?>

Özgür Özel: Taksim özgürleşene kadar bu mücadele sürecek

1 Mayıs kutlamaları için CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da Saraçhane’ye geldi.

Gündem - 12 ay önce

1 Mayıs kutlamaları için CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da Saraçhane’ye geldi.

Yürüyüşün önündeki engelin kaldırılması için polis amiriyle görüşme yapan Özgür Özel, taleplerinin emniyet tarafından kabul edilmediğini açıkladı.

Yürüyüş öncesi açıklama yapan Özel, “Taksim tam olarak özgür olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Birileri Taksim'i kendi egemenliğinde görüyor” dedi. 

"HALKIN ÖNEMLİ BİR KAZANIMIDIR"

Özel, "Kaba kuvvetle sağlanan iktidar gitgide sona yaklaşan iktidardır. Özgürlükleri gözettiğimizde demokratik bir ülke oluruz. Taksim'e doğru hareket ediyor olması bu halkın önemli bir kazanımdır. Umarım polisin müdahale etmediği yaralanmaların olmadığı bir gün olur. Taksim tam olarak özgür olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. İçişleri Bakanımız güvenlik önlemlerini gerekçe sundu ne yazık ki. Siz polisle Taksim'i koruyorsanız sizin egemenliğiniz polis egemenliğine bağlıdır. Bu vakitten sonra da içişleri Bakanı ile bir şey konuşmaya gerek yok" açıklaması yaptı.

İmamoğlu ise şu ifadeleri kullandı:

"Son 5 yıldır Saraçhane, hak arama noktasına dönüştü. Saraçhane'deki hak arama mücadelelerinin sonu başarıyla sonuçlandı. Bu hak arama mücadelesi sonuca ulaşacak. Bu süreci umarım iyi izlerler. Böyle bir bayramı yok sayan anlayıştan umarım vazgeçerler."

"HEDEF TAKSİM MEYDANI'DIR"

CHP lideri Özgür Özel ikinci bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı:

"Bu legal örgütler, sendikalar ne söylüyorlar ne yapıyorlarsa ona göre davranılacak. Ama Saraçhane'ki bu iradenin kendisi de çok önemli bir kazanımdır. Taksim özgürleşene kadar bu mücadele sürecektir. Hedef Taksim Meydanıdır, çünkü 1 Mayısın sembolü Taksim Meydanıdır. Geçen seneye kadar Taksim'i 2010'larda açıp bunu billboardlarda övünç meselesi yapanlar şimdi bir utancı yaşatıyorlar. Anayasa diyorsa ki AYM kararı herkes için bağlayıcıdır, meydan o halde emekçilerindir.

"POLİSE SESLENİYORUM"

Buna rağmen yasaklanırsa, anayasa düzeni, devlet düzeni ortadan kalkar. O yüzden bu yanlışa itiraz ediyoruz. Polislerin de evlerinde bekleyen evlatları var. Kanunsuz eylemlerin sorumluluğu onlarda değil. Polise sesleniyorum; buradaki mekçiler sizin kardeşinizdir, ne teröristtire, ne marjinal yapılardır. Onları düşman görüp, terörist görüp, kanunsuz emirlerle onların yaralanmasına, zor durumda kalmasına sebebiyet vermeyin. Bayramınız kutlu olsun, bayramların bayram gibi kutlanacağı günler yakındır. Taksim bugün özgürleşmezse, yarın özgürleşir!

Kanunsuz emirlere uyup da buradaki emekçi kardeşlerinizin yaralanmasına, zor durumda kalmasına sebebiyet vermeyin!"

Haftanın Öne Çıkanları

Kadını ‘Cehennemde yanacaksın’ diye taciz etti!

2024-04-27 12:22 - Gündem

Rolex ile gündem olan AKP'li bu kez 2 milyonluk saatle görüntülendi

2024-04-27 17:18 - Gündem

Menzil şeyhinin oğlu lüks aracından indi, şemsiye tutturdu!

2024-04-30 08:59 - Gündem

Başkan Yılmaz'ın yönetim kadrosu belli oldu

2024-04-30 08:16 - Yerel

İsmailağa'dan parkta oturan başörtülü kadınlara taciz!

2024-04-26 22:41 - Gündem

'Murat Kurum kazanır' diyen ünlü astrolog böyle çark etti!

2024-04-28 18:50 - Magazin

Bilecen: İşe gelmeden maaş alanlar var, süre verdim!

2024-04-28 12:10 - Gündem

Gaziantep'te kadın kılığında iki hırsız yakalandı!

2024-04-26 18:28 - Asayiş

Tekel bayilerden BAT grubu sigaralara boykot kararı

2024-04-29 20:59 - Gündem

Mülakatı savunan bakanın eşi okul müdürü olarak atanmış!

2024-04-29 12:51 - Eğitim

İlgili Haberler

Lucas Torreira galibiyetin şifresini verdi: 'Kazanıyoruz çünkü...'

03:39 - Gündem

Filistin için protesto düzenleyen gençlerin AKP Ankara İl Başkanlığına yürüyüşüne izin verilmedi

03:38 - Gündem

Mesut Bakkal'dan flaş sözler: 'Sorun bensem bırakıyorum'

03:09 - Gündem

Jose Morais'ten mağlubiyet açıklaması: 'Galatasaray izin vermedi'

03:08 - Gündem

Galatasaray'dan ayrılacak mı? Okan Buruk'tan iddialara yanıt!

02:39 - Gündem

Günün Manşetleri

Filistin için protesto düzenleyen gençlerin AKP Ankara İl Başkanlığına yürüyüşüne izin verilmedi

03:38 - Gündem

Mesut Bakkal'dan flaş sözler: 'Sorun bensem bırakıyorum'

03:09 - Gündem

Müsavat Dervişoğlu'ndan 'Cumhurbaşkanı adaylığı' sorusuna yanıt

02:38 - Siyaset

Mario Lemina'dan şampiyonluk mesajı: 'Yarış falan yok...'

02:08 - Gündem

Gönül Dağı dizisinin 'Taner'i' Berk Atan trafik kazası geçirdi

01:39 - Gündem