?>

Özgür Özel, Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdı: Darbeyi püskürttük!

CHP lideri Özgür Özel, 21’inci Olağanüstü Kurultay'ın ardından Parti Meclisi (PM), Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri ve milletvekilleriyle Anıtkabir'i ziyaret etti.

Siyaset - 8 saat önce

CHP lideri Özgür Özel, 21’inci Olağanüstü Kurultay'ın ardından Parti Meclisi (PM), Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri ve milletvekilleriyle Anıtkabir'i ziyaret etti.

Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Milletimiz; iradesini, demokrasiyi ve kurduğunuz partimizi hedef alan alanlara, sizin partinizden sizin kurduğunuz Cumhurbaşkanlığı makamına aday olan Ekrem İmamoğlu ve arkadaşlarımıza karşı darbe girişimine geçit vermemiştir" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel: Aziz Atatürk; Milletimiz sizin partinizden sizin kurduğunuz Cumhurbaşkanlığı makamına aday olan Ekrem İmamoğlu ve arkadaşlarımıza karşı darbe girişimine geçit vermemiş, inancımızı daha da pekiştirmiştir!https://t.co/vs4vbuQJ1w@emrkongar pic.twitter.com/BskLBcfxPp

— Gazikent27 (@Herdaim_Haber) April 12, 2025

CHP'nin 21'inci Olağanüstü Kurultayı'nda Genel Başkanlığa bir kez daha seçilen Özgür Özel, partisinin MYK üyelerini belirlemek üzere bugünkü PM toplantısı öncesinde PM, YDK üyeleri ve milletvekilleriyle Anıtkabir'i ziyaret etti.

Atatürk'ün mozolesine kırmızı ve beyaz çiçeklerden oluşan ve üzerinde Cumhuriyet Halk Partisi yazan çelengin bırakılması ve saygı duruşunun ardından Özel'in başkanlığındaki heyet, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

Özel, burada Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

-Aziz Atatürk, Sayın Genel Başkanım, 6 Nisan 2025 tarihinde gerçekleştirdiğimiz 21'inci Olağanüstü Kurultayımızda görev alan Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu ve 28. Dönem milletvekillerimiz ile birlikte huzurunuzdayız.

-19 Mart 2025 tarihli sivil darbe girişimine karşı ülkemizin dört bir yanında ayağa kalkan, bizlere emanet ettiğiniz Cumhuriyeti ve demokrasiyi kararlılıkla savunan ve bu darbe girişimini piskürten milyonlar adına buradayız.

-Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu inancıyla, sizden ve kurucu kadrolarımızdan aldığımız ilhamla ülkemizde adaleti, hukuku ve tam demokrasiyi hakim kılıncaya dek yılmadan, yorulmadan çalışacağımıza söz veriyoruz.

-Sayın Genel Başkanım, milletimiz; iradesini, demokrasiyi ve kurduğunuz partimizi hedef alan alanlara, sizin partinizden sizin kurduğunuz Cumhurbaşkanlığı makamına aday olan Ekrem İmamoğlu ve arkadaşlarımıza karşı darbe girişimine geçit vermemiştir. Milletimizin bu duruşu geleceğe dair inancımızı daha da pekiştirmiştir.

-Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkelerini hakim kılmak için her alanda ve her mekanda mücadele etmeye devam edeceğiz. Size ve silah arkadaşlarınıza minnetlerimizi sunuyor, tüm şehitlerimizi ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş tüm yurttaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun.

CHP Lideri Özel, daha sonra İsmet İnönü'nün kabrini de ziyaret ederek, saygı duruşunda bulundu. Ardından Özel, Anıtkabir'deki çocuklar ve vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Umut Yılmaz CHP'den istifa etti!

2025-04-07 19:45 - Siyaset

Şehitkamil Belediyesi'nde CHP’li 3 başkan yardımcısı istifa etti!

2025-04-08 17:24 - Gündem

Umut Yılmaz ve 5 meclis üyesi CHP'den istifa etti!

2025-04-08 11:50 - Siyaset

Bahçeli de 'yapay zeka fotoğraf' akımına katıldı!

2025-04-07 13:54 - Gündem

Berhan Şimşek, 'CHP kurultayının iptali için dilekçe verdi' iddiası

2025-04-09 10:32 - Siyaset

İmamoğlu'nun davası 16 Haziran'a ertelendi. İşte savunması...

2025-04-11 13:39 - Gündem

İmamoğlu'ndan sert çıkış: Ailemizi taciz etmeyi bırakın!

2025-04-09 14:09 - Gündem

Aday olamayan Berhan Şimşek ve Özgür Özel tartıştı!

2025-04-06 15:04 - Siyaset

Erdoğan'dan CHP'ye: Ortaya çıkanlar, ortaya çıkacakların habercisidir

2025-04-08 18:58 - Siyaset

Bahçeli'den, Özgür Özel'e 'cunta' tepkisi

2025-04-07 17:30 - Siyaset

İlgili Haberler

Fatih Erbakan’dan iktidara '3 Y' tepkisi: 'Kitabını yazdılar'

01:08 - Siyaset

Ülkü Ocakları'nın eski İl Başkanından İmamoğlu imza kampanyasına destek

00:38 - Siyaset

Dervişoğlu: İmralı'da Öcalan'la buluşanlar, sarayda Erdoğan'la buluştu

19:20 - Siyaset

İmamoğlu: Milletin malına mülküne çökenler kendi tuzaklarında boğulacak!

20:45 - Siyaset

Yeniden Refah Partisi'nde toplu istifalar sürüyor

00:39 - Siyaset

Günün Manşetleri

Inter şampiyonluk yolunda bir engeli daha geçti

03:08 - Gündem

Hakan Daltaban: 'Kadroya Beşiktaş'ın ne olduğunu anlatmaya çalışıyoruz'

02:39 - Gündem

Sergen Yalçın'dan sert eleştiri: 'Bir an önce Beşiktaş'tan gönderin'

02:08 - Gündem

İzmir'de öğrenciler protestolara devam ediyor: 'Bu ülkenin gençliği biat etmeyecek'

01:39 - Gündem

Fatih Erbakan’dan iktidara '3 Y' tepkisi: 'Kitabını yazdılar'

01:08 - Siyaset