?>

‘Ötenazi ile hayvan sayısı azaltılamaz’

Veteriner Hekimler Derneği (VHD), Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında yaptığı açıklamada ötenazi ile sokak hayvanlarının sayısının azaltılamayacağını vurguladı.

Gündem - 6 ay önce

Veteriner Hekimler Derneği, Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, günün anlam ve önemine ilişkin tarihsel anımsatmalar yapılarak sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açan yasaya tepki gösterildi. Açıklamada, “Geçtiğimiz Temmuz ayında, sokak hayvanlarının sayısının kontrolü için Hayvanları Koruma Kanununda değişiklik yapılmış ve ötenazi kararlarını içeren yeni düzenlemeler yapılarak kamu vicdanında büyük tepkilere yol açılmıştır. Veteriner Hekimler Derneği olarak biz, ötenazi ile sokak hayvanı sayısının azaltılmayacağını bir kez daha vurguluyoruz” ifadeleri kullanıldı.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SIRALANDI

Sokak hayvanlarının popülasyonunun insancıl yöntemlerle kontrol edilmesi gerekliliğine dikkat çekilen açıklamada, “Ülkemizde sahipsiz sokak hayvanlarının korunmasına yönelik yetersiz altyapı ve kaynaklar, bu sorunun tüm yerel yönetimlerce, eş zamanlı ve seferberlik zihniyetiyle yönetilmesini ve denetimini zorunlu kılmaktadır. Çözüm önerilerimiz arasında, veteriner işlerinin belediyelerde daha etkin yönetilmesi, kısırlaştırma ve aşılama çalışmalarının hızlandırılması ve sokak hayvanları için yeterli sayıda ve hayvan refahına uygun barınma koşullarının sağlanması yer almaktadır” denildi.

‘ÇİFTLİK HAYVANLARININ REFAHI DA DİLE GETİRİLMELİ’

Sokak hayvanlarının refahının yanı sıra çiflik hayvanlarının koşullarına da dikkat edilmesi gerektiği söylenen açıklamada, “Özellikle sanayileşmiş ülkelerde endüstriyel hayvancılık adı altında çiftlik hayvanları ne yazık ki son derece olumsuz koşullarda varlıklarını sürdürmektedirler. Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde, yalnızca evcil hayvanlar değil, endüstriyel önem taşıyan hayvanları ve nesli tükenmekte olan yaban hayvanları da dikkate alınmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

İsrail Ordusu: Hizbullah lideri Nasrallah'ı öldürdük!

2024-09-28 12:39 - Dünya

İran'dan, İsrail'e füze saldırısı: Tel Aviv'de sirenler çalıyor!

2024-10-01 20:07 - Dünya

Ciro Immobile'den hakem tepkisi: 'Özür diliyorum ama...'

2024-10-01 00:08 - Spor

TBMM açılışında CHP lideri Özel, Erdoğan’ı ayakta karşıladı, Bahçeli DEM Parti ile el sıkıştı

2024-10-02 06:09 - Siyaset

Prof. Dr. Ufuk Akçiğit Cumhuriyet’e konuştu: 'Türkiye için bir mucize gerekiyor'

2024-09-30 05:08 - Ekonomi

Güvenli Ödeme Sistemi ikinci eldeki tüm alım satım işlemlerinde zorunlu hale geldi

2024-09-30 04:39 - Gündem

İmam hatipte 16 erkek çocuğa cinsel istismar: Müdür yardımcısı tutuklandı!

2024-10-02 18:39 - Gündem

Korku dolu anlar... Etrafa ateş açan şahıs polisi vurdu!

2024-10-01 01:08 - Asayiş

Özgür Özel, Hüseyin Can Güner’in düğün törenine katıldı

2024-09-29 01:08 - Siyaset

Sinan Ateş'in ailesine saldırı!

2024-10-02 16:03 - Asayiş

İlgili Haberler

Yazarımız Zülal Kalkandelen laikliği anlatacak

15:09 - Gündem

Tapulu arazilerine el konulan Samandağlıların avukatı: 'Risk altında 1500 dönüm arazi var'

15:08 - Gündem

Taha Akgül: Ceza alan Rıza Kayaalp'in arkasındayız

14:39 - Gündem

Son antrenmanda sakatlandı... Göztepe maçı öncesi Beşiktaş'a kötü haber!

14:38 - Gündem

Red Bull Four 2 Score’da ikinci eleme turu başlıyor

14:09 - Gündem

Günün Manşetleri

Tapulu arazilerine el konulan Samandağlıların avukatı: 'Risk altında 1500 dönüm arazi var'

15:08 - Gündem

Son antrenmanda sakatlandı... Göztepe maçı öncesi Beşiktaş'a kötü haber!

14:38 - Gündem

Tek lokmalık sağlık bombası: Muffin kalıbında yumurtalı sebze kapları

14:08 - Gündem

Atama mağduru öğretmenlerden iktidara tepki: 15 bin yetmez, 50 bin atama

13:39 - Gündem

Rasim Ozan Kütahyalı'nın ifadesi ortaya çıktı!

10:09 - Gündem