?>

Özgür Çelik'ten Davut Gül'e tepki: 'İstanbul Valisi siyasi tartışmalara girmemeli

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İstanbul Valisi Davut Gül'ün Sosyal medya belediyeciliğiyle laf cambazlığı yapmalarına ve binlerce emekçinin ortaya koyduğu hizmeti karalamalarına müsaade etmeyeceğiz açıklamasına, sosyal medya hesabı üzerinden cevap verdi.

Siyaset - 3 saat önce

İstanbul Valisi Davut Gül'ün Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın açıklamalarına sosyal medya üzerinden verdiği yanıta CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'ten cevap geldi.

Çelik, "CHP'li bir belediye, okulları temizlediğinde ancak bundan mutlu olmak gerekir" dediği açıklamasında "İstanbul Valisi siyasi tartışmalara girmemeli" ifadelerini kullandı. 

Özgür Çelik yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Sayın Vali. Kamu kurumları birbirinin rakibi değildir. Bu tartışmaların yeri sosyal medya, öznesi de valiler olmamalıdır. CHP'li bir belediye, okulları temizlediğinde ancak bundan mutlu olmak gerekir. Bir teşekkürü geçtik, niye okulları temizliyorsunuz, neden çocuklara beslenme veriyorsunuz diye neredeyse suçlu ilan ediliyoruz. Beslenme verdiğimiz çocuklar, başka ülkelerin çocuğu değil, bu memleketin çocukları. Temizlediğimiz okullar bu ülkenin okulları. Salgın hastalıkları engellemek, evlatlarımızın sağlığını korumak ve güzel ortamlarda ders yapmasını sağlamaktan başka gayemiz yok. 

"YÜZLERCE OKULUN TEMİZLİĞİNİ BELEDİYELERİMİZ ELİYLE YAPIYORUZ"

Sayıları size ulaştıranların kim olduğunu bilmiyoruz, ancak bizdekiler farklı, doğru bilgilendirme yapayım: Beslenme saati ile on binlerce çocuğa destek sağlıyoruz. Her ay yüz bin haneye süt ulaştırıyoruz. Sadece İBB eli ile 100 bin üniversite öğrencisine burs veriyoruz. Yüzlerce okulun temizliğini belediyelerimiz eliyle yapıyoruz. Yönetimde olduğumuz ilçelerde okulların hemen hemen tamamının bakım ve onarım işlerini belediyelerimiz yapıyor. Biz bu çalışmaları halkımızın faydasına yapıyoruz. Halkın parasını, halk için, evlatlarımız için kullanıyoruz. Ancak yine hatırlatayım, bu konuların yeri sosyal medya olmamalı, İstanbul Valisi siyasi tartışmalara girmemeli. Hele bir siyasi parti diliyle hiç yorum yapmamalı! Dilerseniz size detaylı olarak çalışmalarımızı yüz yüze anlatabiliriz."

Sayın Vali. Kamu kurumları birbirinin rakibi değildir. Bu tartışmaların yeri sosyal medya, öznesi de valiler olmamalıdır. CHP'li bir belediye, okulları temizlediğinde ancak bundan mutlu olmak gerekir. Bir teşekkürü geçtik, niye okulları temizliyorsunuz, neden çocuklara… https://t.co/JP9udGhA8l

— Özgür Çelik (@ozgurcelikchp) October 14, 2024

Çelik'in açıklamalarına tepki gösterdiği İstanbul Valisi Davut Gül, şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Bir kamu yöneticisi olarak görev yaptığım süre içerisinde siyasi tartışmalara girmemeye azami özen gösterdim - göstermekteyim. Ancak Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın “Devlet yetmiyor, kurumlar çöktü, izin versinler okulları temizleyeceğiz.” şeklindeki açıklamaları, siyasi polemikten ziyade devletimizi ve devletimizin kurumlarını acz içinde gösterme amacı taşıdığını değerlendirdiğim için bu açıklamayı yapma gereği hissettim. İstanbul’umuzda toplam 3 bin 963 ilk ve orta dereceli okul bulunuyor. Bu okullarımızda çeşitli statülerde toplam 18 bin 465 temizlik personeli görev yapmaktadır. Bu personelin tüm özlük hakları, kamu kaynaklarından karşılanmaktadır. Temizlik yapmak istiyorlarsa, pislikten geçilmeyen arka sokaklardan başlayabilirler. Çok paraları varsa, yıllardır ödemedikleri borçlarını ödeyebilirler. Kendi asli işlerini yaptıktan sonra diğer kamu hizmetlerine ya da öğrencilerimize destek vermek isterlerse bir protokol dahilinde tamamına destek de olabilirler. Ama 3 bin 963 okuldan 5 tanesine temizlik personeli desteği, 3 milyon öğrenciden 250 tanesine yemek desteği vererek sosyal medya belediyeciliğiyle laf cambazlığı yapmalarına ve binlerce emekçinin ortaya koyduğu hizmeti karalamalarına müsade etmeyeceğiz."

Haftanın Öne Çıkanları

Katil Semih Çelik'in annesi ilk kez konuştu

2024-10-08 09:38 - Gündem

İsmi anılıyordu: Sedat Peker’den ‘Köfteci Yusuf’ açıklaması

2024-10-11 03:38 - Gündem

Erdoğan'ın memleketinde 'Burger King' krizi

2024-10-12 23:09 - Gündem

Tarkan'dan Gebze'de yaşanan hayvan katliamına tepki

2024-10-12 09:08 - Magazin

'Bu pazar seçim olsa...': Son seçim anketinde ilk sırada 'kararsızlar' var!

2024-10-10 00:38 - Siyaset

Sıla bebeğe acı veda... Gözyaşları sel oldu: Tabut küçük, acı büyük

2024-10-08 14:38 - Gündem

Portekiz, Polonya'ya deplasmanda acımadı

2024-10-13 00:08 - Gündem

AKP'li vekilin ailesi kamudan 144 milyon TL ihale almış!

2024-10-12 11:20 - Gündem

YARIN günlerden Cumhuriyet Kitap! 10 Ekim 2024 / Sayı 1808!

2024-10-09 00:08 - Gündem

Yunanistan doludizgin: 4'te 4 yaptı!

2024-10-14 00:38 - Spor

İlgili Haberler

Ümit Özdağ, Fatma Şahin'e söylediklerini anlattı: 'Yüzü bembeyaz oldu'

23:09 - Siyaset

Tanju Özcan'dan Mustafa Destici'ye: Vergisinden maaş aldığın rakı fiyatından haberin yok

22:09 - Siyaset

Hüseyin Baş: Bir irade Erdoğan’dan anayasayı değiştirmesini istiyor

19:40 - Siyaset

CHP'li Öztürkmen: Şimdi de 'borçlanma vergisi' geliyor!

19:32 - Siyaset

CHP’li Meriç: Acı gerçek; gençlerimiz metamfetamin tuzağında!

19:28 - Siyaset

Günün Manşetleri

İBB’nin Taksim’deki 100. yıl takına şikayet

06:09 - Gündem

AKP’li belediyeye ‘tedbir’ işlemedi

05:38 - Gündem

Şüpheli serbest bırakıldı, veliler isyan etti: Okulda taciz iddiası

05:09 - Gündem

Belediyelerde TİS krizi greve dönüyor

04:38 - Gündem

12 bebeğin ihmalden ölmesi olayını araştıran savcıyı tehdit ettiler: 100 bin dolara vuracaktım

04:09 - Gündem