?>

Pandemiden etkilenen çiftçilere destek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, pandemi döneminden etkilenen çiftçilere destek...

Yerel - 4 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, pandemi döneminden etkilenen çiftçilere destek olmak ve yerel ürünlerin kaybolmasını engellemek için yüzde 60 destekle 9 ilçede coğrafi işaretli ürünlerin fide dağıtımı yapılacak.  

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nın 2’nci Bileşimi Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak başkanlığında toplandı. Meclis’te Gastronomi kenti Gaziantep’in coğrafi işaretlerinin veriminin korunması ve ürün hasadının çiftçinin yüzünü güldürecek oranda sağlanması amacıyla ek gündem maddesiyle yeni karar alındı. Karar kapsamında yerel ürünlerden olan biber, dolmalık acı biber, dolmalık patlıcan, sof domatesi ve domates fidesi Büyükşehir Belediyesi tarafından yüzde 60 destekli, çiftçilerden ise yüzde 40 hibe destekli katkı payı alınarak dağıtılacak. Tahmini 6 milyon fide, ekimi yapılan 9 ilçede bulunan çiftçilere verilecek.    

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanlığı tarafından dağıtılacak fideler, tarımsal faaliyetleri desteklemek, yerel ürünlerin ekiliş alanlarını ve sebze üretimini arttırmak, çiftçilerin boş tarım arazilerinin ekilebilirlik oranını üst seviyeye taşımak ve pandemi sürecinde tarımsal üretiminin yükseltilmesi hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, çiftçiye yönelik yapılacak yardım içeri hakkında şunları söyledi: “Gaziantep’te üretilen ürünlerin kaybolmaması ve çiftçiye katkı olması amacıyla hangi bölgede hangi ilçemizde hangi ürün yetiştiriliyorsa büyükşehirin yüzde 60 katkısı olacak, ürünlerin dağıtımı yapılacak.”

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı sözü gündemde...

2021-01-12 17:36 - Siyaset

HKÜ'ye iki “STAR”

2021-01-10 13:08 - Eğitim

Dr. Rabia Sohbet’i 25 Aralık Özel Ödülü

2021-01-14 19:33 - Yerel

Op. Dr. Hüseyin Karasu Medicalpark'ta…

2021-01-11 18:20 - Sağlık

Kupada çeyrek final eşleşmeleri belli oldu

2021-01-15 16:39 - Spor

İnce’den Akşener’e: İçimizde bir hain var

2021-01-12 16:47 - Siyaset

Özdağ'a silahlı evinin önünde saldırı!

2021-01-15 15:45 - Asayiş

“İyilikte Birleşelim” mesajına ulusal ödül

2021-01-11 11:00 - Eğitim

Uzman öğretmenlikle gelen başarı...

2021-01-10 13:29 - Eğitim

Akşener: ‘ya AKP’lisin ya hainsin’

2021-01-09 18:08 - Siyaset

İlgili Haberler

Şahinbey Belediyesi, zincir marketin iki şubesini kapattı

00:32 - Yerel

Başkan Fedaioğlu o ailenin imdadına yetişti!

00:30 - Yerel

Gaziantep'in dev et firması konkordato ilan etti!

16:37 - Yerel

GSO'da Şubat Ayı Meclis toplantısı

00:00 - Yerel

Yılmaz: Şehitkamil’de engel tanımıyoruz

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

AKP’nin Meclis’e soktuğu HÜDA PAR’lı ‘zehir saçtı’: CHP’li vekilden sert tepki!

23:09 - Siyaset

İstanbul’da kar alarmı… Ekrem İmamoğlu AKOM’dan bildirdi: İstanbul’da hangi önlemler alındı?

19:08 - Gündem

Erdoğan neden TÜSİAD'ı hedef aldı? TÜSİAD Başkanları hangi açıklamaları yaptı?

16:39 - Gündem

Gaziantep'in dev et firması konkordato ilan etti!

16:37 - Yerel

Galatasaray'dan çok sert yabancı hakem tepkisi!

16:35 - Spor