?>

Osmanlı mutfağının hamur işi lezzeti: Lalanga tarifi

Osmanlı saray mutfağından günümüze ulaşan Lalanga, hem kahvaltılarda hem de ana öğünlerde tüketilebilen nefis bir hamur kızartmasıdır. Osmanlı askerlerinin de sıkça tükettiği bu pratik tarif, lezzetiyle sofralarınıza farklı bir hava katacak!

Yaşam - 1 ay önce

Osmanlı mutfağında özellikle hızlı ve besleyici yemekler arasında yer alan Lalanga, krep ile pişi arasında bir lezzete sahiptir. Geleneksel tariflerde bazen peynir ve baharatlar eklenerek zenginleştirilir. Osmanlı mutfağında önemli bir yeri olan bu tarif, saray sofralarından yeniçeri mutfaklarına kadar uzanmıştır. Kahvaltılarda, çayın yanında ya da atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz Lalanga, oldukça kolay ve pratik bir şekilde hazırlanabilir. İşte Osmanlı mutfağından sofralarınıza gelen enfes Lalanga tarifi!

LALANGA TARİFİ

Malzemeler

2 adet yumurta1 su bardağı süt1 su bardağı un1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı kabartma tozu1 yemek kaşığı yoğurt (isteğe bağlı, daha yumuşak olması için)Kızartmak için sıvı yağÜzeri için rendelenmiş peynir veya bal (isteğe bağlı)

Yapılışı

Bir karıştırma kabına yumurtaları kırın ve iyice çırpın. Üzerine sütü, yoğurdu, tuzu ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırmaya devam edin.Karışıma azar azar unu ekleyerek pürüzsüz ve hafif akışkan bir hamur elde edene kadar çırpın. Hamurun kıvamı çok koyu olmamalıdır, akıcı bir kıvamda olmalıdır.Bir tavaya bolca sıvı yağ koyarak kızdırın. Yağın yeterince ısındığından emin olun, aksi takdirde Lalanga hamuru fazla yağ çeker.Bir kaşık yardımıyla hamuru kızgın yağa dökün ve arkalı önlü altın sarısı rengini alana kadar kızartın.Kızaran Lalanga’ları kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağını süzün.Sıcak servis edin. Üzerine rendelenmiş peynir serperek tuzlu, bal dökerek tatlı olarak tüketebilirsiniz.

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye’nin ilk Atatürk anıtına saldırı!

2025-01-26 11:42 - Asayiş

AKP’li Şamil Tayyar’dan ‘denetim’ çıkışı: ‘Turizm belgeli işletmelerin denetimi bakanlığa aittir’

2025-01-23 01:39 - Siyaset

İbrahim Kalın'ın önünde poz verdiği 'Türk Bayrağı' tartışma yarattı

2025-01-28 00:39 - Gündem

CHP'li vekil iddiaları doğruladı: Muharrem İnce CHP'ye dönüyor mu?

2025-01-27 00:08 - Siyaset

Tanju Özcan 'kirli bilgiler geliyor' dedi: Savcı ve bilirkişilere 'baskı' iddiası

2025-01-24 00:08 - Siyaset

Facia ile ilgili sorumluluk kabul etmemişti: Eski çalışanı, Ersoy adına Ersoy’a izin vermiş!

2025-01-26 13:39 - Gündem

Takvim’de flaş ayrılık: Ergün Diler’in görevine son verildi

2025-01-29 00:08 - Yaşam

Serhan Asker ile Seda Selek de gözaltına alındı!

2025-01-28 19:28 - Gündem

Son Dakika... AFAD duyurdu: Çanakkale açıklarında 5.2 büyüklüğünde deprem!

2025-01-22 00:08 - Gündem

Yılın ilk MGK bildirisi: Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi yenilendi

2025-01-22 21:09 - Gündem

İlgili Haberler

İftar sonrası midenizi yormayacak hafif lezzet: Fincan tatlısı tarifi

00:00 - Yaşam

Kadir Gecesi ne zaman? 2025 Kadir Gecesi hangi gün, ayın kaçında?

00:00 - Yaşam

İftar sofrasını şenlendirecek etli tart tarifi

00:00 - Yaşam

Aşkların en zoru: Bir narsiste aşık olmak!

00:00 - Yaşam

Doğa tüzel kişi olursa!

00:09 - Yaşam

Günün Manşetleri

ABD'li bakandan Ukrayna'ya ültimatom: Barış yoksa para da yok

12:09 - Gündem

Edip Akbayram'ı kaybettik... Ünlü isimlerden yas paylaşımları

11:39 - Gündem

Memur ve emeklinin zam farkı belli oldu: İşte 2 aylık enflasyon hesabı...

11:08 - Ekonomi

Bakan Ali Yerlikaya duyurdu... 54 ilde 'Hücre-15' operasyonu: 334 şüpheli yakalandı!

08:38 - Gündem

Japonya'da gündem idam: 5 yılda bir düzenlenen anketten yine aynı sonuç çıktı

23:38 - Gündem