Gaziantep’te 6-9 yaş arası depremzede otizmli çocuklara eğlenceli ve öğretici yanı yüksek çeşitli etkinliklerle nefes olundu.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep İpekyolu Rotary Kulübü iş birliğinde düzenlenen 2’nci Otizm Umut Kampı ile deprem bölgesindeki otizmli bireyler ve anneleri için aile eğitimi ön planda tutularak hem eğitici hem de eğlenceli aktiviteler düzenlendi.
Otizmli bireylerin sosyal etkileşimini, iletişimini, davranışlarını geliştirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Seyr-i Antep Gençlik Kampı ve Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen program üç gün sürdü.
Programda anneler için hazırlanan meditasyon çalışmaları ve otizmli çocuklara sahip ailelerin nasıl ilerlemesi konusunda bilgilendirici eğitimler verilirken, çocuklar da Engelsiz Yaşam Merkezi’nde uzman eğitimciler eşliğinde bireysel ve grup olarak oyunlar oynadı.
“ÇOCUKLAR, DOYASIYA EĞLENME FIRSATI BULDU”
Etkinliğe katılım sağlayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Feray Yılmaz yaptığı konuşmada deprem bölgesinden kampa katılan 23 otizmli çocuğun ve ailesinin, düzenlenen atölye etkinlikleri ile hem eğitim aldıklarını hem de doyasıya eğlenme fırsatı yakaladıklarını söyledi.
Yılmaz” Otizm hastalık değil, gelişimsel bir farklılıktır. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanlığımız ile Gaziantep İpekyolu Rotary Kulübü’nün iş birliğiyle düzenlenen 2. Otizm Umut Kampı etkinliğinde deprem bölgesindeki illerimizden gelen otizmli çocuklarımız ve anneleriyle farkındalık oluşturma ve eğitim amaçlı programımızda bir araya geldik. Bu etkinlikte çocuklarımız öğretmelerle birlikte vakit geçirirken, annelerimiz uzman öğretmelerimiz ile birlikte yoğun ve güzel bir eğitime dahil oldular” diye konuştu.