?>

Öztürkmen'den, meclis üyesi belirlenme sürecine dair açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Avukat Hasan Öztürkmen, belediye meclis üyelerinin belirlenme sürecine dair açıklamalarda bulundu.

Siyaset - 1 yıl önce

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Avukat Hasan Öztürkmen, belediye meclis üyelerinin belirlenme sürecine dair açıklamalarda bulundu.

Öztürkmen, 31 Mart yerel seçimlerinde belediye meclis üyelerinin belirlenmesinde herhangi bir dahlinin olmadığını, bu konuda yetki ve değerlendirmenin meclis üyeleri ile birlikte çalışacak olan İl, İlçe Başkanları ve Belediye Başkan adaylarının olduğunu söyledi.

CHP Milletvekili Hasan Öztürkmen, Gaziantep’te belediye meclis üyesi aday listelerini, milletvekillerinin vereceğine dair dedikodular yayıldığını, ancak bu dedikoduların tamamen asılsız olduğunu, aday listelerinin oluşmasında gerek yerelde yapılan ön seçimde, gerekse de Genel Merkezde yapılacak değerlendirmelerde herhangi bir dahlinin söz konusu olmadığını belirtti.

Öztürkmen, Gaziantep’te meclis üyesi adaylarının belirlenmesi sürecinde hem kendisinin, hem de milletvekili Melih Meriç’in müdahalelerinin söz konusu olmadığını ifade ederek, ”Belediye meclis üyesi aday listesinin oluşmasında gerek yerelde yapılan ön seçimde, gerekse de Genel Merkezde yapılan değerlendirmelerde herhangi bir dahlim söz konusu değildir. Ben örgütün iradesine saygı duyuyorum. Genel Merkezin de takdirlerine doğal olarak saygı duyuyorum. Bu konudaki yetki ve değerlendirme onlarla birlikte çalışacak İl, İlçe Başkanları ve Belediye Başkan adaylarındadır” dedi.

Milletvekili Öztürkmen, Genel Merkez tarafından daha önce örgütlere gönderilen genelgede adayların belirlenmesi sürecinde milletvekillerinin de mutabakatı aranacağına dair bir beyan olduğunu ancak bunun Türkiye geneli için yapılan bir değerlendirme olduğunu sözlerine ekledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Avukat Feyza Altun hakkında soruşturma başlatıldı!

2024-02-19 10:05 - Gündem

Menzil şeyhlerinin tamamına deprem konutu çıktı!

2024-02-14 10:32 - Gündem

Gaziantep'te 'Milyonlarca liralık vurgun' iddiası

2024-02-16 19:26 - Gündem

İlber Ortaylı'dan 'Şevki Yılmaz' açıklaması

2024-02-19 18:35 - Gündem

Halil Konakçı koruma ordusuyla görüntülendi!

2024-02-19 20:42 - Gündem

Murat Kurum, İliç'teki madenin kapasite artışına onay vermiş!

2024-02-13 19:12 - Gündem

Yeşilçam yıldızı Sevda Ferdağ hayatını kaybetti!

2024-02-17 19:35 - Magazin

Bahadır Erdem, İmamoğlu'na desteğini açıkladı

2024-02-14 22:50 - Siyaset

Anagold Madencilik'in sicili kabarık çıktı!

2024-02-13 19:26 - Gündem

Sinan Oğan, 1 milyon TL'ye vakıf kurdu!

2024-02-17 21:28 - Gündem

İlgili Haberler

Önseçime tek aday olarak girecek İmamoğlu, 8 Mart günü sahaya inecek: İzmir’den yola çıkıyor

04:39 - Siyaset

Özgür Özel'den Erdoğan'a 'Trump' tepkisi

21:38 - Siyaset

Devlet Bahçeli'den İmralı çağrısı açıklaması

23:08 - Siyaset

Özgür Özel'den 'hurma' ile emekli maaşı tepkisi

22:09 - Siyaset

İmralı çağrısı sonrası Erdoğan şehit ailelerine seslendi!

21:09 - Siyaset

Günün Manşetleri

ABD'li bakandan Ukrayna'ya ültimatom: Barış yoksa para da yok

12:09 - Gündem

Edip Akbayram'ı kaybettik... Ünlü isimlerden yas paylaşımları

11:39 - Gündem

Memur ve emeklinin zam farkı belli oldu: İşte 2 aylık enflasyon hesabı...

11:08 - Ekonomi

Bakan Ali Yerlikaya duyurdu... 54 ilde 'Hücre-15' operasyonu: 334 şüpheli yakalandı!

08:38 - Gündem

Evinde ölü bulundu: Son paylaşımı 'The End' oldu

03:09 - Gündem