bulunan bir kişi hakkında fikir beyan etme hakkı olabilir ama oradan onu çıkarıp getirmek gibi bir sorumluluğu da yoktur, böyle bir gücü de yoktur" dedi.

Atalay'ın salıverilmesi ya da tutukluluk halinin ortadan kaldırılmasının, TBMM'nin vereceği bir karar olmadığına işaret eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

BEN ONU ORADAN NASIL ÇIKARACAĞIM?

"Ben onu oradan nasıl çıkaracağım? TBMM Başkanı bir yazı mı yazacak, bir karar mı verecek mahkeme adına? Burada kararın verilmesi mahkemenin sorumluluğundadır. Burada siyasetçiler olarak söyleyeceğimiz şey şudur; bir an evvel mahkemelerin kararını vermesi. Yargının gecikmiş olması bizatihi adaleti ortadan kaldıran bir husustur. Can Atalay konusunda karar verecek olan Yargıtayın ilgili ceza dairesidir. Siyaseti de TBMM'yi de rahatlatacak olan, tutukluluk haliyle ilgili kararın mahkeme tarafından verilmesidir."

TBMM'nin Atalay ile ilgili tutumunu ortaya koyduğunu; yemin sırasında isminin ilan edildiğini, özlük haklarının, maaşının ve 3 danışmanının verilmesiyle ilgili süreçlerin başlatıldığını anlatan Kurtulmuş, ayrıca Atalay'ın İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeliğine seçildiğinin altını çizdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Fatih Altaylı'dan İsmail Saymaz'a tepki

2023-06-15 13:53 - Gündem

Feyza Altun: 8 aydır Reha Muhtar’ın tacizlerine maruz kalıyorum

2023-06-22 08:13 - Gündem

Gaziantep’te 22 yaşındaki gencin arazide cesedi bulundu!

2023-06-18 09:50 - Asayiş

Gaziantep'te işçi servisi kaza yaptı: 3 ölü

2023-06-19 22:18 - Asayiş

Şahinbey, spor ayakkabısı geleneğini sürdürüyor

2023-06-18 22:41 - Yerel

Zeynep Bastık'tan muhteşem konser

2023-06-19 11:12 - Magazin

Melek Mosso konseri görevden aldırdı!

2023-06-15 22:56 - Gündem

THY pilotu için flaş iddia...

2023-06-20 19:19 - Gündem

İki tur arasında sandıklarda ‘izahı olmayan’ değişim!

2023-06-17 12:16 - Siyaset

Suriyeli bir şahıs Türkleri böyle tehdit etti!

2023-06-17 12:55 - Gündem

İlgili Haberler

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fidan Gül tutuklandı

16:55 - Gündem

AKP'nin yönetimindeki Ezine'de Ekrem İmamoğlu standına zabıta müdahalesi

00:39 - Gündem

Türkiye'nin konuştuğu kaynana ve damat tutuklandı!

01:14 - Gündem

Son Dakika... Yüksek Seçim Kurulu, CHP’nin 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptal istemini reddetti

13:09 - Gündem

İmamoğlu Financial Times’a yazdı: Beni hapse atmak Erdoğan için zafer değil, bir uyanışı tetikledi

12:35 - Gündem

Günün Manşetleri

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fidan Gül tutuklandı

16:55 - Gündem

İmamoğlu: Bahçeli'nin çağrısını önemli buluyorum

16:00 - Siyaset

Meclis’te AYM'nin Can Atalay kararı okundu: Vekilliğinin düşmesi yok hükmündedir

15:39 - Siyaset

Son dakika...TBMM'den 'Sırrı Süreyya Önder' kararı

14:38 - Siyaset

Son Dakika... Yüksek Seçim Kurulu, CHP’nin 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptal istemini reddetti

13:09 - Gündem