?>

O kitapta Atatürk’e çirkin hakaret ve iftiralar!

Küresel Kitap yayınlarından çıkan “Put Adam” isimli romanda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik çirkin hakaretler ve iftiraların yer aldığı ortaya çıktı.

Gündem - 6 yıl önce

Küresel Kitap yayınlarından çıkan “Put Adam” isimli romanda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik çirkin hakaretler ve iftiraların yer aldığı ortaya çıktı.

Necip Fazıl Kısakürek’in, “Abdullah Abdurrahman” takma ismini kullanarak yazdığı iddia edilen Arapça roman “Put Adam”, Küresel Kitap yayınlarından Türkçe’ye çevrildiği öğrenildi. “Efsane Kitap” diye de satışa çıkarıldı.

Atatürk’e hakaret ve iftiraların yer aldığı roman ilk kez 1972’de Irak’ta yayımlanmış, Necip Fazıl Kısakürek Irak’a giderek roman için Prof. Dr. Muhsin Abdülhamid ile görüşmüştü.

Iraklı profesör, Atatürk düşmanı Mustafa Armağan’ın genel yayın yönetmeni olduğu Derin Tarih Dergisi’nde kitap ile ilgili anısı şöyle anlatmıştı: “1968 yılında merhum mühendis Mehmet Ali Orhan ile İstanbul'a gitmiştim. Ziyaretimiz sırasında Üstad Necip Fazıl ile görüşme şansı bulduk. Bizi Bağlarbaşı'ndaki evinde karşıladı. Hayatından, eserlerinden ve Türkiye'nin dört bir yanında verdiği konferanslardan bahsetti, şiirlerini okudu. Harika bir sohbetti. Sebeb-i ziyaretimiz Orhan'ın ondan Atatürk ile ilgili bir kitap yazmasını isteyecek olmasıydı. Çünkü Arap dünyasının Mustafa Kemal hakkındaki bilgileri oldukça sınırlıydı. Üstad bu teklifi kabul etti. “Ben Türkçe yazarım, sen de Arapçaya tercüme edersin” dedi. Telif ve basım hususunda anlaştık ve bu tarihî ziyareti gerçekleştirmenin verdiği mutlu"lukla yanından ayrıldık. 1968 yılındaki görüşmemizin ardından kitabı bitirene kadar bir daha görüşmedik. Nitekim 1972 yılında bize Bağdat'ı ziyarete geleceğini haber veren bir telgraf yolladı. Onu havaalanında karşıladık, Orhan'ın evinde misafir ettik. Kendi el yazısıyla “Put Adam” adını verdiği kitap yanındaydı. Yaklaşık bir hafta içinde Orhan'la birlikte kitabı gözden geçirdiler. Sonra onu İstanbul'a dönmek üzere havaalanından uğurladık. Necip Fazıl'ın Orhan'a, “Kitaba benim adımı koyma, ‘Yazarı: Bir Türk Subayı' ibaresini kullan” dediğini hatırlıyorum. Mehmet Ali Orhan kitabı Arapçaya tercüme etti. Tabii Necip Fazıl'ın istediği gibi ismini koymadan. Aynı zamanda kitaba tercüman olarak Orhan'ın adı değil de Abdullah Abdurrahman ismi yazıldı.”

İşte kitapta yer alan skandal ifadelerden bir kısmı:

Kaynak: Yeniçağ

 !#**v171&pl=false**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

Beykent sakinlerinin 'sapık' çığlığına kulak verin!..

2019-07-20 14:37 - Asayiş

Bayrağımıza 'Rıfkı cumhuriyetinin bayrağı' demişti!

2019-07-26 09:05 - Gündem

Bülbülzade Sosyal Tesisi hizmete açıldı

2019-07-24 08:46 - Yerel

“Reis bizi Afrin’e götür” demişti bedelli yaptı

2019-07-20 13:04 - Gündem

Hangi ilde kaç Suriyeli var?

2019-07-24 11:38 - Gündem

Cezaevinden çıktı pompalı tüfekle öldürüldü!

2019-07-26 00:37 - Asayiş

Fox TV'de neler oluyor?

2019-07-20 20:29 - Gündem

Gaziantep'te inşaat işçisinin feci ölümü!

2019-07-24 18:14 - Asayiş

O kitapta Atatürk’e çirkin hakaret ve iftiralar!

2019-07-27 10:53 - Gündem

Gaziantep'te silahlı kavga: 1 ölü 1 yaralı

2019-07-21 10:57 - Asayiş

İlgili Haberler

Jamaika mutfağının ızgara lezzeti: Jerk Chicken tarifi

02:39 - Gündem

Yer Adana... Evinin önünde tabancalı saldırıya uğrayıp öldürüldü

02:38 - Gündem

Ege'de deprem paniği sürüyor: Santorini'de emlak fiyatlarında düşüş

02:09 - Gündem

Beşiktaş ilk transferini açıkladı: İstanbul'a geliş tarihi belli oldu!

02:08 - Gündem

Z Kuşağı yemek trendlerini değiştirdi: Turşu ve zeytin yeni kuşağın favorisi oldu

01:39 - Gündem

Günün Manşetleri

Jamaika mutfağının ızgara lezzeti: Jerk Chicken tarifi

02:39 - Gündem

Ege'de deprem paniği sürüyor: Santorini'de emlak fiyatlarında düşüş

02:09 - Gündem

Z Kuşağı yemek trendlerini değiştirdi: Turşu ve zeytin yeni kuşağın favorisi oldu

01:39 - Gündem

Soruşturma başlatılmıştı: Erdoğan ve Bahçeli'ye yönelik paylaşım yapan kişi gözaltına alındı

01:09 - Gündem

Meksika mutfağının 'acı' tatlısı: Biberli çikolatalı mousse tarifi

00:39 - Gündem