?>

Özgür Özel'den Bahçeli'ye 4 Sinan Ateş sorusu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu. Özel, açıklamalarında MHP lideri Bahçeli'nin metin yazarlarının yanıtlaması istemiyle Sinan Ateş cinayetiyle ilgili 4 soru sordu.

Siyaset - 9 ay önce

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu. Özel, açıklamalarında MHP lideri Bahçeli'nin metin yazarlarının yanıtlaması istemiyle Sinan Ateş cinayetiyle ilgili 4 soru sordu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özel, açıklamalarında Kobani davasındaki mahkeme kararlarını 'siyasi karar' olarak niteledi.

Özel, Bahçeli'ye de 'metin yazarlarının' yanıtlaması istemiyle 4 Sinan Ateş sorusu iletti. Özel konuya ilişkin açıklamasında, "Size bu soruları yazan o arsız metin yazarları şu dört soruya tanıt versin; Sinan Ateş iddianamesinden isimler nasıl ayıklanmıştır, Ölümden sonra kimse tweet atmayacak, cenazeye gitmeyecek diyen ikisi kimdir, Ülkü Ocakları Genel Başkanının aracına statüyü kim sağlamıştır, Sinan Ateş davasının üstüne sis çöktüren iki kişinin payı nedir?" ifadelerini kullandı.

Özel'den Bahçeli'ye 4 Sinan Ateş sorusu: İddianameden isimler nasıl ayıklanmıştır?Kimse tweet atmayacak, cenazeye gitmeyecek diyen ikisi kimdir?Ülkü Ocakları aracına statüyü kim sağlamıştır?Davanın üstüne sis çöktüren iki kişinin payı nedir?https://t.co/qqEYZsu3Hf@emrkongar pic.twitter.com/M7GP2zDQLh

— Gazikent27 (@Herdaim_Haber) May 21, 2024

Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bugün 21 Mayıs. Çerkes soykırımının ve sürgününün yıl dönümü. Bu büyük acıyı bugün de bir kez daha paylaşıyor, onlara bu zulmü yaşatanları lanetliyoruz.

Bu hafta 1000. hafta. Bu hafta anayasal hakkın kullanımına şahitlik etmek istiyoruz. CHP her hafta olduğu gibi bu hafta da orada olacak. Cumartesi Anneleri'nin etrafındaki utanç bariyerlerini kaldırın.

Genel Başkanımız Özgür Özel, partimizin haftalık TBMM Grup toplantısında konuşuyor. https://t.co/G8Kc6haCzQ

— CHP ???????? (@herkesicinCHP) May 21, 2024

KOBANİ DAVASI 

10 kişiye yakın bir milletvekili ekibimiz Kobani davasının karar duruşmasını takip ettiler. HDP’nin Eş Genel Başkanları sayın Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da yargılandığı davada hukuki değil siyasi kararların verildiğine hep birlikte şahitlik ettik.

BAHÇELİ'YE 4 SİNAN ATEŞ SORUSU

Bahçeli, Kobani kararlarına siyasi kararlar dememizi ‘normalleşmeye’ aykırı olduğunu söylemiş.

Bana da 4 tane anormal soru sormuş. 4 tane soruyu okumaya utanırım.

Ben bu soruların kime sorulacağını biliyorum da ben bu seviyeye inmek istemiyorum. Soruların içinde ‘Kürdistan kurulsun mu? Ne diyorsun?’ falan gibi şeyler var. Valla sayın Bahçeli dönmüş bunları promterdan okumuş. Ben o promter’a kimin yazdığını biliyorum. Gerçek MHP’lilerin tüylerini diken diken yapan ikili.

Size bu soruları yazan o arsız metin yazarları şu dört soruya yanıt versin; Sinan Ateş iddianamesinden isimler nasıl ayıklanmıştır, Ölümden sonra kimse tweet atmayacak, cenazeye gitmeyecek diyen ikisi kimdir, Ülkü Ocakları Genel Başkanının aracına statüyü kim sağlamıştır, Sinan Ateş davasının üstüne sis çöktüren iki kişinin payı nedir?

CHP bir davaya 'siyasi' dediği için normalleşmeye bir şey olmaz. Türkiye normalleşecekse böylesi bir durumda sorgulanma, yargılanmanın önünde kimse kalkan olmayacak. Bu ayıptan MHP de Türkiye de kurtulacak.

YARGI PAKETİNE İLİŞKİN

Şimdi 9'uncu Yargı Paketi geliyor. İstanbul Sözleşmesi'nden bir gecede çıkarken yaptıklarını savunmaya başladılar. Şimdi o kanunun en önemli maddelerinden birisi eşine, kadına şiddet uygulayanların uzaklaştırılması, zorlama hapsine itiraz yolunu açıyorlar. 6284'ün içini boşaltacak diye kadın örgütleri uyarıyordu, şimdi tazyik hapsini kaldırmaya yönelik itiraz mekanizmasını getirmeye.

İkinci husus AYM'nin bir kararı var. Kadın isterse kızlık soyadını kullanabilir. Onu düzenleyeceklerine onu yasaklayan kanun maddesi getirmişler. AYM'nin 153'üncü maddesinin arkasından dolanıyorlar. CHP olarak kadının ister evlilik sonrası eşinin soyadını, ister önceki soyadını, ister ikisini birden kullanmasını savunuyoruz. Bu mücadelenin arkasında olacağız.

ATA EMRE AKMAN'IN HAYATINI KAYBETMESİ ÜZERİNE

Balıkesir Üniversitesi'nde 20 yaşında Ata Emre Akman, motokuryelik yapıyor. Önüne bir araç geçiyor ve 23 yerinden bıçaklanarak hayatını kaybediyor. Babası Albay Erol Akman'ı aradım. Babası 'Ben yandım, başka babalar yanmasın' diyor. 2022'de 58, 2023'te 68 motokurye hayatını kaybetmiş.

İKTİDARA KAMUDA TASARRUF TEPKİSİ

Hükümet sürekli kendi ekonomik tahminleri tutturamadığını itiraf edip, revize etmekle meşgul. Enflasyon hedefi yüzde 33'tü şimdi yüzde 38 olarak revize ettiler. Kamuda tasarruf adı altında memurun servisiyle uğraşıyorlar, öğretmen ataması yapmamayı marifet sayıyorlar.

Enflasyonu düşüreceğiz diye asgari ücrete zam yapmayanlar, emekliyi 10 bin liraya muhtaç bırakanlar köprülere, yollara yüzde 181 zam yapıyorlar. Sonra da enflasyonla mücadeleden bahsediyorlar.

Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil'den 100 genç ile Samsun çıkarması...

2024-05-19 15:47 - Yerel

Demirtaş: Bana ceza verildi diye ‘Benden sonrası tufan’ demem

2024-05-18 10:45 - Siyaset

İran Cumhurbaşkanı Reisi kazada hayatını kaybetti!

2024-05-19 16:25 - Dünya

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş: Beni de öldürecekler!

2024-05-18 11:58 - Gündem

Emekli Orgeneral Çetin Doğan tahliye oldu!

2024-05-17 20:18 - Gündem

Piyade Sözleşmeli Onbaşı Recep Kabala şehit oldu!

2024-05-18 10:27 - Asayiş

'Yerli ve milli' vakıflar AB fonu almış!

2024-05-19 09:02 - Gündem

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 'Roma' cevabı

2024-05-21 14:37 - Siyaset

Otoyol ve köprü ücretlerine zam geldi!

2024-05-14 23:28 - Ekonomi

İsimsizler Kültür ve Dayanışma Derneği kuruldu

2024-05-17 20:10 - Yerel

İlgili Haberler

Selahattin Demirtaş'tan 'Barışın yanında olalım' çağrısı: 'Erdoğan, Bahçeli ve Ö

02:38 - Siyaset

CHP Sözcüsü Deniz Yücel'den AKP Sözcüsü Ömer Çelik'e: 'Gerçeklerin üstünü örtmeye çal

01:39 - Siyaset

Sevinç İnönü CHP'ye üye oldu

00:38 - Siyaset

Erdoğan: Artık yeni bir safhaya geçilmiştir

21:19 - Siyaset

Makam odasında darp soruşturması... Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez görevine iade edildi

12:09 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kırklareli'nde Ergene Nehri kenarında ceset bulundu

10:09 - Gündem

Daltonlar suç örgütünün yöneticilerinden Sinan Memi İstanbul'a getirildi

09:38 - Gündem

Teravih namazında feci olay: Doğal gazdan etkilenen 48 kişi hastanelik oldu!

08:39 - Gündem

Trump ile Zelenski'nin tartışmasına Elon Musk sessiz kalmadı

06:08 - Gündem

Selahattin Demirtaş'tan 'Barışın yanında olalım' çağrısı: 'Erdoğan, Bahçeli ve Ö

02:38 - Siyaset