?>

Resmi Gazete'deki hata gündem oldu!

İstanbul Topkapı Üniversitesi’ne yapılan rektör ataması üniversitenin eski ismiyle yapıldı.

Gündem - 3 yıl önce

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, 8 üniversiteye yeni rektör ataması yapıldı. Ancak üniversitelerden birinin eski adı kullanılınca Resmi Gazete'de 'düzeltme' metni yayımlandı. Duruma tepki gösteren CHP'li Özdemir, "Bir ciddiyetsizlik, sessizlik, önemsizlik, umursamazlık hali hakim” dedi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof.Dr. Emre Alkin’in atandığı duyuruldu.

11 Mart 2022’de yapılan değişiklikle Ayvansaray Üniversitesi’nin ismi İstanbul Topkapı Üniversitesi olarak değiştirilmişti. Yapılan değişikliğe rağmen rektör atamasının üniversitenin eski ismiyle yapılması tepki çekti.

Atama metninde, İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’ne yeni rektör atandığı bilgisi de yer aldı. Ancak İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’nin adı, 11.3.2022 tarihli Resmi Gazete kararına göre İstanbul Topkapı Üniversitesi olarak değiştirilmişti.

DÜZELTME YAYIMLANDI

Söz konusu hatanın ardından Resmi Gazete’de bir düzeltme metni yayımlanarak üniversitenin adının İstanbul Topkapı Üniversitesi olarak değiştirildiği bilgisi verildi.

CHP'DEN SERT TEPKİ

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, yapılan hataya tepki gösterdi. Üniversitenin adının acele bir kararla değiştirildiğini söyleyen Özdemir, “Bu üniversite Ayvansaray Üniversitesi iken kurucu mütevvelit heyeti bir şekilde üniversiteden uzaklaştırıldı. Ve bu heyet, şimdiki mevcut yönetim ile davalık. Bu üniversitenin böyle ilginç bir durumu var” dedi.

"CİDDİYETSİZLİK, SESSİZLİK, ÖNEMSİZLİK, UMURSAMAZLIK"

Vakıf üniversitesindeki akademisyenlerin devlet üniversitesindeki akademisyenlerden daha az ücret almaması için yasa çıkarttıklarını vurgulayan Özdemir, “Biz böyle bir düzenleme yaptık ama üniversiteler buna uymuyor. Üniversitelerde böyle sorunlar varken bir isim değişikliği üzerinden bu kadar hata olması, yayımlanması ve sonra düzeltilmesi ilginç. Bir ciddiyetsizlik, sessizlik, önemsizlik, umursamazlık hali hakim” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Kim bu AK Gençlik Ocakları?

2022-04-04 13:28 - Gündem

25 yaşındaki genç ağaca asılı halde bulundu!

2022-04-02 16:01 - Asayiş

AKP'nin kalesinde İmamoğlu izdihamı...

2022-04-02 11:35 - Gündem

Nebati'nin 4 yardımcısı da çift maaşlı çıktı!

2022-04-03 10:06 - Gündem

Resmi Gazete'deki hata gündem oldu!

2022-04-08 11:43 - Gündem

187 bin ağaç kesilecek, baraj yok olacak!

2022-04-08 09:42 - Gündem

Yeni Şafak yazarından skandal yazı...

2022-04-03 20:59 - Gündem

Böyle olur AK Gençlerin sahuru...

2022-04-07 20:52 - Gündem

Cübbeli: Namaz kılmayanın orucu kabul olmaz

2022-04-07 22:59 - Gündem

Diyanet şikayet etti, RTÜK cezayı kesti!

2022-04-06 18:11 - Gündem

İlgili Haberler

ABD'den Esad sonrası Suriye'ye ilk ziyaret!

17:08 - Gündem

İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı: 2 kişi öldü

16:39 - Gündem

Öğretmenlerden '15 bin atama' kararına tepki: 'Bu mağduriyetin en büyü sebebi Yusuf T

16:38 - Gündem

'Kötü koku' ihbarı acı olayı ortaya çıkardı... Pilot başına poşet geçirilmiş halde ölü bul

16:09 - Gündem

21 Nisan Pazartesi burç yorumları: Bugün sizi neler bekliyor?

16:08 - Gündem

Günün Manşetleri

MEB 2.dönem 2.yazılı sınavları ne zaman? MEB ortak sınavları hangi tarihte yapılacak?

17:09 - Eğitim

Öğretmenlerden '15 bin atama' kararına tepki: 'Bu mağduriyetin en büyü sebebi Yusuf T

16:38 - Gündem

21 Nisan Pazartesi burç yorumları: Bugün sizi neler bekliyor?

16:08 - Gündem

DEM Parti'den açıklama geldi... İmralı heyetinde yeni bir isim mi yer alacak?

15:07 - Gündem

Bloomberg: ABD, Kırım'ı Rus toprağı olarak tanıyabilir

14:09 - Gündem