Özgür Özel: 1,5 yıl sonra erken seçimi olası görüyorum!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, erken seçim ve siyasette normalleşme tartışmalarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Siyaset - 3 gün önce

CHP lideri Özel, BirGün'e verdiği demeçte gündem olan 'erken seçim' mesajına ilişkin soruları yanıtladı. Toplumun yarıya yakınında erken seçim talebi olduğunu ve bu talebin günden güne arttığını kaydeden Özel, "1,5 yıl sonra erken seçimi olası görüyorum" dedi. Siyasette normalleşme tartışmalarına da değinen Özel, "Kimse muhalefetten yumuşama beklemesin. Muhalefet görevini yapacak" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, erken seçim ve siyasette normalleşme tartışmalarına yönelik değerlendirmelerde bulundu. 

Kimsenin muhalefetten normalleşme beklememsi gerektiğini vurgulayan Özel, "Kimse muhalefetten yumuşama beklemesin.İhtiyaç olduğunda görüşürüz, normali bu. Muhalefet görevini yapacak" diye konuştu. 

"TOPLUMUN YARIYA YAKININDA ERKEN SEÇİM TALEBİ VAR"

Ekonomik krize dikkat çeken Özel, "Millet bu kadar zorluk içindeyken kimse bizden yumuşama beklemesin" dedi. Diyalog zemininin sürmesi gerektiğini kaydeden Özel, "Benim işim mağdurun, yoksulun, güvencesizin hakkını korumak. Bu kadar ağır şartlar varken muhalefet mi yumuşayacak?" diye sordu. 

BirGün yazarı Doğan Tılıç'a verdiği demeçte yaptığı erken seçim değerlendirmesi de sorulan Özel, "(Yerel seçimler) O günden bu yana yayınlanan anketlerde CHP her ay birinci parti durumunu muhafaza ediyor. Erken seçim talebi her an artıyor. Toplumun yarıya yakınında erken seçim talebi var" ifadelerini kullandı. 

Özel, özetle şunları söyledi: 

"Biz 31 Mart seçimlerinde oy isterken bunun bir yerel seçim olduğunu, herkesten oy istediğimizi söylemiştik. Seçim gecesi de şunu söyledik; 'aldığımız desteğin farkındayız. Erken seçimi ancak halk ister.' (Yerel seçimler) O günden bu yana yayınlanan anketlerde CHP her ay birinci parti durumunu muhafaza ediyor. Erken seçim talebi her an artıyor. Toplumun yarıya yakınında erken seçim talebi var" dedi.

Ekonomi bu kadar kötüye giderken asgari ücrete zam yapmazsanız. Esnafı duymaz, para yok derken yandaşlar vergi ödemezse bıçak kemiğe dayanır. Değerlendirmem şudur; bence  yıl tamamlanmaz. 1,5 yıl sonra erken seçimi olası görüyorum. Ben erken seçim ister miyim? Gelecek ay olsun isterim.

(Erdoğan-Bahçeli görüşmesi) Normalleşme en çok MHP ve içindeki iki kişiyle temsil edilen bir odağı rahatsız etti. O odaklar MHP'yi belirli bir yere çektiler ve rest çektirdiler. Dediler ki; CHP ile yürüyün. Dün birbirlerine olumlu mesajlar verdiler. MHP AK Parti'nin bu ülkeye yaşattığı her şeyin ortağıdır. AKP de bugünkü ekonomik krizin müsebbibidir. Çözemiyorlarsa vatandaş daha fazla sabretmez, halkın iktidarı kurulur. Bizim 22 yılın sonunda AKP ile yürüyecek yolumuz olamaz. Dün Sayın Erdoğan da dedi: Muhalefet ile ittifak olmaz. İktidar iktidarlığını, muhalefet muhalefetliğini yapacak. MHP'nin çok arzuladığı gerginlik siyasetini bu ülke hak etmiyor. O oyunlara gelmeyiz."

Haftanın Öne Çıkanları

İmamoğlu Köln'de: İnanamadım, gerçekten burada mısın?

2024-06-21 19:16 - Gündem

Mustafa Varank, özel jetle hacca gitmiş!

2024-06-23 11:47 - Gündem

İhraç edilen hakimin yazışmalarında 'Arap büyücü' detayı!

2024-06-26 07:55 - Gündem

Sinan Oğan'ın mülkleri belgelendi!

2024-06-25 14:02 - Gündem

Sinan Oğan 100 milyon TL'yi nereden buldu?

2024-06-24 21:01 - Siyaset

Özgür Özel: Görülen tek şey acizliğiniz ve çaresizliğinizdir!

2024-06-22 11:45 - Gündem

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç hakkında suç duyurusu!

2024-06-22 18:19 - Gündem

İmamoğlu'ndan, Ali Yerlikaya'ya sığınmacı çıkışı

2024-06-27 10:25 - Gündem

Şeriatçı grup Gaziantep’te Starbucks’u bastı!

2024-06-24 08:22 - Gündem

İmamoğlu'ndan Almanya'da ‘sığınmacı’ tepkisi

2024-06-20 18:01 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel'den Erdoğan'ın AB mesajına yanıt

20:11 - Siyaset

Deniz Yücel: Halk erken seçim isterse buna kimse direnemez

19:42 - Siyaset

AK Parti Gaziantep'te devir teslim töreni

06:45 - Siyaset

Özgür Özel'den Erdoğan'a "erken seçim" resti

11:26 - Siyaset

Koray Aydın, İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu

19:28 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kuşadası'ndaki yangın ilçe merkezine yaklaştı!

22:59 - Asayiş

Menzil tarikatında liderin oğulları birbirine girdi!

18:36 - Gündem

Erdoğan'ın koruma ordusu için tasarruf yok!

10:12 - Ekonomi

HKP Genel Başkanı'nın mahkeme videosu gündem oldu

09:42 - Gündem

Celal Şengör'den Bakan Tekin'e: Elimde olsa tutuklarım!

19:20 - Gündem