?>

Özel’in Bahçeli’yle diyaloğu, ‘dış kamuoyuna mesaj’ olarak değerlendirildi

MHP kanadında, Bahçeli’nin Özel’e yönelik sözleri “İç politikada birbirimizi eleştirebiliriz. Sözlerimizi de söyleyeceğiz ancak dış kamuoyuna karşı birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu dış kamuoyuna net bir şekilde göstermeliyiz yorumları yapılıyor.

Siyaset - 6 ay önce

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile “samimi diyaloğu”, Özel tarafından “Ben sabah söylediğim şeyi siyaseten söyleyip, akşam telafi edecek hiçbir söz söylemedim” diye değerlendirilse de MHP kanadı bu değerlendirmeye itiraz ediyor. MHP kanadında, Bahçeli’nin Özel’e yönelik sözleri “İç politikada birbirimizi eleştirebiliriz. Sözlerimizi de söyleyeceğiz ancak dış kamuoyuna karşı birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu dış kamuoyuna net bir şekilde göstermeliyiz. Birlik olamayan her toplum dağılmıştır. Yan yana durmak şart. Bu nedenle Özel’in genel kurulda Erdoğan’a karşı tavrını ‘dış kamuoyuna karşı mesaj’ olarak görüyor ve önemli buluyoruz. Genel Başkanımızın sözleri bu çerçevede değerlendirilmeli” yorumları yapılıyor.

MHP kanadında Bahçeli’nin Özgür Özel’e yönelik sözleri için şu değerlendirme yapılıyor:

‘TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK TEHDİT’

“Devlet Bahçeli’nin her zaman altını çizdiği bir ifadesi bulunuyor. ‘Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben.’ Tarihsel süreçte değerlendirildiğinde Anadolu’da Türk coğrafyasını yok etmek isteyen güçlere karşı Kurtuluş Savaşı mücadelesi verilmiş ve yeni bir devletin temelleri atılmış. Türkiye Cumhuriyeti devletini her türlü tehlikeye karşı korumak bu ülkede yaşayan her vatandaşın asli görevidir. İçinde bulunduğumuz coğrafya sadece bu zamanlarda değil, tarih boyunca ele geçirilmek istenen topraklardır. Hemen yanı başımızda çok değil, 2000’li yılların başında Irak’a yönelik bir müdahale oldu. ABD’nin bu müdahalesinin ardından Irak bir türlü belini doğrultamadı. İran’ın durumu ortada. Kuzeyimizde devam eden bir Rusya-Ukrayna savaşı var. Hemen güneyimizde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da sözünü ettiği Suriye ile çok yakın sınırımız var ve burada PKK, PYD gibi terör unsurlarına karşı Türkiye’nin yürüttüğü mücadele var. Ayrıca İsrail sadece Lübnan, Gazze, İran, Mısır gibi ülkeler için değil, Türkiye için de çok büyük bir tehdit haline dönüştü. Netanyahu ‘vaat edilmiş topraklar’ diyerek tüm bölgeyi ele geçirmeyi hedefliyor. Gazze’de yaşananlar malum. Aynı şeyin yarın Türkiye’ye olmayacağını söylemek, hayalcilik. Türkiye bu nedenle birlik ve beraberlik içinde hareket etmeli.”

Haftanın Öne Çıkanları

İsrail Ordusu: Hizbullah lideri Nasrallah'ı öldürdük!

2024-09-28 12:39 - Dünya

İran'dan, İsrail'e füze saldırısı: Tel Aviv'de sirenler çalıyor!

2024-10-01 20:07 - Dünya

Ciro Immobile'den hakem tepkisi: 'Özür diliyorum ama...'

2024-10-01 00:08 - Spor

TBMM açılışında CHP lideri Özel, Erdoğan’ı ayakta karşıladı, Bahçeli DEM Parti ile el sıkıştı

2024-10-02 06:09 - Siyaset

Prof. Dr. Ufuk Akçiğit Cumhuriyet’e konuştu: 'Türkiye için bir mucize gerekiyor'

2024-09-30 05:08 - Ekonomi

İmam hatipte 16 erkek çocuğa cinsel istismar: Müdür yardımcısı tutuklandı!

2024-10-02 18:39 - Gündem

Güvenli Ödeme Sistemi ikinci eldeki tüm alım satım işlemlerinde zorunlu hale geldi

2024-09-30 04:39 - Gündem

Korku dolu anlar... Etrafa ateş açan şahıs polisi vurdu!

2024-10-01 01:08 - Asayiş

Sinan Ateş'in ailesine saldırı!

2024-10-02 16:03 - Asayiş

Güzellik merkezi çalışanı Zehra, gece kaldığı arkadaşının evinde ölü bulundu

2024-10-02 16:39 - Asayiş

İlgili Haberler

Mansur Yavaş: Bu milletin gençleri cesareti Atatürk'ten öğrendi!

13:36 - Siyaset

Ekrem İmamoğlu'nun babası Silivri ziyaretini anlattı: 'O bize moral verdi...'

13:38 - Siyaset

Erkan Baş: Adalet için birleşmeliyiz

04:38 - Siyaset

Ali Mahir Başarır haciz konulan Porsche marka aracını paylaştı: 'Ne kadar lüks değil mi?'

06:08 - Siyaset

Özgür Özel'den Maltepe mitingi çağrısı

22:28 - Siyaset

Günün Manşetleri

Mansur Yavaş: Bu milletin gençleri cesareti Atatürk'ten öğrendi!

13:36 - Siyaset

Dilek İmamoğlu: Annelerin ahını aldığınız için yenileceksiniz!

13:10 - Gündem

Ali Mahir Başarır haciz konulan Porsche marka aracını paylaştı: 'Ne kadar lüks değil mi?'

06:08 - Siyaset

Ümit Özdağ Silivri'den paylaştı: '66 gündür ilk kez...'

05:39 - Gündem

Erkan Baş: Adalet için birleşmeliyiz

04:38 - Siyaset